Gerd Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Długie zmagania z materią zakończone. Wszystkich zainteresowanych procesem budowy zapraszam do wątku warsztatowego, viewtopic.php?f=87&t=25445 , a pozostałych do oglądania obrazków. No i to by było na tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub 24 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Cudo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 trudno oddać mój podziw dla fachowego i cekawego warsztatu oraz dzieła końcowego. czapki z głów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 To był, jak dla mnie, najciekawszy warsztat tego roku! Bardzo mi się podoba, autko, załoganci - super. Podstawka fajna, może trochę te pniaki odstają poziomem. W Krakowie dobry kwadrans spędziłem na podziwianiu i cichutkim wydawaniu ochów i achów Pytanie może nie na miejscu bo nigdy nie widziałem wystrzelonego fotela ale czy nie powinien być bardziej rozleciany, osmalony, zaryty w ziemię? I jeszcze proszę mnie oświecić jako ignoranta, ten strzelec z za krzaka wyskakujący, walczy po naszej stronie, prawda? Duńczyk by raczej łapał za spust a nie za lornetkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankot13 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Świetnie Ci to wyszło. Bardzo ładnie oddana scenka w dodatku nasza rodzima armia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Wymiękam!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 GAZ z załogą super, ... SUPER. Tylko ten fotel pilota troszkę za ... prosty (pasy barkowe jakby je ktoś równo ułożył). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Super. Świetna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Cudna robota. Winszuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Wspaniały projekt! Bardzo oryginalny model ze świetnie pomyślaną i wykonaną podstawką. Moje najszczersze gratulacje! Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Cudeńko. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Michalski Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 PYCHOTKA - takie cudeńka lubię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Super robota! R_Mazzi strzelec wyborowy jest nasz, w kombinezonie maskującym szytym z materiału z kasowanych spadochronów. Im więcej modeli pojazdów i figurek z 6 PDPD tym lepiej! Po cichu mówiąc marzy mi się GAZ-69 z 1 Batalionu Szturmowego (Dziwnów) ucharakteryzowany na pojazd US Army wraz z załogą (znawcy tematu kojarzą takie zdjęcie). Sam nie zrobię bo skala nie moja (w 1:72 modelu GAZ-69 chyba nie ma?) a i na figurkach się nie znam ale chętnie bym obejrzał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Po cichu mówiąc marzy mi się GAZ-69 z 1 Batalionu Szturmowego (Dziwnów) ucharakteryzowany na pojazd US Army wraz z załogą (znawcy tematu kojarzą takie zdjęcie). Obowiązkowo z mużinem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 No w końcu tu dotarłem i tylko po to aby zobaczyć jakie cudo tutaj wstawiłeś. Brawo. Czekam na następny twój model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Widziałem ten model w Krakowie, świetna robota. Kto wypuszcza te figurki, albo to może twoja samodzielna robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Wszystko mi się tu podoba, po prostu wszystko. Nie wiadomo na co najpierw patrzeć, nie można się skupić na żadnym fragmencie pracy bo zaraz oko leci w inne miejsce. Wizualny orgazm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 (edited) am nie zrobię bo skala nie moja (w 1:72 modelu GAZ-69 chyba nie ma? Owszem jest - bardzo ładny model żywiczny z ARMO Figurki ESCI i do dzieła ;) BTW do tego 'amerykańca' TORO kalkomanie zrobiło, nieststy tylko w 35... Edited November 6, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Figurki ESCI i do dzieła ;) Tylko skąd je wziąść, no skąd I pomyśleć, że miałem ten zestaw jako dzieciak... Kilka razy już przewróciłem do góry nogami mieszkanko rodziców i nic, amba zjadła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Bardzo fajny model I Gaz, i w polskich barwach Miodzio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Fotel przelecial conajmniej kilkadziesiat metrow i wazy swoje, ja bym go zapewne troszke bardziej wryl w ziemie, ale i tak nie wryje sie bardziej niz moja szczeka :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Piękny ,cóż więcej powiedzieć gdy już zostało wszystko powiedziane na jego temat Mam tylko "ale" do zdjęć ,są chyba strasznie skompensowane bo widać aż krawędzie są załamane i chyba za mocno podbity kontrast albo wina j/w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapral Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 To zamiast komentarza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 piękna praca. Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 To był, jak dla mnie, najciekawszy warsztat tego roku! Po takim komentarzu trudno wydusić coś sensownego… Dziękuję. (wiesz, że mnie podpuszczasz…) Szanowni Panowie, jest mi niesłychanie miło, że moja diormka się podoba. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i dobre słowo. Jestem jeszcze winien kilka słów wyjaśnienia. Pytanie może nie na miejscu bo nigdy nie widziałem wystrzelonego fotela ale czy nie powinien być bardziej rozleciany, osmalony, zaryty w ziemię? Fotel przelecial conajmniej kilkadziesiat metrow i wazy swoje, ja bym go zapewne troszke bardziej wryl w ziemie, (…) Tylko ten fotel pilota troszkę za ... prosty (pasy barkowe jakby je ktoś równo ułożył). Oczywiście Panowie macie rację. Sprawa fotela jest mocno niedoskonała, taki stan rzeczy to konsekwencja braku planu przy budowie dioramy. Gdybym go miał, a nie robił „na pałę” pewnie uniknąłbym podobnych zgrzytów mimo. Ten element został dodany prawie na samym końcu budowy i nie za bardzo chciałem ingerować w to co już było, ani sam żywiczny fotel od F-4. Choć to rzecz jasna żadne usprawiedliwienie. Morał? Budując dioramę należy wiedzieć jaki ma być efekt końcowy. (łatwo powiedzieć) I jeszcze proszę mnie oświecić jako ignoranta, ten strzelec z za krzaka wyskakujący, walczy po naszej stronie, prawda? Duńczyk by raczej łapał za spust a nie za lornetkę To oczywiście „nasz”. Kolega Michał_G w prawdzie już mnie nieco wytłumaczył, lecz popełniony przeze mnie grzech zaniechania wydał owoc. Pominąłem przez nieuwagę sprawę kombinezonów maskujących w 6PDPD, ale poprawię się przy okazji warsztatu ASU-85. Zapraszam jeśli tylko masz zdrowie. Po cichu mówiąc marzy mi się GAZ-69 z 1 Batalionu Szturmowego (Dziwnów) ucharakteryzowany na pojazd US Army wraz z załogą (znawcy tematu kojarzą takie zdjęcie). Sam nie zrobię bo skala nie moja (w 1:72 modelu GAZ-69 chyba nie ma?) a i na figurkach się nie znam ale chętnie bym obejrzał... Chciała bym i boję się? Nic prostszego! Bierz się za GAZ’a 1:35, a sprawa okaże się łatwiejsza niż myślisz. Sam chętnie popatrzę. Kto wypuszcza te figurki, albo to może twoja samodzielna robota. Dragon – w pewnym sensie… (odpowiedź jest w wątku warsztatowym) viewtopic.php?f=87&t=25445&start=15 ) Jeszcze raz Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts