Bercik Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Cześć Dawno mnie tu nie było, pora coś pokazać. Zapraszam na wideo z budowy i zdjęcia :) 25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Świetny. Trochę innych kolorów i inne znaki rozpoznawcze, a oklepany temat robi się naprawdę interesujący . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Bardzo, że się tak wyrażę....smaczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Piękna maszyna! Wygląda jak prawdziwy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Ależ mi się podoba w tym malunku. Super. A wykonanie cymesik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Piękny. Zbliżenia ogona bardzo mi się podobają. Wash fajnie wszedł. Ale pierwsza nagroda dla czarnego primera. Zrobił robotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Jak każdy model w Twym wykonaniu, tak i ten elegancki i nieprzesadny w efektach. Podoba się Roberto Edited September 12, 2021 by Rafał B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik Posted September 12, 2021 Author Share Posted September 12, 2021 Dzięki Panowie! Trochę się bałem co wyjdzie po washu i starałem się lać tylko wzdłuż linii podziałowych łączeniach blach, omijając rowki Powierzchnia przygotowana przez IBG jest bardzo fajna, ale podział części wymusza dużą ostrożność przy montażu - sklejanie na styk szczególnie powierzchni sterowych, gdzie na obu są rowki, wymagało kilku głębszych... oddechów Szkoda też, że pomysłu na podwozie nie podchwycono od Army... No ale tak czy tak, części plastikowe wyglądają super finezyjnie. Gorzej z przezroczystymi, szybka jest tak gruba, że w zasadzie nie nadaje się do użycia Blackbasing bardzo polubiłem, w sumie nie używam już klasycznego preshadingu. A ten primer Mr Paint jest godny polecenia, jeśli mamy dobrze przygotowaną powierzchnię (jest rzadziutki, więc nie wyrówna żadnych rys jak np. Gunze). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Bardzo ładna jedenastka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Ładny, nie ma co... Swoją drogą, aż się nie chce wierzyć, że IBG w rodzinie 11-24 zrobiła szkło rodem z wczesnych Novo/Frogów. Blaszki mogą to ratować może w 11, ale w P.24 nie wierzę, że ktoś wygnie estetycznie te blaszki, a potem czysto i trwale wklei szybki w większości nierozwijalne.. No to teraz Bercik trza 11c przyszykować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik Posted September 13, 2021 Author Share Posted September 13, 2021 Dzięki! Mikołaj, nie ukrywam, że impulsem do zakupu była Twoja plamiasta 11-stka W P.24 to się może jeszcze aż tak nie rzucać w oczy jeśli zrobiłoby się oszklenie całe zamknięte, ale generalnie ciężko jest ładnie wygiąć te blaszki nawet w P.11, są bardzo delikatne. 11c będą trzy sztuki, ale jeszcze przed premierą IBG zaopatrzyłem się w modele Army i z przyjemnością to właśnie je popełnię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Bardzo eleganckie wykonanie, po prostu pierwsza liga. Kalkomanie siadły pięknie. Kiedyś też będę chciał go popełnić w krzyżowym malowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Super praca. Bardzo podoba mi się taki wypłowiały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Piękne wykonanie. Klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obłok Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 Miły w oglądzie, wyważenie zmalowany, może bym trochę jaśniejszego wosha dał w niektórych miejscach, ale rzecz gustu. Podoba się.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 Dawno nie było tak ciekawej jedenastki. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksc Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 W dniu 13.09.2021 o 13:57, Mikolaj75 napisał: Ładny, nie ma co... Swoją drogą, aż się nie chce wierzyć, że IBG w rodzinie 11-24 zrobiła szkło rodem z wczesnych Novo/Frogów. Blaszki mogą to ratować może w 11, ale w P.24 nie wierzę, że ktoś wygnie estetycznie te blaszki, a potem czysto i trwale wklei szybki w większości nierozwijalne.. No to teraz Bercik trza 11c przyszykować Znam takich modelarzy którzy potrafią wygiąć estetycznie te blaszki, a nawet zastąpić je paskami z polistyrenu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatrix_pl Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Bardzo przyjemna P11, nieczęste malowanie, fajna relacja na YT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Znakomita rzecz, już chwaliłem pod filmem, ale że takich rzeczy nigdy dość, więc pochwalę i tutaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts