Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako ze wpadł mi w ręce nowy F4F-3, dziś zamiast sklejać modele, porównałem go sobie do starszego zestawu F4F-4 Army, o czym napisałem na blogu 

https://mosesworkshop.blogspot.com/2026/08/wildcaty-dwa-czyli-subiektywna-rzecz-o.html

• Like 1
Napisano
6 godzin temu, Moses napisał:

Jako ze wpadł mi w ręce nowy F4F-3, dziś zamiast sklejać modele, porównałem go sobie do starszego zestawu F4F-4 Army, o czym napisałem na blogu 

https://mosesworkshop.blogspot.com/2026/08/wildcaty-dwa-czyli-subiektywna-rzecz-o.html

Kilka uwag do Twojego wpisu.

1. Maski. Nie masz ich w swoim pudełku F4F-4, ponieważ jest to edycja bez masek. W tzw. Expert maski są.

2. Wnętrze wnęk. W FM-2 też nie ma chłodnic i całego innego ustrojstwa. 

3. Stojak - akurat to jest fajny ficzerek.

Napisano

Nie narzekam na brak masek w F4F-4, ciesze sie ze są w nowym zestawie. 

3 godziny temu, Tainan41 napisał:

2. Wnętrze wnęk. W FM-2 też nie ma chłodnic i całego innego ustrojstwa. 

no nie ma, bo FM-2 poprostu juz nie mial tego. Za to jest imitacja tylnej części silnika, a w nowym zestawie nawet tego brakuje. 

Co do 3 pktu, nie bede się odnosił do tego, bo jeden rabin mów tak a inny tak 😉 

Napisano

Cześć.

Co do uwagi nr 2 - też uważam, że to błąd.

Ale F4F-3 miał różne silniki, co ważne z różnymi sprężarkami, co powodowało znaczne różnice w wygłądzie ściany ogniowej w przedziale podwozia i koniecznośc umieszczenia na ramkach części alternatywnych.

Liczę na jakieś dodatki do wydruku, tym bardziej że będę chciał szykować budowę F4F-3A.