Wojtu204 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 9 godzin temu, Psar77 napisał: Naprawdę szkoda, ze nie dali nic poza JR ale na plus to, ze są malowania low-vis. Mogłem się spodziewać, że jak sobie sprawię taki secik: To Academy to w standardzie wyda 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, Wojtu204 napisał: Mogłem się spodziewać, że jak sobie sprawię taki secik: To Academy to w standardzie wyda Zajebisty Jak patrze na takie sety to się upewniam, że Tomcatow to będę miał przynajmniej jedną eskadrę Edytowane 13 Października 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 11 godzin temu, Psar77 napisał: Naprawdę szkoda, ze nie dali nic poza JR ale na plus to, ze są malowania low-vis. A jak merytorycznie on wychodzi? Mogę się skusić na JR właśnie, bo w 72 jeszcze nie mam kotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: Arma zapowiedziała nowy model Twoje zdjęcia wogóle mi sie nie wyswietlaja na Chromie. Koledze na forum letalin tak. Edytowane 13 Października 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 (edytowane) 10 minut temu, giberes napisał: A jak merytorycznie on wychodzi? Mogę się skusić na JR właśnie, bo w 72 jeszcze nie mam kotka. Jest bardzo spoko. To obecnie najlepszy kot w stosunku jakosc/cena w 72 W pudełku masz części do zbudowania wszystkich wersji - tylko kalki wymienić jakbys chciał D czy A Edytowane 13 Października 2022 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 7 minut temu, Psar77 napisał: Jest bardzo spoko. To obecnie najlepszy kot w stosunku jakosc/cena w 72 Jest to bardzo przyjemny model w składaniu (mnie się go klei bardzo dobrze) i na moje oko poprawny merytorycznie. Można się tylko czepić sporego uproszczenia jeśli chodzi o komory podwozia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 2 godziny temu, Wojtu204 napisał: Mogłem się spodziewać, że jak sobie sprawię taki secik: To Academy to w standardzie wyda Nic nie mów, kupiłem poprzednie wydanie razem z kalkami DXM dla samolotów VF-31 z 2006, trzymam kciuki żeby mieli inne pomysły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 2 minuty temu, filipsg napisał: Nic nie mów, kupiłem poprzednie wydanie razem z kalkami DXM dla samolotów VF-31 z 2006, trzymam kciuki żeby mieli inne pomysły Obstawiam jednak VF-2 i VF-101 dla wersji D jako bardziej eye-candy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 Oby, chociaż mam wrażenie że każdy model Delty wychodzi z tymi malowaniami. Za to gdyby wypuścili zestaw z oznaczeniami VF-213 z ostatniego, wspólnego rejsu z VF-31 to bym brał od razu 6 minut temu, Psar77 napisał: Obstawiam jednak VF-2 i VF-101 dla wersji D jako bardziej eye-candy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 Godzinę temu, rymulus napisał: Jest to bardzo przyjemny model w składaniu (mnie się go klei bardzo dobrze) i na moje oko poprawny merytorycznie. Można się tylko czepić sporego uproszczenia jeśli chodzi o komory podwozia. Haha Rymulusie uproszczenia w modelu to w Twoim przypadku chyba najmniejszy problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 Godzinę temu, Moses napisał: Haha Rymulusie uproszczenia w modelu to w Twoim przypadku chyba najmniejszy problem Jest to problem przy założeniu, że robi się model prosto z pudła, a pod ręką jest trochę dokumentacji. Jednak daję radę i kleję, cierpiąc katusze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 7 minut temu, rymulus napisał: ...a pod ręką jest trochę dokumentacji. Jak patrzę, na cuda, jakie wyczyniasz przy tym F-14 z GWH... to chyba się przejęzyczyłeś i napisałes "jest trochę", zamiast "ma się tonę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 22 godziny temu, Grzes napisał: Jeśli ktoś je ma, to proponuje zatrzymać pamiątkowo, ewentualnie jako wzór do drukowania nowych. Są bardzo twarde i kruche. Mam trzy zeszyty i na zawaham się użyć tych kalek oczywiście uprzednio malując je Mikroscale Liquid Decal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 Obawiam się że gdyby Arma zrobiła rurę to cena by uplasowała się na poziomie Fine Molds czy GWH. A wtedy to niewiadomo czy to by była zdrada czy niekompetencja jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 11 minut temu, bart207skw napisał: Mam trzy zeszyty i na zawaham się użyć tych kalek oczywiście uprzednio malując je Mikroscale Liquid Decal. No, jak się ma tyle to można Mam nadzieję, że pokażesz jak się udała walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 Kiedyś na vacu z broplana kładłem kalki z nr bocznym 617 i z tego co pamiętam nie było źle, ale to było chyba z 12 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 Mam pytanie odnośnie firmy BIG MODEL i ich zestawów ze śmigłowcami. Wiem ,że w środku ZTS Plastyk lub Mistercraft. Interesują mnie kalki do tych śmigłowców - wiem, że do policyjnego jest kalka Vinci. a co z pozostałymi? Na messengera nie odpowiedają. Kontaktu do nich nie w ogóle. Ktoś coś wie? Może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 11:21, Grzes napisał: To była przerobiona Anakonda, więc kadłub będzie ok. Trzeba dorobić kilka detali, m.in. pływaki. Do tego praktycznie pusta w środku, tj. nic ponad ławki jak w zwykłym W-3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Jak już wypłynął temat Miraga 2000 w 48 to w 72 na święta/Nowy Rok Modelsvit szykuje kolejny wypust swojego - tym razem wersja F z takimi malowaniami: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 3 godziny temu, Psar77 napisał: Jak już wypłynął temat Miraga 2000 w 48 to w 72 na święta/Nowy Rok Modelsvit szykuje kolejny wypust swojego - tym razem wersja F z takimi malowaniami: Znowu Mirage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 W dniu 14.10.2022 o 11:38, Moses napisał: Obawiam się że gdyby Arma zrobiła rurę to cena by uplasowała się na poziomie Fine Molds czy GWH. A wtedy to niewiadomo czy to by była zdrada czy niekompetencja jeszcze Myślę, że jeśli Arma wypuściłaby model jakiegoś jeta to cena i tak by była na poziomie najwyżej zestawów Eduarda. Jednak jest bardzo wątpliwe czy w ogóle wypuści kiedykolwiek model samolotu odrzutowego. Ta firma jest nastawiona na modele śmiglaków i pewnie już tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: że jeśli Arma wypuściłaby model jakiegoś jeta to No a Iskra?!? Edytowane 18 Października 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 11 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Myślę, że jeśli Arma wypuściłaby model jakiegoś jeta to cena i tak by była na poziomie najwyżej zestawów Eduarda. A teraz porównaj sobie ceny jednosilnikowych drugowojennych myśliwców z Eduarda i Army. 7 minut temu, myszaty napisał: No a Iskra?!? To nie samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 1 minutę temu, caughtinthemiddle napisał: To nie samolot O Królowej tak nie można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 56 minut temu, myszaty napisał: No a Iskra?!? Jedyna Iskra a reszta to śmiglaki :(. Śmiglaków cała masa jet jeden jedyny przez cały okres istnienia firmy :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi