ESP Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Cześć, Chciałbym pokazać wam kolejny model. Tym razem to F-15C MSIP II w skali 1/48 w malowaniu agresora z 144 Fighter Wing / 194 Fighter Squadron z bazy ANG Fresno z 2006 roku. Model to GWH wykonany prosto z pudła, jedyne dodatki to pasy z FineMolds, AN/ALQ-188 z Wolfpack, ACMI z Hasegawy i drabinka z PlusModel. Malowany farbami Hataka Orange/Tamiya + metalizery AK + washe Tamiya + kredki AK. Kalki to Bullseye 48-002 + CATM Two Bobs 48-172. Model został skończony jeszcze w zeszłym roku przed pokazywanym wcześniej F-14A ale dopiero teraz Woit zrobił takie zdjęcia że aż żal się nimi nie pochwalić. Sam model składa się dobrze, jedyna ważna rzecz to aby zeszły się obie połówki kadłuba (góra i dół) najpierw trzeba skleić całe wloty z górą, dopiero pasować dół skrzydeł– w instrukcji jest na odwrót przez co może powstać kilkumilimetrowa dziura przy wlotach. Kalki Bullseye siadły bardzo dobrze, na pewno jeszcze będę ich używał. Model zdobył wyróżnienie na ostatnim konkursie w Dęblinie. Miłego oglądania! Kilka zdjęć z budowy: Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez ESP 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Bardzo mi się podoba, super wash, kokpit też. Bardzo ładny i starannie wykonany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Piękny model. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Uwielbiam te samoloty. Model super . Chociaż mam wrażenie, że trochę się błyszczy jak na pustynne malowanie, ale faktu nie zmienia, że jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Dzięki błyszczenie jest bardziej kwestią zdjęć, model jest satynowy a część przebarwień jest pokryta matem co daje fajny efekt jak patrzy się na model "pod słońce". Niestety jest to trudne do pokazania na fotografiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Podoba mi się. Czy poza tym co napisałeś o tym zestawie, czyhają jeszcze jakieś niespodzianki? Mam ten sam zestaw i też będzie z tego aggressor. Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, model składa się bardzo dobrze, na pewno jest wart swojej niemałej ceny. Które malowanie będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Mam zamiar to ze zdjęcia poniżej. Kalkomanie już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Baaaaardzo mi się podoba to, jak jest pomalowany ! Piękny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 25 minut temu, Psar77 napisał: Baaaaardzo mi się podoba to, jak jest pomalowany ! Piękny model ! Zgadzam sie w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 model modelem (nie znam się zbytnio na odrzutowcach), ale u mnie dodatkowo duży plus za piękne i wyraźne fotki z dobrym wykadrowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 36 minut temu, M.A.V. napisał: model modelem (nie znam się zbytnio na odrzutowcach), ale u mnie dodatkowo duży plus za piękne i wyraźne fotki z dobrym wykadrowaniem @Woit wołają ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Dobre.. widzę do czego mam dążyć. Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, ESP napisał: @Woit wołają ciebie @M.A.V. - ja tam widzę jeszcze sporo do poprawy O samym modelu @ESP nie będę się jakoś specjalnie uzewnętrzniał bo czuję się mało obiektywny. Jednej rzeczy jednak nie ominę, to cieniowanie górnej powierzchni matem zrobiło na mnie wielkie wrażenie. To trzeba zobaczyć na żywo bo opisać i sfotografować jest niełatwo. Pozdrawiam, Woit Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez Woit Dodanie pozdrowienia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Pastorku, fajna robota, co już zresztą mówiłem, bom go na żywo przecie widział. A efekty współpracy z Woitem wizualnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Pięknie zrobimy. Czy lakier matowy nakładałeś według jakiegoś schematu ? Przybliż trochę ten efekt "pod słońce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Leciałem matem tam gdzie są ciemniejsze miejsca - coś a'la stary preshading czarnym kolorem na szarym podkładzie. Chciałem w ten sposób oddać różne niuanse powierzchni samolotu. Nigdy bowiem nie jest tak że maszyna używana ma jednorodną powierzchnię (błysk, satyna czy mat). Tam gdzie chodzą technicy farba się wyciera i robi się bardziej błyszcząca, zaś tam gdzie osadza się brud powierzchnia matowieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi