Albatros Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 13 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Uwielbiam wybielanie i zacieranie historii To myślę, że to u nas się w tym celuje, akurat Niemcy lekcję odrobili i efektem tego są min. te przepisy, dot. zakazu publikacji symboli nazistowskich. 1 1 Cytuj
Cypis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) 7 godzin temu, Albatros napisał: akurat Niemcy lekcję odrobili i efektem tego ........ .......jest tłumne poparcie dla AfD Edytowane 2 godziny temu przez Cypis Cytuj
HKK Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Cypis napisał: ......jest tłumne poparcie dla AfD We wschodnich landach, gdzie ich przekonywano, że komunizm z faszyzmu rozgrzesza. Cytuj
Cypis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, HKK napisał: We wschodnich landach, gdzie ich przekonywano, że komunizm z faszyzmu rozgrzesza. no oczywiście, w zachodnich landach to margines bo odrobili lekcje : Rheinland-Pfalz (Nadrenia-Palatynat): 24,0% Saarland (Saara): 23,0% Baden-Württemberg (Badenia-Wirtembergia): 22,0% Hessen (Hesja): 22,0% Niedersachsen (Dolna Saksonia): 21,0% Bayern (Bawaria): 20,0% Schleswig-Holstein (Szlezwik-Holsztyn): 18,0% Cytuj
pmroczko Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dla mnie sprawa wygląda tak, że jeżeli uda się zapewnić ludziom dobre życie - czyli mogą znaleźć pracę, zarobić pieniądze, kupić dom - to wtedy rozmowa jest o demokracji i prawach człowieka. A jeśli ludziom braknie środków do życia - czują, że gospodarczo coś jest mocno nie tak - to zaczyna się szukanie winnych. Wtedy najłatwiej zrzucić tę winę na obcych i proponować brutalne rozwiązania. Jak to się może skończyć - doskonale wiemy. Cóż z tego - tak samo u nas, jak i w Niemczech - ale praktycznie w całej Europie znowu mamy to samo. Dla mnie przyczyną są błędy gospodarcze i zbyt małe inwestycje w ludzi. Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A co ma AfD i nazizm do modeli IBG? Zdaje się że rozmowa odbiła od tematu wiodącego. 4 1 Cytuj
socjo1 Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu Myślałem, że może IBG zapowiedziało IARa-80 w 1/48 albo Dromadera w 1/72, a przez pomyłkę wszedłem na forum duskusyjne Onet. Wobec czego przepraszam i znikam, nie chcąc przeszkadzać w dyskusji. PS. Może mi ktoś podać linka do dyskusji o nowościach IBG? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi