Psar77 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Wreszcie po pół roku po ukończeniu modelu i przykuciu go łańcuchami do pokładu oraz pociągnięciu całości matem, żeby się nie błyszczał jak wiadomo co ... udało się ogarnąć galeryjkę końcową. Nie byłem zadowolony zupełnie z tego modelu, ale po tym macie to nawet mi się spodobał Jestem świadom sporej ilości niedoróbek i niedokładności ale cóż - nie ma w końcu modelu idealnego - ważne, żeby mieć świadomość co się spaprało i starać się tego nie zrobić w następnym modelu. Tyle tytułem wstępu a teraz foty: I teraz trochę na jaśniejszym tle: No i to by było na tyle Cheers Edytowane 15 Listopada 2021 przez Psar77 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Super:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Widziałem na fb piękny, gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki panowie! BTW - trudno chyba o lepszy komplement : Edytowane 15 Listopada 2021 przez Psar77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Bardzo ładny -w punkt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 To chyba najlepiej zrobiony model z tego zestawu Revella , winszuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Bardzo mi się podoba. Kapitalna robota przy kalkomaniach. Uwielbiam taki mat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Pięknie wygląda, płyta z łańcuchami też robi klimat. Fajne fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Piękny, podziwiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Bardzo ładny, gratuluję! Zestaw przeciętny ale dodatki nadają smaczku. Udało ci się z niego zrobić piękny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Piękny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Super robota, bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Listopada 2021 Autor Share Napisano 16 Listopada 2021 Dzięki panowie ! Milo, że się podoba Szef #100 w produkcji więc może za niedługo bedzie para z VF-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Dołączam się do opinii przedmówców. Na żywo prezentował się równie okazale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Skoro ten Revell wyszedł tak ładnie to teraz proszę sobie wyobrazić jak by wyszedł chociaż z Hasegawy lub z Fujimi, nie wspominając o tych wszystkich nowościach Zdjęcia widziałem wcześniej na FB, łańcuchy robią robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Ale za to należy Ci się bura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 Moses tam się znajdzie więcej baboli ale masz rację - tutaj lipa. Przy HB zwróciłem na ten obszar szczególną uwagę i mocno skleilem ☝ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 To ja dorzucę od siebie. Tu chyba nie trzeba mówić Delikatne detale łańcuchów i kół a obok lotki pocisków grubości deski podłogowej, zwłaszcza na Sidewinderach. Podobna sprawa, delikatny detal dyszy i grubaśna krawędź stabilizatora poziomego, chociaż ta od pionowego ładna i cieniutka. Ale to czepianie się, generalnie model jest naprawdę świetnie okalkowany (nie rzucają się w oczy żadne krawędzie kalek), pomalowany i pobrudzony. Osobiście nie jestem fanem pracy z małymi blaszkami więc szacun za te łańcuchy i naciągi, sam bym nie dał rady nawet podejść do tego Wiem, że sporo w ten model włożyłeś dodatków (pewnie wyszedł drożej niż zestaw GWH), ale na pierwszy rzut oka nie powiedziałbym, że to Revell. Sam kiedyś chciałem go kupić (podoba mi się boxowe malowanie Grim Reapers), ale jak zobaczyłem co jest w środku to sobie odpuściłem. Rób tego HB, będzie na co popatrzeć - byle tylko nie tak długo , bo rzuciłem okiem i Revella zaczynałeś 2 lata temu chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 Spoko - mam pełna świadomość błędów które tu wytknięto i w pełni się z nimi zgadzam i właśnie staram się by przy tym HB się nie pojawiły, a przynajmniej próbuję Niemniej cieszę się, że się podoba i ma taki pozytywny odbiór. Co do kalek to nie było tu jakieś wielkiej filozofii - po prostu po aplikacji prysnąłem je delikatnie farbą użytą do kammo i to był strzał w 10 Resztę załatwił mat Alclada - wydobył z tego Tomka wszystko co najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Czemu na tapecie HB? Zdaje się, że masz tego nowego z Academy. Jakiś warsztat się szykuje? Skleiłem 2 HB wersję B i D. Niby ładny ale problemów jest kilka. Przede wszystkim łączeni części nosowej z kadłubem. Na grzbiecie spory uskok: dużo szpachli + hips. Sporo uproszczeń w goleniach podwozia i płetwach ogonowych. No ale patrząc na tutejszą galerię jestem spokojny o finał. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 @burzatg dobre rady zawsze w cenie Zapraszam tutaj Opisałem dlaczego HB i jak z nim walczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Brawo bo: - Tomcat - ładnie sklejony i pomalowany (tak, widziałem wcześniejsze posty ale takie jest moje ogólne wrażenie bez wnikania w szczegóły - radość czerpię z podziwiania pracy a nie z wyszukiwania baboli) - atrakcyjnie pobrudzony - świetnie zaprezentowany (podstawka) - dobrze sfotografowany Czekam(-y) na kolejne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Lista rzeczy, które można w tym modelu uznać za błędy i niedociągnięcia może być dość długa, ale mimo to ogólny odbiór sprawia, że ogląda się ten model z przyjemnością. Fajniutki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi