Mikolaj75 Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2022 No to etapy III i IV - drabinki i osłony: 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Zawsze podziwiałem twoje prace ale tu dałeś czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 Jak już Ci pisałem prv - podziwiam fest i mocno trzymam kciuki za operacje na tym płacie, bo moja ograniczona wyobraźnia podpowiada, że to będzie sztuka niełatwa. Niesamowicie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 Permanentny kopary opad i gał wytrzeszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 Włożony wkład pracy w ten model robi niesamowite wrażenie ! Szacunek za wykonaną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Lipca 2022 Autor Share Napisano 3 Lipca 2022 Dzięki wszystkim. Także kadłub dostał ostatnie detale - szyby boczne i górne, knagi, wieże, linki: Następny będzie kluczowy manewr w postaci połączenia kadłuba i płata.. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Świetna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Trzymam kciuki. Czystość Twojej pracy robi ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Tak się bałem o to, że płat z silnikami i pokrywami jak osobny podzespół będzie wrażliwy na jakieś potencjalne uszkodzenia, a tu widać, że zaraz bryła modelu będzie zespolona. Ten model będzie robił (już na tym etapie robi) kolosalne wrażenie. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 rewelacyjnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 W dniu 16.06.2022 o 21:52, Mikolaj75 napisał: Na początek w płytce "głównej" żyletką nacięcie w klin: Na boki nakleiłem płytki 0,25mm - już widać zagłębienie: Odpowiednio długie ramię pozwala wygodnie obrabiać wokół otworków i malować: Na koniec wlociki odcięte i przygotowane do wklejenia: Napisałem kiedyś, w którymś wątku: Cytat Wystarczy spojrzeć np. na któryś warsztat Mikołaja. Tam pięknie widać zasadę robienia detali, która polega na stopniowym uszczegółowiani elementu z zachowaniem maksymalnie możliwego komfortu operowania materiałem. Właśnie o to mi chodziło! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 W dniu 25.06.2022 o 21:23, Mikolaj75 napisał: No to etapy III i IV - drabinki i osłony: O w mordę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Świetny Mam tylko pytanie w sprawie liter DQ, bo ich kształt u Ciebie odbiega trochę od tych na innych egzemplarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Lipca 2022 Autor Share Napisano 5 Lipca 2022 Dzięki wszystkim za opinie i uwagi. Gonzo - miło mi, ze zwróciłeś uwagę na metodykę; Marcin - mogę już powiedzieć, że bez obaw - połączenie stało się faktem bez strat, grzecznie sobie schnie. Soris - w czym upatrujesz nieścisłości? Wzorowałem się na 4 znanych mi fotkach DQ H, one są jakości takiej sobie, ale uważam, że kształt jest poprawny na tyle na ile analiza historyczna pozwoliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) Ja bym mocniej zaokrąglił wewnętrzne narożniki (zewnętrzne też) liter, poszerzył je i wytłuścił (pogrubił). Generalnie, to mam wrażenie, że kod jest za krótki i to widać na odległościach liter od bocznego, okrągłego okienka. Średnica roundla jest u Ciebie raczej za mała, a jego wewnętrzne koło za duże, nie powinno być większe od średnicy okienka. To taka moja analiza robiona na szybko, rysunek zresztą też, zwłaszcza "ogonek" przy Q jest do poprawy, w dodatku robiona na bazie jednego zdjęcia, więc te wszystkie uwagi mogą być nic nie warte... Edytowane 6 Lipca 2022 przez Soris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Ja bym do Twojej analizy wrzucił jednak jeden czynnik. Że biały, czy też jasny, na tak starej i nieostrej fotografii ma tendencję do "wyłażenia" poza swój właściwy obrys. To by oznaczało, że zarówno narożniki nie są bardziej zaokrąglone niż to co widać na modelu Mikołaja, ani też siłą rzeczy rozmiar liter nie będzie większy. Myślę, że to czynnik, który warto brać pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Lipca 2022 Autor Share Napisano 7 Lipca 2022 Soris - dzięki za tę analizę, uważam ją za rzeczową i przydatną. Co do rozmiaru liter zgadzam się z poglądem Marcina, że biel na fotkach się powiększa i bardzo widoczne jest to na finflashu gdzie biały jest wizualnie jakieś 10-15% większy od granatu. Myślę, że możesz mieć rację do ewentualnych korekt w zakresie łuków na literach, ale przy całym moim rygoryzmie i nieostrości fotki uznam je za akceptowalne na modelu, wydaje się też, że fikuśna kreseczka przy Q na DQ F jest inna niż bardziej prosta na DQ H. Natomiast zwróciłeś moją uwagę na inny element, który przemyślę - nieco za małe białe kółko w rondlu... Boję się jedynie, że straty przy próbie korekty mogą przewyższyć zyski... Tak czy inaczej uznanie za bystrość i chęć analizowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Września 2022 Autor Share Napisano 18 Września 2022 Dornier praktycznie gotowy. Robią się ostatnie drobiazgi typu antenki czy światła pozycyjne. Ponadto przygotowana została podstawka: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Model pokaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 45 minut temu, barszczo napisał: Model pokaż . Mikołaj czeka aż wszyscy będziemy siedzieć wygodnie. To tak na wypadek, żeby nie mieć na sumieniu tego tłumu wyczekujących, którzy padną z wrażenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Uważaj bo jak będziesz przeciągał prezentację to widzowie zmienią się w ryczącą pod oknami tłuszczę z pochodniami.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 Gotów do startu. Galeria niedługo 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Prezentuje się znakomicie. Z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Fantastyczna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Przepiękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi