Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mała prośba do znawców MiG-21. Jaki kolor będzie najlepszy do pomalowania modelu MiG-21 PFM 6910? Moje pytanie wynika z tego że gdy patrzę na zdjęcia naszych R i MF, Bis to najlepiej pasuje mi już wymieniany kiedyś na forum White Aluminium Z alclad. Jednak wydaje mi się że nasze PFM i ten konkretny egzemplarzy wygląda jakby był pomalowany srebrzanką.

Napisano

Nogi mi się ugięły Panowie. My sobie tu możemy pisać do us..ej śmierci,a są tacy, którzy i tak wiedzą lepiej:

Luke Skywalker polskiego modelarstwa normalnie. Co najgorsze, take "cuś" idzie w świat i staje się normą. Nieszkodzi, że wydumaną...

Napisano

To mamy już chyba jakąś złą passę wokół sochaczewskich eRów.

Najpierw przekonywano na forum jaką farbą malowałem sokoła a teraz ta sama osoba próbuje przekonać nas, że zasobniki rozpoznawcze w 1 eskadrze miały paszcze rekinów.

Jestem pod wrażenie.

Napisano
To mamy już chyba jakąś złą passę wokół sochaczewskich eRów.

Najpierw przekonywano na forum jaką farbą malowałem sokoła a teraz ta sama osoba próbuje przekonać nas, że zasobniki rozpoznawcze w 1 eskadrze miały paszcze rekinów.

Jestem pod wrażenie.

Jarku na spokojnie zawsze są lepsi od nas

Napisano

Pociski powietrze-powietrze (R-3S, RS-2US?)z kontenerem R i uzbrojenie powietrze-ziemia (UB-16, S-24 lub bomby OFAB-100?) z kontenerem D.

Napisano
Pociski powietrze-powietrze (R-3S, RS-2US?)z kontenerem R i uzbrojenie powietrze-ziemia (UB-16, S-24 lub bomby OFAB-100?) z kontenerem D.

Generalnie zasada była prosta :

samoloty z zasobnikiem R i pociskami RS-2US

samoloty z zasobnikiem D i pociskami R-3 S

samoloty z wyrzutniami UB tu zasobniki bywały mieszane

Napisano

Witam

Czy Ktoś z Kolegów posiada zdjęcia kabiny 21PF nb 1801 z Łaskiej kolekcji ?

Ewentualnie prosiłbym o linka , wrzucenie na Forum , przesłanie ......

Z góry Dziękuję

Napisano

Panowie -Dzięki Serdeczne za odzew .Zawsze można liczyć na Miłośników 21.

A czy się przydadzą ? Wszystko co związane z 21 to miód na Serce.

• 1 month later...
Napisano

Sorry , starośc nie radość .Dla mnie Fobos , Saturn i LAF , to jeden czort . Chodzi mi też o to czy latając w takim wariancie , Pilot wykonywał tylko rozpoznanie i czy UB-ek służył do ostrzelania " celu " , czy też wisiał jako "przeciwwaga" .

Pozdrawiam

Napisano

Mam pytanie dotyczące MiG-21 F -13 o nr 2015 wiem że był to jedyny polski MiG w kamo. Czy on w tym malowaniu latał czy został pomalowany i postawiony jako eksponat naukowy. Napisałem naukowy bo z tego co wiem to jego kariera była związana z jakimś centrum szkoleniowym.

Napisano
Mam pytanie dotyczące MiG-21 F -13 o nr 2015 wiem że był to jedyny polski MiG w kamo. Czy on w tym malowaniu latał czy został pomalowany i postawiony jako eksponat naukowy. Napisałem naukowy bo z tego co wiem to jego kariera była związana z jakimś centrum szkoleniowym.

2015 był jedynym naszym F-13 w kamuflażu. Niestety nie latał w takim malowaniu - za czasów swej świetności i podczas pobytu w COSSTWL do roku 76 był srebrny. Później już jako wycofany z naszego lotnictwa trafił na WAT gdzie prawdopodobnie otrzymał obecny kamuflaż.

Ale wbrew pozorom nie był to jedyny MiG 21 w kamuflażu - pułk z Łasku jako jedyny latał na samolotach z kamuflażem