Stojkovic Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Po półtorarocznej walce obraz jawi się jak poniżej. Oglądajcie i oceniajcie - dałem z siebie wszystko co mogłem. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Piękny model na fajnej dioramce. Świetnie zainscenizowana scenka amerykańskich chemików, szukających głowic z sarinem. Autostradę do Bagdadu, na której stoi MAZ- to pewnie nasi inżynierowie dla Saddama zbudowali. Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Jest klimat w tej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Model super, ale nad podstawką bym trochę jeszcze posiedział - może jakieś zacieki czy delikatna rdza na znaku (zwłaszcza tylna strona, jak prosto z fabryki), pasy na asfalcie zbyt idealnie białe no i sam asfalt zrobiony jakby od linijki. Czepiam się trochę na siłę, całość tak czy inaczej wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Ten cały znak bym zlikwidował. Pierwsze za szlachetny metal (jak chromowany), drugie jest autostradowy (drogę masz wąską). I ciekawa intryga co się stało z kierowcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! A tak na poważnie, to kawał dobrej roboty! Trzymasz poziom! Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Kawał dobrej roboty. Chodzi za mną Scud w 1:72 w polskim malowaniu - będzie gdzie detale podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Ale żeś tego Dragona wyrzeźbił - pot i mordęga nie poszły na marne PS: No i podstawka też świetna Edytowane 29 Marca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Fajne to, podoba się Ale popracuj nad słupem z tablicą drogową - krzywy i czyściutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Rewelacja! Walka się opłaciła, kapitalnie to wygląda! Cieszę się, że mam swój malutki wkład w Twoją pracę - wojaki wyszły elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 6 godzin temu, kubisz napisał: Fajne to, podoba się Ale popracuj nad słupem z tablicą drogową - krzywy i czyściutki. W moim zamyśle ma być krzywy, bo to jest teren działań wojennych, nie A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 11 minut temu, Stojkovic napisał: W moim zamyśle ma być krzywy, bo to jest teren działań wojennych, nie A4 Sugerujesz, że na A4 jest lepiej? Barierki, nisko latające samoloty, ludzie w kamizelkach, checkpointy... Dobrze tylko, że nikt nie strzela Ale mimo wszystko w całej wspaniałości tego dużego projektu tutaj jednak jest nieścisłość, bo coś co wygięłoby ten słup nawet nie zostawiło po sobie śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 50 minut temu, Stojkovic napisał: W moim zamyśle ma być krzywy, bo to jest teren działań wojennych, nie A4 18 minut temu, TAW napisał: w całej wspaniałości tego dużego projektu tutaj jednak jest nieścisłość, bo coś co wygięłoby ten słup nawet nie zostawiło po sobie śladu. Otóż to Natomiast całkowicie zgadzam się również z częścią wypowiedzi TAWa, którą pozwoliłem sobie podkreślić. Wyszło Ci to wszystko naprawdę świetnie (poza tą małą niekonsekwencją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 W moim odczuciu największym problemem tego znaku jest to, że po prostu wygląda jak cztery sklejone pręciki, a nie jak próba odtworzenia jakiejkolwiek rzeczywistej konstrukcji tego typu. Jest to niestety bardzo duży element na tej podstawce i przez brak jakichkolwiek detali (spawów, śrub, nitów, kratownicy) wyraźnie kontrastuje ze skomplikowanym modelem, na swoją niekorzyść =P Tak więc zgadzam się z głosami za usunięciem tego znaku, bądź jego przerobieniem. Sama tablica mogłaby też dobrze prezentować się rozjechana pod kołami Scuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Rewelacyjny gigant, też chcę takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Na razie znak zostaje - dajcie mi przestrzeń do robienia postępów też w budowie dioramek i podstawek! Idealnie nie jest, ale widze progres. Kolejne projekty będa jeszcze lepsze. Edytowane 29 Marca 2021 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Rozumiem doskonale zmęczenie tematem i chęć zaczęcia czegoś nowego, ale tu wystarczyłoby dosłownie kilka zacieków, wash na łączeniach elementów, może trochę plamek rdzy i takie tam drobiazgi. Ewentualnie odpowiednio podmalowane jakieś lekkie nacięcie (symulujące uderzenie) mniej więcej w połowie słupa - na zdjęciach widać, jakby on się tam trochę "łamał". Niewiele pracy, a efekt będzie dużo lepszy, bo ten element to na razie jakby z zupełnie innej bajki. Nie odpuszczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 No to takie zabiegi mogę zrobić, ale bez wyrywania znaku bo to już nieco zbyt dalekie zmiany w mojej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Model bardzo fajny, Jednak podstawka wydaje mi się za mała do modelu tych rozmiarów (jakby nie w tej skali). Gdyby tam postawić SCUDa w 1:48 to by grało, ale w 1:35 nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Uwinąłeś się z robotą Model fajny. Nie znam się to nie komentuje. Podstawka niedopracowana. Jak znajdziesz jeszcze siły kiedyś to udoskonal ją bo zaniża poziom. Znak bym usunął w pierwszej kolejności. Niepotrzebnie konkuruje z modelem. (może potnij go i rzućna pobocze fragment) Więcej malutkich trawek. Trawki lekko podmalować. Bardzie pożółkłe.... Większa różnorodność. Jakieś badyle itp... Więcej śmieci w rejonie materaca bym dodał. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Pojazd świetny. Scenka z głównym aktorem i resztą trzyma się tematycznie. Trochę po macoszemu jednak ten "chocolate chip" potraktowałeś. Całość bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Pojazd wyszedł dobrze. Mnie zastanawia dwóch zamaskowanych gości i jeden "bohater". Co on taki nie ubrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lutego 2023 Autor Share Napisano 16 Lutego 2023 Cięcia budżetowe Jeden został bez kombinezonu - bohater. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Widać ogrom włożonej pracy, szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi