Gerd Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Długie zmagania z materią zakończone. Wszystkich zainteresowanych procesem budowy zapraszam do wątku warsztatowego, viewtopic.php?f=87&t=25445 , a pozostałych do oglądania obrazków. No i to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 trudno oddać mój podziw dla fachowego i cekawego warsztatu oraz dzieła końcowego. czapki z głów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 To był, jak dla mnie, najciekawszy warsztat tego roku! Bardzo mi się podoba, autko, załoganci - super. Podstawka fajna, może trochę te pniaki odstają poziomem. W Krakowie dobry kwadrans spędziłem na podziwianiu i cichutkim wydawaniu ochów i achów Pytanie może nie na miejscu bo nigdy nie widziałem wystrzelonego fotela ale czy nie powinien być bardziej rozleciany, osmalony, zaryty w ziemię? I jeszcze proszę mnie oświecić jako ignoranta, ten strzelec z za krzaka wyskakujący, walczy po naszej stronie, prawda? Duńczyk by raczej łapał za spust a nie za lornetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Świetnie Ci to wyszło. Bardzo ładnie oddana scenka w dodatku nasza rodzima armia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Wymiękam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 GAZ z załogą super, ... SUPER. Tylko ten fotel pilota troszkę za ... prosty (pasy barkowe jakby je ktoś równo ułożył). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Super. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Cudna robota. Winszuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Wspaniały projekt! Bardzo oryginalny model ze świetnie pomyślaną i wykonaną podstawką. Moje najszczersze gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Cudeńko. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 PYCHOTKA - takie cudeńka lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Super robota! R_Mazzi strzelec wyborowy jest nasz, w kombinezonie maskującym szytym z materiału z kasowanych spadochronów. Im więcej modeli pojazdów i figurek z 6 PDPD tym lepiej! Po cichu mówiąc marzy mi się GAZ-69 z 1 Batalionu Szturmowego (Dziwnów) ucharakteryzowany na pojazd US Army wraz z załogą (znawcy tematu kojarzą takie zdjęcie). Sam nie zrobię bo skala nie moja (w 1:72 modelu GAZ-69 chyba nie ma?) a i na figurkach się nie znam ale chętnie bym obejrzał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Po cichu mówiąc marzy mi się GAZ-69 z 1 Batalionu Szturmowego (Dziwnów) ucharakteryzowany na pojazd US Army wraz z załogą (znawcy tematu kojarzą takie zdjęcie). Obowiązkowo z mużinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 No w końcu tu dotarłem i tylko po to aby zobaczyć jakie cudo tutaj wstawiłeś. Brawo. Czekam na następny twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Widziałem ten model w Krakowie, świetna robota. Kto wypuszcza te figurki, albo to może twoja samodzielna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Wszystko mi się tu podoba, po prostu wszystko. Nie wiadomo na co najpierw patrzeć, nie można się skupić na żadnym fragmencie pracy bo zaraz oko leci w inne miejsce. Wizualny orgazm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) am nie zrobię bo skala nie moja (w 1:72 modelu GAZ-69 chyba nie ma? Owszem jest - bardzo ładny model żywiczny z ARMO Figurki ESCI i do dzieła ;) BTW do tego 'amerykańca' TORO kalkomanie zrobiło, nieststy tylko w 35... Edytowane 6 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Figurki ESCI i do dzieła ;) Tylko skąd je wziąść, no skąd I pomyśleć, że miałem ten zestaw jako dzieciak... Kilka razy już przewróciłem do góry nogami mieszkanko rodziców i nic, amba zjadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Bardzo fajny model I Gaz, i w polskich barwach Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Fotel przelecial conajmniej kilkadziesiat metrow i wazy swoje, ja bym go zapewne troszke bardziej wryl w ziemie, ale i tak nie wryje sie bardziej niz moja szczeka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Piękny ,cóż więcej powiedzieć gdy już zostało wszystko powiedziane na jego temat Mam tylko "ale" do zdjęć ,są chyba strasznie skompensowane bo widać aż krawędzie są załamane i chyba za mocno podbity kontrast albo wina j/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 To zamiast komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 piękna praca. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 To był, jak dla mnie, najciekawszy warsztat tego roku! Po takim komentarzu trudno wydusić coś sensownego… Dziękuję. (wiesz, że mnie podpuszczasz…) Szanowni Panowie, jest mi niesłychanie miło, że moja diormka się podoba. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i dobre słowo. Jestem jeszcze winien kilka słów wyjaśnienia. Pytanie może nie na miejscu bo nigdy nie widziałem wystrzelonego fotela ale czy nie powinien być bardziej rozleciany, osmalony, zaryty w ziemię? Fotel przelecial conajmniej kilkadziesiat metrow i wazy swoje, ja bym go zapewne troszke bardziej wryl w ziemie, (…) Tylko ten fotel pilota troszkę za ... prosty (pasy barkowe jakby je ktoś równo ułożył). Oczywiście Panowie macie rację. Sprawa fotela jest mocno niedoskonała, taki stan rzeczy to konsekwencja braku planu przy budowie dioramy. Gdybym go miał, a nie robił „na pałę” pewnie uniknąłbym podobnych zgrzytów mimo. Ten element został dodany prawie na samym końcu budowy i nie za bardzo chciałem ingerować w to co już było, ani sam żywiczny fotel od F-4. Choć to rzecz jasna żadne usprawiedliwienie. Morał? Budując dioramę należy wiedzieć jaki ma być efekt końcowy. (łatwo powiedzieć) I jeszcze proszę mnie oświecić jako ignoranta, ten strzelec z za krzaka wyskakujący, walczy po naszej stronie, prawda? Duńczyk by raczej łapał za spust a nie za lornetkę To oczywiście „nasz”. Kolega Michał_G w prawdzie już mnie nieco wytłumaczył, lecz popełniony przeze mnie grzech zaniechania wydał owoc. Pominąłem przez nieuwagę sprawę kombinezonów maskujących w 6PDPD, ale poprawię się przy okazji warsztatu ASU-85. Zapraszam jeśli tylko masz zdrowie. Po cichu mówiąc marzy mi się GAZ-69 z 1 Batalionu Szturmowego (Dziwnów) ucharakteryzowany na pojazd US Army wraz z załogą (znawcy tematu kojarzą takie zdjęcie). Sam nie zrobię bo skala nie moja (w 1:72 modelu GAZ-69 chyba nie ma?) a i na figurkach się nie znam ale chętnie bym obejrzał... Chciała bym i boję się? Nic prostszego! Bierz się za GAZ’a 1:35, a sprawa okaże się łatwiejsza niż myślisz. Sam chętnie popatrzę. Kto wypuszcza te figurki, albo to może twoja samodzielna robota. Dragon – w pewnym sensie… (odpowiedź jest w wątku warsztatowym) viewtopic.php?f=87&t=25445&start=15 ) Jeszcze raz Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi