abtb Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Witam Tradycji ciąg dalszy: niedziela - kawa i galeria do kawy. Dziś dla odmiany samolot trochę większy rozmiarowo od "śledzia" - ogromny, czterosilnikowy Avro Shackleton AEW.2 w barwach RAF-u. Model jest częścią mojego małego cyklu pod tytułem "Stulecie RAF-u" zapoczątkowanego w 2018 roku (można by w sumie zrobić podsumowanie jakąś zbiorczą galerią ). Model wyszedł jak wyszedł - bywało lepiej. Ale ujdzie w tłoku Avro Shackleton AEW.2, 8 Eskadra RAF, lotnisko Lossiemouth, Szkocja, czerwiec 1981r I tyle. Na półce wygląda zacnie i kusi mnie by zrobić wersję MR.3. Ale.................... Można 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 TAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Ładny.Rzadko spotykany model w galeriach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Piękny samolot i piękny model. Coś świeżego i nietypowego zarówno w konstrukcji jak i kolorze malowania - dla mnie bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Piękna robota, wygląda fantastycznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 I mnie się podoba, nareszcie nie śledź . Kiedy one skończyły aktywną służbę, skoro w '81 jeszcze latały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 1 godzinę temu, giberes napisał: Kiedy one skończyły aktywną służbę, skoro w '81 jeszcze latały? W czynnej służbie od 1956 do 1991 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 WoW.... coś rewelacyjnego, świetne wykonanie i malowanie tego mało popularnego samolotu. Jestem zdecydowanie na TAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Bardzo piękny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 10 godzin temu, abtb napisał: Model wyszedł jak wyszedł - bywało lepiej. Ale ujdzie w tłoku Ja tam tłoku nie widzę, a model wyszedł świetnie. Znakomicie oddaje ogrom pierwowzoru, w czym niemała zasługa zdjęć. Podziwiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Śliczny jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Bardzo fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 24 Października 2023 Share Napisano 24 Października 2023 Świetnie wyszedł, musi wyglądać nieziemsko na półce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Października 2023 Share Napisano 24 Października 2023 Niezwykle efektowny, jak to mawiał mój syn, jak o nim książkę przeczytał "Szachelton". Bardzo mi się podoba ogólnie, zwłaszcza różne fusy i szumowiny na powierzchniach. Ciekawe podejście do zmęczenia śmigieł - musze się z nim przespać. Opony to takie sexy czarne, żeby odcinały się od reszty, czy załoga je sadzą czerniła? A w brzuszku coś nosi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 Bardzo dziękuję wszystkim za opinie oraz uwagi Cieszę się bardzo, że model został miło przyjęty, tym bardziej, że na końcówce jego budowy miałem do niego bardzo negatywny stosunek ze względu na niezbyt udane malowanie i "drewniane" kalki. 8 godzin temu, socjo1 napisał: Bardzo mi się podoba ogólnie, zwłaszcza różne fusy i szumowiny na powierzchniach. Dzięki tym "fusom i szumowinom" przywróciłem sobie wiarę w ten model 8 godzin temu, socjo1 napisał: Ciekawe podejście do zmęczenia śmigieł Istotnie, ale potrzebowałem czegoś "ostrego" żeby przełamać monotonność i wielkość tego samolotu 8 godzin temu, socjo1 napisał: Opony to takie sexy czarne, żeby odcinały się od reszty, czy załoga je sadzą czerniła? Metoda "pastowanego kabana". A poza tym na pasach startowych to kurz nie ma prawa leżeć i opony się nie "brudzom" A poza tym zima idzie - nowe kapcie z głębokim bieżnikiem założono 8 godzin temu, socjo1 napisał: A w brzuszku coś nosi? Pudełkowo to pusto jak w bębnie (i takoż jest w moim egzemplarzu - ale wiadomo -jak się "jedzie na zmianę opon to się nie pcha na plac do gumokleja z bombami ) Ale przy pomocy Edkowych aftermarketów można komorę wzbogacić o torpedy i bomby głębinowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 Elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Października 2023 Share Napisano 26 Października 2023 Bardzo ciekawie wygląd ten model. Mi się podoba. Dobra robota ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi