Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) No i moje pożegnanie z czołgutkami, na jakis czas przynajmniej. Całościówki celowo trochę ciemniejsze, żeby choc trochę było widać faktury tego śniegu. Dziadowsko się takie białe badziewie fotografuje: Gdzieś w Karelii Warsztat Endżoj, albo i nie Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Szydercza Gała 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Super ci to wyszło. Masz rękę do tych 72. Dobrze że nie zawaliłeś tych drzew śniegiem - szkoda by było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Sałdaty jacyś wydygani w tym lesie. Jest klimat. Jak zrobiłeś śnieg? Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez zloty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Wydygani bo się bojOM fińskich mordercUF na nartach Śniego to soda.... i jest teraz WSZĘDZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Wiadomo, Śfińscy kombinatorzy norwescy są najlepsi. Taki np Samppa Lajunen to sowietów zjada na śniadanie bez przystaFki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Mega . bardzo mi się podoba. Drzewa super, i scena super. Kilka lat temu zaczołem robić podobną sene, tyle, ze bez drzew. I miałem takie przemyslenia, ze przestrzeń pomiedzy odciskami gąsienic, powinna nosic ślady od spodu kadłuba. To raz. a dwa, ze po bokach kolein od gąsienic, powinny byc niewielkie bruzy ze śniegu, który odpada z gąsienic. Generalnie super. Moze te moje przemyślenie Ci się do czegos przydadzą , może nie ,-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Z tym brzuchem to racja, ale tylko w wypadku wystarczająco głębokiego śniegu, u mnie jak widzisz na zdjęciach jest jeszcze prześwit między śniegiem a kadłubem. Natomiast Twoja teoria na temat pryzmy mnie nie przekonuje, śnieg albo jest zgnieciony pog gęsią, albo wyrzucany do tyłu... No ale może nie, ja tam się na czołgach nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Masz rękę do tych maluchów Super wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Klimatycznie wyszło . 5 godzin temu, zloty napisał: Sałdaty jacyś wydygani w tym lesie. Też byś zdygał, jakby śnieg mówił po fińsku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Ty zacznij pokazywać czołgi bo wcześniej przyćmił wszystko Herr muciek, a teraz te zajebiaszcze drzewa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2020 No ale to się ma sprzedawać jako całość, której czołg jest elementem, OK dużym i ważnym, ale nie jedynym Poza tym nie plumkaj Bartoszu, możesz na tych fotkach spokojnie policzyć nity na czołgu, gdybys chcial oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Z tym brzuchem to racja, ale tylko w wypadku wystarczająco głębokiego śniegu, u mnie jak widzisz na zdjęciach jest jeszcze prześwit między śniegiem a kadłubem. Natomiast Twoja teoria na temat pryzmy mnie nie przekonuje, śnieg albo jest zgnieciony pog gęsią, albo wyrzucany do tyłu... No ale może nie, ja tam się na czołgach nie znam te moje uwagi to takie aptekarstwo. Generalnie super robota !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Bardzo fajnie wyszedł. Z fotek bije atmosfera "skąd zaraz polecą fińskie butelki z benzyną?". Kolegów "śniegowców" pogodzę - ślady czołgu w śniegu zależą nie tyle od głębokości śniegu ile od jego twardości. W twardym przemarzniętym śniegu gąsienice nie zapadną się na tyle żeby dno kadłuba doszło do śniegu i zostawiło ślad. I taki właśnie przypadek mamy, jest OK. Drobne pytanie do figurek - jaki to zestaw? Chyba widzę hełmy wz. 40, raczej powinny być wz. 36 (z mocno wywiniętym rantem) - można obejrzeć na http://helmets.ru/cat_rus.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Świetna podstawka, czolgi drzewa! Śnieg rewelacyjny! Aż by się chciało stanąć bosą stópką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Zacieszam że się podoba i dziękuję za komentarze. Co do hełmów i mundurów pełna zgoda, są późniejszego wzoru, z drugiej strony zauważ Michale że w tytule nie ma daty, a walki w Karelii trwały z roczną przerwą od '39 do '44 także ten 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Podoba się, czuć powiew chłodu z tej scenki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Widzę, ze Kolega nie jest głuchy na głosy ludu i tu i ówdzie zadziałał. Dyskretnie ale jednak Teraz mogę śmiało napisać: Wielkie Joł Czekam na kolejne ulepy i efektowne kompozycje przestrzenne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Nawet JA nie mogę być głuchy na vox populi, szczególnie kiedy jest w nim choć krztyna racji . Widzisz jednak że w takiej scenerii nie mogłem oblepić go błockiem Następny zimowiec, a bedzie jakiś na pewno bo to fajna jest zabawa, bedzie bardziej w porze roztopów i tam obiecuję Ci jedną wielka błotną kulę z wystajONcOM lufOM Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 6 minut temu, Szydercza Gała napisał: Nawet JA nie mogę być głuchy na vox populi, szczególnie kiedy jest w nim choć krztyna racji A zatem "odjeżdżam" mile połechtany takim podejściem do tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 bardzo fajna dioramka podoba mi się ustawienie ludków a "ślady" robią robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 28 Sierpnia 2020 Share Napisano 28 Sierpnia 2020 Widzę, że skala cię nie ogranicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2020 Skala to tylko cyferki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Super wyszło. Sałdaci tacy trochę... bonduelle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 ke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi