Artek82 Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Jako że temat w którym pisało się bieżące pytania gdzieś wyparował to napiszę tutaj zapytanie. Czy z tego zestawu dasię ulepić naszego Fefa UTI bez jakichś mocnych modyfikacji Edyta: Dobra już sobie odpowiedziałem Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Dobra już sobie odpowiedziałem Podzielisz się ? Jak dla mnie powyższy zestaw nie ma spadochronu . Chyba ,że jest na wypraskach . To na początek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Podbijam, czy się da zbudować polonika, bo brakuje mi w kolekcji F-16 ze zbiornikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Z tego to się raczej nie da, ale jest przecież Kinetic, który ma wszystko co trzeba żeby zrobić polskiego D z CFT (no może poza uzbrojeniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Także jest w tej skali Hasegawa (02214) z naszym malowaniem : Wystarczy tylko porównać wypraski . W jednym dużym sklepie wyświetla się F-16 w 33 wariantach . Oczywiście 33 wersje modeli do sklejania . Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Hello napisał: Podzielisz się ? Jak dla mnie powyższy zestaw nie ma spadochronu . Chyba ,że jest na wypraskach . To na początek . 29 minut temu, Hello napisał: Także jest w tej skali Hasegawa (02214) z naszym malowaniem : Wystarczy tylko porównać wypraski . W jednym dużym sklepie wyświetla się F-16 w 33 wariantach . Oczywiście 33 wersje modeli do sklejania . No właśnie porównując Izraela i naszego (02214) wychodzi że to te same wypraski. w Izraelskim nawet bogatsze o jakieś pipsztoki. Spadochron w sensie jego obudowy to nie jest jakiś kosmos aby dorobić. Wylukałem na alledrogo tego Izraela za dobrą cenę, a kalki można dokupić sobie z MMD. Kinetic niedostępny od jakiegoś czasu, a trochę szkoda mi kasy w licytacjach jak się pojawi bo idzie za grubo ponad 120 PLN. Jak dla mnie to ta Haska może być Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Spójrz na ramke ,,U,, to nie jest ,,nasz garb,,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Dobry, tak z czystej ciekawości znacie produkty "quinta studio" ? Pierwszy raz go używam i bardzo bardzo mi się spodobało ten 3d kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Witam, Od razu mówię, że nie wiem czy jest to odpowiedni dział na forum, ale mam pytanie , mianowicie jaki dokładnie kolor mają mieć te plamki na burtach kadłuba, ponieważ nie wyglądają na standardowy kolor mottlingu (RLM 74/75), bardziej podchodzi mi to pod RLM 70/71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 21 godzin temu, Bengal napisał: Dobry, tak z czystej ciekawości znacie produkty "quinta studio" ? Pierwszy raz go używam i bardzo bardzo mi się spodobało ten 3d kokpit Znane i lubiane, choć cena potrafi być ciężkostrawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 44 minuty temu, wuwumaster napisał: Znane i lubiane, choć cena potrafi być ciężkostrawna 20 zł to malutko chyba się z nimi polubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Mam pytanie do znawców zestawów mianowicie, który lepszy?: https://www.mojehobby.pl/products/Lockheed-Martin-F-16C-Block-25-32-Fighting-Falcon-ANG.html https://www.mojehobby.pl/products/Lockheed-Martin-F-16CJ-Block-50-Fighting-Falcon-full-equipment.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 24 minuty temu, tlb napisał: Mam pytanie do znawców zestawów mianowicie, który lepszy?: https://www.mojehobby.pl/products/Lockheed-Martin-F-16C-Block-25-32-Fighting-Falcon-ANG.html https://www.mojehobby.pl/products/Lockheed-Martin-F-16CJ-Block-50-Fighting-Falcon-full-equipment.html Chyba nie rozumiem pytania, są w różnych skalach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Oj, który lepiej zdetalizowany i przyjemniejszy w klejeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam, ale czy jest tu na forum jakaś osoba mieszkająca w USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 30 minut temu, tlb napisał: Oj, który lepiej zdetalizowany i przyjemniejszy w klejeniu. Oba to Tamiya, i to dość nowe modele. Oba są bardzo dobre i w to zasadzie najlepsze modele Vipera w skali. Osobiście uważam, że ten w 72 to najnudniejsza wersja jaka jest, ale niestety innej od Tamiyi nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 7 minut temu, Matys napisał: najnudniejsza Rozwiń temat, proszę. Oglądając wypraski wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Prócz skopanego nosa moim zdaniem ładniejsza od Tamiya jest F-16 z Academy w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 26 minut temu, tlb napisał: Rozwiń temat, proszę. Oglądając wypraski wygląda obiecująco W sensie dostępnych opcji malowania. Block 50 to w zasadzie unikatowa dla USAF wersja, a z tego pudełka nie bardzo da się zrobić żadnej innej. Ta wersja ma silnik GE więc inny wlot powietrza i dyszę od wariantów z silnikiem PW, który jest zdecydowanie bardziej popularny. Chyba jedyną alternatywą do USAF do wykonania prosto z pudełka byłby Viper z Bahrajnu (oni mają Block 40), ale to też jednokolorowy szary samolot. Względnie łatwą przeróbką byłby jakiś Block 30 w malowaniu agresorskim, ale to wymagałoby przynajmniej wymiany podwozia na 'lightweight' - zdaje się dostępnego od CMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Aaa, to nie. Myślałem, że coś z pasowaniem części jest nie halo. Chodzi mi o to, że przeboleję nudne szare malowanie, po prostu po przejściach z f16 z MisterCrafta, szukam porządnego zestawu, na "prosto z pudła", po którym odreaguję ów MC i na nowo uwierzę w plastiki. Ze dwa lata temu na tym forum ktoś polecił ten F16 od tamki w 72, ale zobaczyłem, że jest też 48, dlatego pytam o te zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 30 minut temu, tlb napisał: Aaa, to nie. Myślałem, że coś z pasowaniem części jest nie halo. Chodzi mi o to, że przeboleję nudne szare malowanie, po prostu po przejściach z f16 z MisterCrafta, szukam porządnego zestawu, na "prosto z pudła", po którym odreaguję ów MC i na nowo uwierzę w plastiki. Ze dwa lata temu na tym forum ktoś polecił ten F16 od tamki w 72, ale zobaczyłem, że jest też 48, dlatego pytam o te zestawy. Generalnie model składa się sam, detal jest fajny, ale nie wybitny. Szczególnie dysza moim zdaniem jest średnia i warto ją wymienić na Eduarda, ale może to też przebolejesz jak i nudne szare malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 41 minut temu, Matys napisał: ale nie wybitny. Dokładnie, podział blach fajny ale kabina i wnęki podwozia są aż za proste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Dostałem od znajomego model do pomalowania, jakieś tam drobne rzeczy, ale chcę, żeby to było zrobione porządnie a nie na odwal się. Muszę z tego modelu teraz zmyć całą farbę, która jest i pomalować od nowa. Na szczęście całość jest sklejona i nie będzie nie wiadomo jakiej zabawy. Pytanie zasadnicze - w czym najlepiej zrobić taką kąpiel żeby nie zaszła reakcja z samym plastikiem ale żeby mieć gwarancję, że farba zejdzie w całości? Na wierzchu na pewno są metalizery, nie wiem co jest pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Wiesz czym był malowany model? Ostatnio miałem mały wypadek przy pracy i zmywałem całą powłokę malarską za pomocą wacików nasączonych Levelig Thinner, jest neutralny względem plastiku, nie uszkodzi też szybek. Z innych środków to zmywacz wamodu, też nie powinien zareagować z polistyrenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Na wierzchu są najprawdopodobniej metalizery AK Xtreme. Pod spodem Vellejo pod pędzel. Czytałem również o patentach z DOT-3, jednak potrzebowałbym w tym przypadku utwierdzenia, że nie wejdzie w reakcję z plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi