Flachenty Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Projekt został zakończony, więc pora na galerię. Model został wykonany z prototypowych wyprasek. Dzięki współpracy z firmami Yahu i Master mogłem model wyposażyć w dodatki jakie te firmy będą oferowały do waloryzacji tego samolotu (tablice, karabiny, zwężka Venturiego). Dorobiłem kilka elementów własnoręcznie : przewody, łopaty śmigła, podstawa pod fotokarabin,zasobnik skrzydłowy na amunicję i elementy wnętrza skrzydła). Malowałem model farbami Bilmodel Makers i Hataka. Oznaczenia zostały wykonane z użyciem masek własnej produkcji (dzięki Marco). Oczywiście jak każdy model nie jest wolny od baboli ale jakoś będę musiał z tym żyć Zapraszam do oglądania. Edytowane 12 Lutego 2020 przez Flachenty 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Jak na prototyp to mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Super widać, że da się zrobić fajną jedenastkę. Jak dla mnie za bardzo pootwierana ale wszystkim nie dogodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Przepiękna !!!! Edytowane 12 Lutego 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Bardzo ładna, aż się oczki od oglądania cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Bardzo ładna jedenastka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paton69 Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Piękny samolot i piękny model . Fajną opcją by była wersja z przeźroczystym kadłubem . Już się nie mogę doczekać kiedy będzie w sprzedaży . Pozdrawiam P.S Dlaczego dorabiałeś łopaty śmigła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Widzę że będę w mniejszości a może nawet osamotniony ale tylko w kwestii tego samolotu jest zwyczajnie paskudny i to w najwyższym stopniu. Ale praca modelarska na fantastycznym poziomie szczere gratulacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 4 godziny temu, Flachenty napisał: łopaty śmigła, Dlaczego dorabiałeś , coś nie tak z zestawowymi ? A sam model cudowny , nie ma się co rozpisywać , wszystko widać . Malowanie też extra , nie sztampowo , wydobyłeś dużo więcej niż można się spodziewać z jednolitego kamuflażu . Pozdrawiam i przebieram nogami bo nie mogę się doczekać zakupu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 2 godziny temu, KRL napisał: Widzę że będę w mniejszości a może nawet osamotniony ale tylko w kwestii tego samolotu jest zwyczajnie paskudny i to w najwyższym stopniu. Ale praca modelarska na fantastycznym poziomie szczere gratulacje. Sorry ,KRL ale jestes osamotniony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 No nie jest, nie jest, samolot jest po prostu brzydki. A model cymesik naturalnie, jak żywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Lodzio miodzio, mus ten model mieć i zrobić co najmniej w jednym egzemplarzu. Wykonanie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Model prezentuje się znakomicie. IBG wykonało kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPaweł Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Przepiękna maszyna. Nie mogę się doczekać kiedy będzie dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Ładna rzecz - i model i samolot. Czasami się zastanawiam czy nie odjąć 40 z 72... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Lutego 2020 Autor Share Napisano 13 Lutego 2020 2 godziny temu, Mikolaj75 napisał: Ładna rzecz - i model i samolot. Czasami się zastanawiam czy nie odjąć 40 z 72... Polecam zrobić ten krok. Ja bawiłem się przy nim świetnie :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 Piękny model. Jednak u nas też można wyprodukować makietę na światowym poziomie. Super, że zdecydowali się na 1/32. Dostępny w preorderze w Plastmodelu. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 robi wrażenie. Wygląda jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Rzadko zaglądam do lotników ale czasem jednak warto. W muzeum lotnictwa patrzyłem na niego jak zahipnotyzowany. Kumple mówili chodź zobaczyć spita albo meśka a nie takiego pokraka. A ja im na to powiedziałem żeby sobie wyobrazili co trzeba mieć w głowie i jakim kozakiem trzeba być żeby wsiąść do takiego samolotu i ruszyć naprzeciw messerschmittom. I przystanęli sobie razem ze mną. Przy Twoim modelu też bym sobie przystanął i pomyślał to samo co wtedy. Znakomite wykonanie i cieszy też to, że pojawiają się takie zestawy rodzimej produkcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Naprawdę świetny. Myślę że tym modelem mocno skrócimy dystans do innych producentów, w tej podziałce Revell i Special Hobby daleko w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Są jakieś przecieki, ile to cudo będzie kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 7 minut temu, spiton napisał: Są jakieś przecieki, ile to cudo będzie kosztowało ? Sebastianie w tym wątku masz "przecieki" https://modelwork.pl/topic/38394-nowości-lotnicze-2020-132/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 15 minut temu, spiton napisał: Są jakieś przecieki, ile to cudo będzie kosztowało ? W Plastmodelu możesz już kupić w preorderze za ok. 180 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 3 godziny temu, Solo napisał: W Plastmodelu możesz już kupić w preorderze za ok. 180 zł. IBG zaczyna być drogie. Karaś za 40 zeta OK . Łosiek za 7 dych... może być . P-24 za 45... to już trochę przegięcie. Ale sobie kupiłem ,-) Ale P-11 w 32 za 180 to jest jednak przesada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 fahóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi