Kon_Bar Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Godzinę temu, TM48 napisał: Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś woli dwa modele za 50.- niż jeden za 40.- bo tapczan taniej zapełni. Tylko ile można o tym pisać? To już ma znamiona nerwicy natręctw. Proszę nie dyskredytuj jednego z hobby Nie od dziś wiadomo, że sklejanie modeli oraz kupowanie modeli to dwa niezależne hobby 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października 59 minut temu, HKK napisał: Jak idę do restauracji na steka, to zamawiam steka a nie dwa schabowe bo wychodzi taniej. Choc lubię i jedno i drugie. Oczywiście mogę czekac aż będzie promocja na steki, ale mogę się nie doczekać. Ponarzekać na zbyt wysokie ceny steków też mogę, ale co to zmieni? To tyle w temacie porównań cen różnych modeli w różnych skalach. To nie tak kolego HHK -,,Kropla drąży skałę". Narzekanie na wyższe ceny AH w porównaniu do innych wytwórców, jest też obecne na innych zagranicznych forach . Dobrze jest uzmysłowić producentowi że przegina z cenami . Oczywiście znajdzie się garstka ,,stukniętych" co to by chciało dotację założyć bo POLSKIE ,ale prawa rynku są nieubłagane. Myślę że to jojczenie daje w pewnym sensie jakiś skutek ,bo Arma już zaczyna się nieśmiało tłumaczyć dlaczego ma takie ceny i z czego one ponoć wynikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Misja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października (edytowane) Godzinę temu, TM48 napisał: No tak, ale zjadasz te steki od razu, a nie upychasz trzysta schabowych w tapczanie. Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś woli dwa modele za 50.- niż jeden za 40.- bo tapczan taniej zapełni. Tylko ile można o tym pisać? To już ma znamiona nerwicy natręctw. A co ja takiego zrobiłem, żeby tu jakieś osobiste wycieczki robić? I to jeszcze 300 schabowych, ja po prostu mam grube kości! Edytowane 10 Października przez Tap-chan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października 20 minut temu, Kon_Bar napisał: Proszę nie dyskredytuj jednego z hobby W życiu! Ja nawet zazdraszam tym co mają kilkaset modeli i co niedzielę wyciągają ramki żeby mieć zapach plastiku do porannej kawy. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Quote On 9/10/2024 at 5:45 PM, barszczo said: jako ciekawostka, hamulce aerodynamiczne będzie można zrobić w pozycji otwartej: Doganiają leciwego Monograma Ale jak Wyjdzie późny F/E F/4F to "Shut up and take my money" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października On 9/13/2024 at 12:33 PM, JJ62 said: jest szansa że FM ogarnie wszystkie wersje: i G, i S Akurat G to chyba wczesne F-4E z wydłużonym resusem (chyba żę mówimy o F-4G Marynarki)? Wtedy tematem są raczej antenki niż skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Cytat z Wikipedii: Wild Weasel V The F-4E, the most advanced Phantom variant with extensive ground-attack capabilities and an internal gun, became the basis for the F-4G Wild Weasel V (also known as the Advanced Wild Weasel). This modification consisted of removing the gun and replacing it with the APR-38(t) Radar Homing and Warning Receiver (later upgraded to the APR-47), and a cockpit upgrade for the back seat to manage the electronic combat environment. A total of 134 F-4G models were converted from F-4Es with the first one flying in 1975. Squadron service began in 1978. I tak, oznaczenie F-4G zostało w tym przypadku użyte drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października 1 hour ago, pmroczko said: Cytat z Wikipedii: Wild Weasel V The F-4E, the most advanced Phantom variant with extensive ground-attack capabilities and an internal gun, became the basis for the F-4G Wild Weasel V (also known as the Advanced Wild Weasel). This modification consisted of removing the gun and replacing it with the APR-38(t) Radar Homing and Warning Receiver (later upgraded to the APR-47), and a cockpit upgrade for the back seat to manage the electronic combat environment. A total of 134 F-4G models were converted from F-4Es with the first one flying in 1975. Squadron service began in 1978. I tak, oznaczenie F-4G zostało w tym przypadku użyte drugi raz. Cuodziło o to, że pierwsze F-4E miały “twarde skrzydło” ale doczytałem już w Internecie że Łasice miały już to “miękie”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października A tu taka rurka od SH: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 20 godzin temu, AnatolPigwa napisał: Akurat G to chyba wczesne F-4E z wydłużonym resusem (chyba żę mówimy o F-4G Marynarki)? Wtedy tematem są raczej antenki niż skrzydło. Ale mnie jest tu obojętny aspekt skrzydła - zakładam, że FM wie co robi (a nie ogłosi później, że jest źle i...już) da mi, zbieraczowi, okazję do posiadania F-4 w wersjach G Wild Weasel i S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października W dniu 10.10.2024 o 13:13, Kon_Bar napisał: Proszę nie dyskredytuj jednego z hobby Nie od dziś wiadomo, że sklejanie modeli oraz kupowanie modeli to dwa niezależne hobby muszę to pokazać mojej drugiej połówce... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października To ostatnie malowanie jakieś znajome... Kleiłem ten model prawie 30 lat temu i nie wiedziałem, ze to maszyna Gabreskiego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października W dniu 27.06.2024 o 20:39, barszczo napisał: Po pięknych Suchojach, jeszcze jedna nowość z Modelsvita. Tym razem taki francuski dziwoląg: Coś już więcej wiadomo o terminie dostępności tego cudeńka? Aviation Megastore zapowiada na wczesny 2025. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października Clear Prop z nowym wcieleniem Curtissa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października 1 minutę temu, barszczo napisał: Clear Prop z nowym wcieleniem Curtissa: A żeby było ciekawiej, na ilustracji mamy wprawdzie Hawka, ale 75H, nie M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października W dniu 10.10.2024 o 13:35, TM48 napisał: W życiu! Ja nawet zazdraszam tym co mają kilkaset modeli i co niedzielę wyciągają ramki żeby mieć zapach plastiku do porannej kawy. Co sobotę. Wtedy jest więcej czasu na wybieranie który skleić i ostatecznie nie sklejenie żadnego. 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października (edytowane) Kruk od Hasegawy powraca w prototypowym wdzianku. Hasegawa 02483 EF-111A Raven Edytowane 16 Października przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Kolejne wcielenie Tiger Motha od Airfixa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Choroszy zapowiada na fejsie: "PZL.12 / PZL-H Amfibia Puławskiego 1:72 wkrótce" Link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 18 godzin temu, mirage3 napisał: Kruk od Hasegawy powraca w prototypowym wdzianku. Ale to już chyba jest np. na MH od początku roku (przynajmniej ja wtedy zanabyłem), ale drogo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Nowe pedełko z Vengeance Mk.II od Dora Wings: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 13 godzin temu, Botan napisał: Choroszy zapowiada na fejsie: "PZL.12 / PZL-H Amfibia Puławskiego 1:72 wkrótce" Link Ciekawa zapowiedz. Przyznam szczerze, myślałem że już nic nowego nie wydają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Godzinę temu, kopernik napisał: Ciekawa zapowiedz. Przyznam szczerze, myślałem że już nic nowego nie wydają ... Na stronie jest już pudełko, zdjęcie części oraz cena. 105 złotych: link 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi