kopernik Napisano 3 Czerwca 2022 Napisano 3 Czerwca 2022 13 minut temu, Grzes napisał: Zaraz się dowiesz, że to tematy niszowe... Jak się dowiedziałem, teraz popularne są modele "what if" , więc już chyba nie ma mowy o niszowości ! Wystarczy wymyśleć jakieś malowanie, dodać kalki z oznaczeniami jakiegokolwiek państwa i sprzedawać tam. Mam nadzieję, że producenci skuszeni popularnością " what if" ruszą teraz z wyczekiwanymi tematami 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 3 Czerwca 2022 Napisano 3 Czerwca 2022 25 minut temu, Grzes napisał: Zaraz się dowiesz, że to tematy niszowe... coś mało ostatnio messerchmitów bf 109 na rynku... I weź tu sklejaj tylko polskie maszyny... Już teraz po sklejeniu blisko 200 poloników zaczynam mieć problemy z kolejnymi modelami Cytuj
pmroczko Napisano 3 Czerwca 2022 Napisano 3 Czerwca 2022 Tak, wziąć tę przysłowiową Wilgę ze swastykami i napisać, że to Luftwaffe '46, Storch II - i się sprzeda! Bada bim - bada bu! Cytuj
giberes Napisano 3 Czerwca 2022 Napisano 3 Czerwca 2022 4 minuty temu, kopernik napisał: Wystarczy wymyśleć jakieś malowanie, dodać kalki z oznaczeniami jakiegokolwiek państwa i sprzedawać tam. Ktoś na forum pokazywał kalki San Sebastian, ale sądzę, że za bardzo się tam nie sprzedadzą Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 3 Czerwca 2022 Napisano 3 Czerwca 2022 3 minuty temu, pmroczko napisał: Tak, wziąć tę przysłowiową Wilgę ze swastykami i napisać, że to Luftwaffe '46, Storch II - i się sprzeda! Bada bim - bada bu! Tymczasem Hobby Boss i cywilny powojenny Zlin: 1 Cytuj
Xmen Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 Tutaj pewnie nawet nie chodzi o tą słynną niszowość . Musi być jakaś inna przyczyna że producenci modeli omijają te tematy. Takie what if dla producenta jest o tyle wygodne że nikt się nie przyczepi o szczegóły malowania czy jak w przypadku Luft46 o zgodność z planami. Nawet tak chwaleni polscy producenci po serii modeli PZL poszli w tematy popularne. Jak dla mnie jedyna szansa że te modele w końcu się ukażą to przekonać czeskie firmy.Jest to moja prywatna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać Cytuj
zatras Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 9 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Tymczasem Hobby Boss i cywilny powojenny Zlin: Ale przepraszam -co z tym Zlinem Cytuj
Grzes Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 4 minuty temu, zatras napisał: co z tym Zlinem W pudełku są kalki do wymyślonego malowania z Luftwaffe. O tego: Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 14 minut temu, zatras napisał: Ale przepraszam -co z tym Zlinem Ten "niemiecki" Zlin to malowanka polskiego zlina z jakiegoś pikniku militarnego (bodaj Bielsko??, z dziesięć, piętnaście lat temu) gdzie m.in. były pokazy naszej artylerii plot broniącej zlotowiczów przed wrażym nalotem Cytuj
myszaty Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) Podobny Zlin ( nie wiem czy to ten sam) wystąpił w Kuchennych Rewolucjach z Przasnysza w 2014r. ??? Szefuncio ze zrytym berecikiem miał takiego... Jak prztrwacie reklamy to jest kilka ujęć tej maszkary/ paskudy. https://kuchennerewolucje.tvn.pl/odcinki-online,10/odcinek-13-sezon-10,35030,o.html Edytowane 4 Czerwca 2022 przez myszaty 1 Cytuj
Kon_Bar Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 Wszystko się zgadza, tylko to nie jest what-if Taki samolot po prostu istniał 1 Cytuj
Grzes Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 8 minut temu, Kon_Bar napisał: Taki samolot po prostu istniał A być może nadal istnieje. Kilka lat wstecz był na święcie 23.BLT w Mińsku Mazowieckim. Cytuj
zatras Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) No i Koledzy już wszystko powiedzieli .Nie wiem czy przypadkiem ten ,,znany" Zlin nie powstał (a raczej jego malowanie ) na ,,Projekt Arado" Na pewno uczestniczył w paru imprezach i inscenizacjach grup rekonstrukcyjnych w Kamiennej Górze Edytowane 4 Czerwca 2022 przez zatras Cytuj
Grzes Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 Zauważcie jednak, że na instrukcji nie ma ani słowa o malowaniu. Za to widoczna z daleka jest "maszyna Luftwaffe". Myślę, że wybór akurat niemieckiego wzoru nie jest przypadkiem.. Cytuj
Soris Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 Połowa malowań Mistercrafta to jeden wielki what- if... 1 Cytuj
Xmen Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 27 minut temu, Soris napisał: Połowa malowań Mistercrafta to jeden wielki what- if... I dlatego jest taki popularny. Cytuj
socjo1 Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Grzes napisał: Zauważcie jednak, że na instrukcji nie ma ani słowa o malowaniu. Za to widoczna z daleka jest "maszyna Luftwaffe". Myślę, że wybór akurat niemieckiego wzoru nie jest przypadkiem.. Zrekapitulujmy... Obawiam się , że producent pragnął: 1. Przyciągnąć oko i uwagę. 2. Być może nawet: Sprowokować dyskusję i zapewnić darmową reklamę. I last but not least : 3. Zwiększyć sprzedawalność zestawu (jestem już naprawdę zaskoczony!) ! Nie chciałbym, wyjść na zwolennika radykalnych teorii spiskowych, ale mi się wszystko układa w taką, a nie inną logiczną całość. W sposób graniczący z pewnością, jest coś na rzeczy... Nieskromnie wróżę sobie świetlaną przyszłość jako analityk lub nawet w wywiadzie... Edytowane 4 Czerwca 2022 przez socjo1 2 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 jak napisalem kiedys, ze nie bylo nigdy czegos takiego, jak dora D14, D15, to sie zrobilo straszne zamieszanie ( w miedzyczasie zebralem sporo materialow potwierdzajacych ten fakt ) wiec teraz napisze tylko do producentow: zrobcie Wilge, jak na zdjeciu - kalki sam sobie wydrukuje... 3 2 2 Cytuj
Grzes Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: zrobcie Wilge, jak na zdjeciu No, ale polscy partyzanci już mu opony poprzebijali A skąd ta Wilga? 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 nie mam pojecia - na google juz tego zdjecia nie ma... a z oponami, to masz racje Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: jak napisalem kiedys, ze nie bylo nigdy czegos takiego, jak dora D14, D15, to sie zrobilo straszne zamieszanie ( w miedzyczasie zebralem sporo materialow potwierdzajacych ten fakt ) wiec teraz napisze tylko do producentow: zrobcie Wilge, jak na zdjeciu - kalki sam sobie wydrukuje... 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 9 godzin temu, BRAVO112 napisał: jak napisalem kiedys, ze nie bylo nigdy czegos takiego, jak dora D14, D15, to sie zrobilo straszne zamieszanie ( w miedzyczasie zebralem sporo materialow potwierdzajacych ten fakt ) wiec teraz napisze tylko do producentow: zrobcie Wilge, jak na zdjeciu - kalki sam sobie wydrukuje... A ta Wilga to nie odstawiała Storcha w "Złocie dezerterów"? Cytuj
pmroczko Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 W dniu 3.06.2022 o 23:39, pmroczko napisał: Tak, wziąć tę przysłowiową Wilgę ze swastykami i napisać, że to Luftwaffe '46, Storch II Prorok jaki, cy co? Cytuj
Grzes Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 25 minut temu, Baas ArK napisał: A ta Wilga to nie odstawiała Storcha w "Złocie dezerterów"? Nie. Tam był Jak-12. Kadr z filmu: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi