Irgr Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 To nie jest tylko kwestia wyboru opony między "cywilną" a terenową? Swoją drogą to zawsze mi się wydawały bardzo dobre zestawowe koła w Dragonowych 250tkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 No złe nie są ale mi się podobają te Commercial Pattern A, tylko chciałbym się upewnić czy zastosowanie ich ma podstawę historyczną w pojeździe u schyłku wojny. Poza tym moja 250 to Gunze, dopiero potem Dragon wypuścił 250/5 z tych samych wyprasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Żeby przerobić model T-72BM na T-72B3M co by trzeba zrobić? Przyrząd panoramiczny dowódcy, zdjęcie pancerza prętowego i to tyle? Z tego: chcę zrobić to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Panowie, czy macie jakiś problem w Photobucketem? Loguję się standardowo, mam dostęp do zdjęć. Chcę wrzucić nowe foto i wywala mnie do strony logowania... jakaś inna propozycja hostingu sensownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 ^^Polecam jednak imgur. Nie trzeba się rejestrować i wszystko wskakuje jak trzeba. Wiem, że zdjęcie nie jest najwyższej jakości, ale może zidentyfikujecie co to za sprzęt stoi na platformach eszelonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 PT-91 Twardy. Możliwe, że z 9. Braniewskiej Brygady Kawalerii Pancernej bo ostatnio chłopaki wyjechali na Orzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Raczej nie, zdjęcie wykonane pod Warszawą. Dzięki za zidentyfikowanie sprzętu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Witam Kolegów.Na wstępie chę powiedzieć,że modelarstwem zajmowałem się wiele lat temu-kleiłem czysto modele i malowałem pędzlem-bez washingu, brudzenia itp. Czas wrócić do hobby sprzed lat z zastosowaniem wszystkich technik Zakupiłem pierwszy model t-34/76 ICM. Chcę go zrobić z polskimi oznaczeniami. Zakupiłem kalki od Armo. Zastanawiam się nad blaszkami i gąskami bo gumowe dla mnie wyglądają kiepsko. I tu pytanie do doświadczonych modelarzy-czy te będą pasowały? Czy zna ktoś te firmy? I z jakimi oznaczeniami zrobić model? Nie chciałem robić żadnego konkretnego czołgu-za mała wiedza w tym temacie.Ale jeśli ktoś coś podpowie-ewentualnie jakieś małe przeróbki w danym kierunku będę wdzięczny. do wyboru nr 27 ,238 i 210 http://www.ebay.co.uk/itm/122276583954 http://www.ebay.co.uk/itm/122315103221 z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Raczej nie, zdjęcie wykonane pod Warszawą. Dzięki za zidentyfikowanie sprzętu! W takim razie 1. Warszawska Brygada Pancerna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Panowie,czy macie jakiś problem w Photobucketem? Loguję się standardowo, mam dostęp do zdjęć. Chcę wrzucić nowe foto i wywala mnie do strony logowania... jakaś inna propozycja hostingu sensownego? Jak jesteś przywiązany to załóż inne konto... Jak przekroczyłeś 80% to tak się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Witam Mam pytanko - czy ktoś wie, z jakiego modelu mógłbym wziąć lufę do planowanego modelu shermana repotenciado ? http://forum-console.worldoftanks.com/index.php?/topic/67681-oh-no-not-another-premium-sherman/ http://patriciodelfosse.ar.tripod.com/Sherman/shermirep.htm Może być sam hamulec wylotowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Nie ma ktoś zbędnego albo na sprzedaż mg-42 dragona w technologii gen2 ??? Szukam,szukam ale póki co bezowocnie. Mam mg-34 gen2 ale nie bardzo pasuje do esdeka z 45 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 WitamMam pytanko - czy ktoś wie, z jakiego modelu mógłbym wziąć lufę do planowanego modelu shermana repotenciado ? http://forum-console.worldoftanks.com/index.php?/topic/67681-oh-no-not-another-premium-sherman/ http://patriciodelfosse.ar.tripod.com/Sherman/shermirep.htm Może być sam hamulec wylotowy... Już znalazłem - pasuje AMX-13/105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Witam, Mam model MAZa 7917 i chciałbym go wykonać w wersji innej niż z wyrzutnią rakiety balistycznej (Topol). Początkowo chciałem zrobić go w wersji dźwig, ale zrezygnowałem z tego pomysłu z dwóch powodów 1) nie znalazłem żadnego dźwigu na podwoziu MAZa 7917 (jedyne dźwigi jakie widziałem w necie są na podwoziach MAZ 543 i MAZ 7905 i sądzę że do takiej wersji bardziej nadałby się model Scud), 2) zależy mi na tym, żeby model jeszcze kwalifikował się do pojazdów wojskowych, a nie cywilów... Jedyna wersja inna niż Topol, na którą mógłbym przerobić swojego Maza to: Wydaje mi się, że to jest próba obciążeniowa prototypu MAZa 7917. Czy może macie jakieś lepsze pomysły zagospodarowania wojskowego MAZa 7917? nie wiem jaki to maz , ale z dźwigiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Co TAB-77 ma na wieży po lewej stronie? Wszystkie licencyjne BTR-70 miały tak zmodyfikowane wieże czy może to jakaś późniejsza modyfikacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 Z tego co mi się udało znaleźć jest to system celowania LOTA będąca na wyposażeniu rumuńskich TAB-ów nie tylko 77 ale i 71 (BTR-60). Widoczne kraty są w celu ochrony przyrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 Czy ktoś dysponuje zestawami masek Eduarda XT009 lub Eduard XT008 bo potrzebowałbym wiedzieć jaka jest wysokość cyferek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 ... Dzięki, ciekawe czy ktoś robi żywicę w 1:72. Fajna odmiana od ruska z Afganistanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Hej. Który miliput stosujecie? Standard? Bo jest kilka rodzajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Kup Green Stuff. Miliput standard leży u mnie w szufladzie i się kawali - taką pałam miłością do tego kufna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Z greenu będę mógł ulepic różne mateklosy, co na pancerz się kładzie? Znalazłem na eBay, to w rolce jest i takie brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Z greenu będę mógł ulepic różne mateklosy, co na pancerz się kładzie?Znalazłem na eBay, to w rolce jest i takie brać? To właśnie się z GS robi, a najlepiej w proporcjach pół na pół z Magic Sculp. PS. Gdzie Ty wyczytałeś o Milipucie. Tutaj też się z GS robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Nie wiem, ale gdzieś musiałem, bo inaczej bym się o nim nie dowiedział ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Mam dylemat. Do modelu Takom 2046 King Tiger Porsche Turret with Zimmerit która lufa Abera: 35L-13, 35L-15n czy 35L-125? A może jeszcze jakaś inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Z zestawu 4-rech luf - pasują trzy z nich, są to lufy jednoczęściowe. Aber 35L-015N - dla wersji późnej z wieżą Porsche - lufa dwuczęściowa Aber 35L-013 - wczesna - wieża Porsche - jednoczęściowa - lufa produkcja Aber-a z końca 2006 roku Aber 35L-013N - wczesna - wieża Porsche - jednoczęściowa - lufa produkcja Aber-a z 07.2014 roku Aber 35L-125 - wczesna od prototypu VK45.02(P) i dalej dla wczesnych z wieżą Porsche - jednoczęściowa - lufa produkcja Aber-a z 10.2014 roku Jest chyba najlepsza z nich - niestety nie ma otworu w pierścieniu. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b3/27/d6/b327d62272274338bcaadfc1f8f5d73e.jpg https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a4/b2/a6/a4b2a602fbf526dda035e216c885a4a5.jpg Krzysztof jak z montażem w tym konkretnym modelu musisz przetestować. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi