Jostein Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Posiadam w swoich zbiorach książkę Polskie Lotnicteo Wojskowe 1918-1920, ale po przekartkowaniu nie znalazłem żadnego Dolphina. Cała nadzieja w tej książce, może ktoś z forumowiczów posiada? Owszem, "ktoś" ma. O Dolphinach są tam dwie (słownie: dwie) strony, z czego połowę pierwszej zajmuje zdjęcie, na którym stojący i siedzący żołnierze z 18 Eskadry prawie zupełnie zasłaniają Dolphina - widać śmigło /łopaty prawie w całości oklejone jasnym płótnem(?)/, front osłony silnika, prostokątną szybę wiatrochronu z otworem na celownik lunetkowy (?) i krawędź natarcia górnego plata. Edytowane 25 Września 2021 przez Jostein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 Nówka Pewex od GWH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 Godzinę temu, mirage3 napisał: Nówka Pewex od GWH Taki sam myk jak w 48 Mogliby Su-30SM wydać na takim poziomie - nie chce mi się aż tak nitować zvezdowego, żeby mogły obok siebie stanąć jak równy z równym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) 11 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: gdy kwitów nie ma, jak i gdy kwity są i nie zgadzają się z jego tfu-rczością. Jak kwitów nie ma, to nie ma...i nie ma co marudzić. Jak są, to niech sobie tworzy do bólu, byle model był dostępny, dla szukających prawdy to nie problem, i tak poświęcą czas i energię na weryfikację, dla modelarzy półkowników ( takich jak ja) do przełknięcia. ale model jest i jest baza do działania Edytowane 25 Września 2021 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 4 godziny temu, Jostein napisał: Owszem, "ktoś" ma. O Dolphinach są tam dwie (słownie: dwie) strony, z czego połowę pierwszej zajmuje zdjęcie, na którym stojący i siedzący żołnierze z 18 Eskadry prawie zupełnie zasłaniają Dolphina - widać śmigło /łopaty prawie w całości oklejone jasnym płótnem(?)/, front osłony silnika, prostokątną szybę wiatrochronu z otworem na celownik lunetkowy (?) i krawędź natarcia górnego plata. Są dwa zdjęcia, w zasadzie bliźniacze. Zdjęcie pochodzi ze str Modele z Szachownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 I te właśnie zdjęcie znajduje się w 22 tomiku "Polish Wings". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 12 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Posiadam w swoich zbiorach książkę Polskie Lotnicteo Wojskowe 1918-1920, ale po przekartkowaniu nie znalazłem żadnego Dolphina. Cała nadzieja w tej książce, może ktoś z forumowiczów posiada? Książkę posiadam ale nie ma nadziei bo sa znane tylko dwa zdjęcia polskich Dolphinów i oba prawieidentyczne: piloci 19 Eskadry stojący przed samolotem,. Widac tylko częsciowo szachownice na skrzydłach. Można fantazjowac ( salamandra na boku kadłuba) można racjonalizować ( numer typu 19 i kolejne numery) ale nie wiadomo jak było. Równie dobrze mogli nic nie zdażyć namalować na bokach albo zostawić angielskie numery jak w Fighterze. Nie wiadomo jak było, po prostu nie ma materiałów aDolphiny posłużyły dosłownie chwilkę i poszły na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Chyba nikt nie wspomniał o wznowieniu przez Amodel Wilgi. Jest dostępna od jakiegoś czasu za ok 60 zł. Czekać na Answer czy nie ? Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 20 minut temu, kopernik napisał: Czekać na Answer czy nie ? Oto jest pytanie Lepszy wróbel w garści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Godzinę temu, kopernik napisał: Chyba nikt nie wspomniał o wznowieniu przez Amodel Wilgi. Jest dostępna od jakiegoś czasu za ok 60 zł. Czekać na Answer czy nie ? Oto jest pytanie Mogę odstąpić swoją, pływakową plus ramka z podwoziem kołowym i blaszką Parta do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 2 godziny temu, kopernik napisał: Czekać na Answer czy nie ? Pytanie: Co mamy z Answera? Odpowiedź: Rysunek pudełka. Interpretację zostawiam każdemu według uznania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 4 godziny temu, kopernik napisał: Chyba nikt nie wspomniał o wznowieniu przez Amodel Wilgi. Jest dostępna od jakiegoś czasu za ok 60 zł. Czekać na Answer czy nie ? Oto jest pytanie czekac, czekac a tej z Amodela nie wyciagaac z pudla !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 9 godzin temu, Robertas napisał: No jasny gwint, wiedziałem że jak kupię Hobby2000 i uzbroję się w dodatki to ktoś wyda nowego, ale nie wiedziałem że aż na takim poziomie I jeszcze pełen komplet malowań spod Midway... Rozbili bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 https://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/sopwith-dolphin-in-polish-services-1-72-24445/# Ledwo w KS wrzucili do działu zapowiedzi, a niemal natychmiast pojawił się status "wyprzedany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 Ja widzę że to zapowiedz + wkrótce = niedostępny. Ani słowa o tym, że wyprzedany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Jostein napisał: Ledwo w KS wrzucili do działu zapowiedzi, a niemal natychmiast pojawił się status "wyprzedany". 2 godziny temu, kopernik napisał: Ja widzę że to zapowiedz + wkrótce = niedostępny. Ani słowa o tym, że wyprzedany ... no ładnie, ładnie.... czyli rację mają Ci co mówią że ciężki czasy nadchodzą i wraca PRL - wszystkie poszły spod lady EDIT ------------------------------------------ W dniu 26.09.2021 o 17:29, kopernik napisał: Chyba nikt nie wspomniał o wznowieniu przez Amodel Wilgi. żeby z tego mydła coś sensownego wyskrobać to trzeba być niezłym kozakiem, mieć silną wątrobę i poświęcić 2 lata życia Edytowane 1 Października 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Zostaje allegro, może się pokaże jak Potez, lub bezpośrednio w Czechach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 17 godzin temu, M.A.V. napisał: żeby z tego mydła coś sensownego wyskrobać to trzeba być niezłym kozakiem, mieć silną wątrobę i poświęcić 2 lata życia a skad wiesz, ze juz Wilge od dwoch lat mecze???? bedzie gotowa na swieta, a czy cos sensownego to juz sami ocenicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 W dniu 1.10.2021 o 21:22, Jostein napisał: https://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/sopwith-dolphin-in-polish-services-1-72-24445/# Ledwo w KS wrzucili do działu zapowiedzi, a niemal natychmiast pojawił się status "wyprzedany". To po prostu ta strona tak działa, wystarczy poczekać i znowu będzie opcja kupna, ewentualnie można napisać na maila sklepu. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 W dniu 2.10.2021 o 18:49, BRAVO112 napisał: a skad wiesz, ze juz Wilge od dwoch lat mecze???? bedzie gotowa na swieta, a czy cos sensownego to juz sami ocenicie ja kiedyś zacząłem dłubać przy wersji pływakowej ale szybko się poddałem - jakoś po 4-5 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Nie wiem jak u was, ale w tej chwili można zamawiać Dolphina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 (edytowane) A czy któryś z kolegów widział ten model w ofercie innego sklepu ? Ja sprawdzałem w Martoli, Jadarze i Moje Hobby tam tego Dolphina nie ma w ofercie. Edytowane 3 Października 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Października 2021 Share Napisano 4 Października 2021 7 godzin temu, _OldMan_ napisał: Nie wiem jak u was, ale w tej chwili można zamawiać Dolphina. Tzn. gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi