_OldMan_ Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Nowy katalog ICM: https://www.themodellingnews.com/2022/02/preview-icm-models-catalogue-new-items.html#more To jest wątek o firmie IBG a nie ICM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 16 minut temu, _OldMan_ napisał: To jest wątek o firmie IBG a nie ICM. Przepraszam pomyliłem literki CBA, CIA, NBC, HDMI- masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 4 godziny temu, Marek K napisał: Od 14 min. nowe wersje foki. Czyżby następnym modelem był Thunderbolt? To by było bardzo dobre zagranie, ponieważ ostatni nowy model Thunderbolta, to Sword z 2011 roku. A Thunderbolt był używany w takiej ilości krajów, że sprzedawałby się na całym świecie: http://wp.scn.ru/en/ww2/f/350/3_o/0#1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 nie chce mieszac PZL-104 Wilga – czteromiejscowy samolot wielozadaniowy produkowany w Polsce w zakładach PZL-Okęcie oraz na licencji w Indonezji. Używany przez lotnictwo sportowe w następujących krajach: Polska, ZSRR, Niemcy, Austria, Belgia, Bułgaria, Czechy, Słowacja, Egipt, Hiszpania, Jugosławia, Kanada, Kuba, Mongolia, Nowa Zelandia, Rumunia, Szwajcaria, Turcja, USA, Wenezuela, Węgry i Wielka Brytania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Czyżby następnym modelem był Thunderbolt? Skąd podejrzenie, że P-47 miałby być następny? Edit, ok rozumiem, że ta ilustracja miałaby być jakimś śladem? Edytowane 7 Lutego 2022 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 9 minut temu, letalin napisał: Skąd podejrzenie, że P-47 miałby być następny? Edit, ok rozumiem, że ta ilustracja miałaby być jakimś śladem? Tak, o ilustracje mi chodziło. Na drugiej był mustang, a na trzeciej spitfire. Zobaczymy... 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: nie chce mieszac PZL-104 Wilga – czteromiejscowy samolot wielozadaniowy produkowany w Polsce w zakładach PZL-Okęcie oraz na licencji w Indonezji. Używany przez lotnictwo sportowe w następujących krajach: Polska, ZSRR, Niemcy, Austria, Belgia, Bułgaria, Czechy, Słowacja, Egipt, Hiszpania, Jugosławia, Kanada, Kuba, Mongolia, Nowa Zelandia, Rumunia, Szwajcaria, Turcja, USA, Wenezuela, Węgry i Wielka Brytania. Też mi się marzy Wilga w 72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 O Wildze było już do znudzenia , a jak Answer obiecał to będzie. Na razie kupcie sobie A model i już nie męczcie . Swoją drogą, w wątku o Wildze, może napiszecie co Was tak kręci w tym samolocie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsynth Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 7 godzin temu, kopernik napisał: O Wildze było już do znudzenia , a jak Answer obiecał to będzie. Na razie kupcie sobie A model i już nie męczcie . Swoją drogą, w wątku o Wildze, może napiszecie co Was tak kręci w tym samolocie ? Kręci ich powtarzane jak mantra: - "wiele krajów go używało", - "znana konstrukcja", - "ciekawe malowania", - "wiele wersji", - "prosty projekt" - to moje ulubione Jak widzimy po Foce, to w wykonaniu IBG żadnego projektu nie można nazwać prostym. Sukcesywnie od RWD zwiększają ilość i poziom detali, więc przy Wildze raczej nie poszliby na skróty. Trzeba zauważyć, że oprócz samego projektu 3d robią bardzo bogaty research, co widać po ostatnich publikacjach. Jak można wywnioskować z ostatnich trendów przewijających się po "internetach", skończyło by się na jęczeniu, że za drogi, bo w końcu mały itd. Obstawiam LWS Żubr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Raczej nie polonik...dali rwd, karasia, 11, łosia... w 72. Ja bym stawiał na coś nienaszego i możliwe że w 32... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) An-2, An-2, An-2. Ił-28 Jak-9P(ale nie Yak) Mi-1 Może jednak próba dobrej Czapli lub R-XIII Edytowane 8 Lutego 2022 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 A ja chcę Kruka i Dromadera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Do tych "rolników" jeszcze Gawron. Bo o Mi-2 rolniczym(do opryskow) to nie ma co marzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Lutego 2022 Autor Share Napisano 8 Lutego 2022 IBG napisało w komentarzach na fej$buku, że w tym tygodniu udostępni katalog 2022 wraz z nowościami. Nie pogardziłbym RWD-13, Albo Breguetem XIX Chyba, że w końcu oficjalnie zapowiedzą Lubliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Godzinę temu, abtb napisał: A ja chcę Kruka i Dromadera A ja Belfegora 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Będzie Ta-152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 Takie nowości już w marcu, a katalog online ma być udostępniony jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Jest już katalog. W 72 sporo zapowiedzi ( niektóre zapowiadane od lat ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Super! Tylko po co to??? Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 4 minuty temu, myszaty napisał: Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia... Ale czego ty nie rozumiesz Rochu? Że będą wydawać kolejne wersje Foki D lub obecne tylko w innych malowaniach? Z dobrego towaru można dobrze i wygodnie żyć odcinając tylko kupony. Standardowe podejście Polaka - nie narobić się a zarobić. 8 minut temu, myszaty napisał: Tylko po co to??? Bo są tacy co kupią po kilka sztuk w dniu premiery sklepowej, a takich chętnych będzie dziesiątki, jeśli nie setki w kraju i Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Dwa razy przejrzałem katalog w poszukiwaniu jakiejkolwiek nowej nowości (tzn. czegoś nie bazującego na istniejących modelach) i... nic? Przedziwna premiera katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 9 minut temu, abtb napisał: Ale czego ty nie rozumiesz Rochu? Że będą wydawać kolejne wersje Foki D lub obecne tylko w innych malowaniach? Z dobrego towaru można dobrze i wygodnie żyć odcinając tylko kupony. Standardowe podejście Polaka - nie narobić się a zarobić. To jak zauważyłem standardowe działanie, i nic w tym dziwnego ze jak mają dobry towar to go chcą maksymalnie sprzedać, a jak widać ilu modelarzy, tyle malowań...więc tych pudełek można naprodukować masę, a hitlerki z luftgangu mają branie. Tym bardziej że naprawdę fajną miniaturę wydali. Tylko po kiego grzyba robić takie tajemnice??? Ovetresów i tak nie mają...więc aftermarketowe kalki będą niezależnie latać po necie... A zamiast normalnego katalogu g....w sreberku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 11 minut temu, myszaty napisał: A zamiast normalnego katalogu g....w sreberku. bo to jest 11 minut temu, myszaty napisał: standardowe działanie, Teraz ludziska będą wchodzić na ich stronę co dnia i z wywalonymi jęzorami czekać na odtajnione top secrety Taki "chłit marketingowy" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 I to działa...bo sam byłem ciekaw, a tu ,,zonk item...." 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 secret item - to taki nowy skrót - Sami nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 47 minut temu, abtb napisał: Teraz ludziska będą wchodzić na ich stronę co dnia i z wywalonymi jęzorami czekać na odtajnione top secrety Taki "chłit marketingowy" Już lepsze to niż Answer, który od pół roku milczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi