Wojtu204 Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Nie śledzę rynku aż tak, więc wiadomość o zamknięciu KH mnie zaskoczyła Szkoda, że się zamykają, bo podzielam zdanie @Tap-chan- nikt nie zmusza do kupowania, a lepiej mieć kilka modeli danej maszyny, z których można wybrać ten pasujący naszym preferencjom, niż nierzadko jeden, do tego ze starych form. Jakby nie spojrzeć KH kilka takich tematów "odświeżyło", do czego innym producentom raczej śpieszno w ogóle nie było (Gripen, Jaguar, Su-17, który merytorycznie, z tego co wyczytałem, jest lepszy od HB, linia UH-1 itd.). Czy przez swoje, swobodne nierzadko, podejście do merytoryki i sklejalności, zarżnęli tematy? Cóż pewnie okaże się za jakiś czas, kiedy ich modele znikną z rynku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 @Wojtu204 nie sromaj się! Podobno Zocha Lynm pisała, że wstrzymują produkcję nowych zestawów, ale stare będą tłukli i sprzedawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 4 godziny temu, Tap-chan napisał: @Wojtu204 nie sromaj się! Podobno Zocha Lynm pisała, że wstrzymują produkcję nowych zestawów, ale stare będą tłukli i sprzedawali. Na FB z kolei mignęło mi info, że komuś Zofija napisała, że produkcję też wstrzymali i tylko będą wyprzedawać zapasy, których na jakiś rok im wystarczy. Najlepsze byłoby oficjalne oświadczenie ale.. strona internetowa od lat nie funkcjonuje, a na FB to tyle wiadomo, co ludzie mniej lub bardziej poinformowani napiszą Na razie w magazynie to, co chciałem od nich mieć, już mam (albo w drodze jest), jeszcze Su-17UM-3K i FJ-3 mi się pałętają w nie wyklutych jeszcze zamiarach zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 KP zapowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 W Plastmodelu można zamawiać Phantoma Tamki w 1/48. 360 pln w cenie regularnej (+ ewentualne 5% rabatu jeśli ktoś się kwalifikuje). Całkiem sensowna kwota, spodziewałem się ponad 400. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 MENG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 To to ja kupuję na bank 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 1 minutę temu, Tap-chan napisał: To to ja kupuję na bank Dobra decyzja bo dwumiejscowy Jakby brakło rakietów i bombów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 Właśnie dlatego kupuję, bo dwumiejscowy Sylwetka mi się podoba, jednomiejscowy mniej i stąd czekałem na F lub G. Co za rok, wpadły do mojego schowka Su-27UB, wpadł Su-33, wpadnie Su-27, wpadnie Hornet F i jeszcze możliwe, że do końca roku GWH wysmaży Su-30SM, a ZM ogarnie F-4E late Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 @Tap-chan ZM ma najpierw wydać F-4G ale to chyba nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Opis niepotrzebny, wszystko "wydrukowane". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Italeri zapewne ex Zvezda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Lipca 2021 Share Napisano 25 Lipca 2021 Zbrojeń ciąg dalszy tym razem ICM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 Ciekawe jaka będzie cena tego Kocurka. Obawiam się, że powalająca skoro "stary"golas kosztuje już sporo ponad 400. Tak wiem można kupić na promocji lub z drugiej ręki, ale to jest nowość i zanim ktoś będzie oddawał naddatki szafowe to trochę potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 Podawali MSRP w okolicy $129 dolarów USD. F-14D ma MSRP na poziomie $124 dolarów USD, różnica NIE POWINNA być duża, coś rzędu 20 złotych PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) Oby tak było. Chociaż licząc po kursie z dzisiaj to prawie 500 złotych. W tej cenie to kupisz coś ładnego w 1/32... Edytowane 29 Lipca 2021 przez Wojtek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 To jest MSRP, jak spojrzysz na sklepy to ta cena jest około $99. Można się więc spodziewać, że nowy model będzie o $5 droższy (różnica między cenami MSRP), wyjdzie więc $105. Oczywiście w Polsce będzie po 500 zł, to raczej norma bo podatki rosną dla małych przedsiębiorców w "nowej ładzie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 30 Lipca 2021 Share Napisano 30 Lipca 2021 17 godzin temu, Tap-chan napisał: To jest MSRP, jak spojrzysz na sklepy to ta cena jest około $99. Można się więc spodziewać, że nowy model będzie o $5 droższy (różnica między cenami MSRP), wyjdzie więc $105. Oczywiście w Polsce będzie po 500 zł, to raczej norma bo podatki rosną dla małych przedsiębiorców w "nowej ładzie". To jedna sprawa. Przede wszystkim jednak koszt frachtu przez ostatnie półtora roku wzrósł dziesięciokrotnie. I sprawia wrażenie, jakby na tym się nie miało skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Wiadomo za co się weźmie Eduard gdy wyssie już wszystko z Mustanga i Spitfire'a? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 9 godzin temu, arhtus napisał: Wiadomo za co się weźmie Eduard gdy wyssie już wszystko z Mustanga i Spitfire'a? Była mowa m.in. o rodzinie P-40 i Hurricane'ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) I jest!! Nowy Phantom II z Tamki: https://www.mojehobby.pl/products/McDonnell-Douglas-F-4B-Phantom-II.html Ucinamy wszelkie domysły - cena w okolicy 400 zł - jak pisałem imo to dobra cena, zamówiony Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez Usul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) W Plastmodelu były już na początku lipca po 360 (340 z rabatem), ale się skończyły Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez KP.Taurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Usul napisał: I jest!! Nowy Phantom II z Tamki: https://www.mojehobby.pl/products/McDonnell-Douglas-F-4B-Phantom-II.html Ucinamy wszelkie domysły - cena w okolicy 400 zł - jak pisałem imo to dobra cena, zamówiony Jakby to powiedzieć, słabiutka ta cena… w plastmodelu byly po 346 a u Tomka są jeszcze taniej. Po co grubo przepłacać? https://www.banzaisf.ig.pl/home?func=productPage&wid=540&pid=3524&cid=0&prid= EDIT: Były po 339 (wczoraj wieczorem 8 szt) nie ma już ani jednego Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 @Qz9 I nie ma nawet śladu w sklepie, że w ogóle były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi