Mitrandir Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 "Nadejszla wiekomna chwiła" ... Jedna z ciekawszych konstrukcji w świecie Lotnictwa, ni to śmigłowiec... ni to samolot Model który pozwoli mi trochę odpoczęć od "wiatraków"... ale nie do końca zdradzić założenia mojej kolekcji Jedni powiedzą, że brzydki... inni że pokraczny, a ja uważam że jest piękny. Zwłaszcza w tym malowaniu USAF Dowództwa Operacji Specjalnych (SOC) Długo się przymierzałem do niego... jak przysłowiowy "pies do jeża" chodziłem, cmokałem, szukałem wymówek... ...a teraz mam model, mam blaszki edka, mam kalki i farby. Nic już nie wymyślę... zawsze mogłem sobie utyskiwać, że wolał bym na żywo go najpierw obejrzeć... Niestety, od niedawna nad Warszawą "latajo" normalnie góra do Mahometa... mówisz i masz :P Model pochodzi z nowego wypustu firmy Hasegawa, limitowana edycja modelu MV-22 Osprey Wesprzemy warsztat blaszkami Edka do MV-22 hasegawy... niestety do CV nie robią W pudełku mamy kilka ramek z elementami na których producent elegancko wykonał odwzorowanie powierzchni (cóż nie jest to cudne italeri... ale skleić się da) Dorzucimy jeszcze blaszki... i zestawy kalkomanii do MV i CV-22 z Xtradecal, plus stencile tej firmy do Osprey'a A tak wygląda zestaw kalek z Hasegawy ... muszę przyznać, że bardzo przyzwoite Niestety Producent nie przewidział ładowni w modelu :( tylna rampa nie ma nawet jakiegokolwiek wewnętrznego poszycia, Nie ma również podłóg w ładowni, a jeszcze trzeba będzie się pozbyć elementu który tworzy nadkola we wnękach Bo nawet nie ma gdzie tej podłogi położyć. Zaś sama ładownia, i jej wykończenie musiała być robiona przez ludzi którzy bardzo nie lubią modelarzy... toż to co w niej jest to istne piekło Odtworzenie tego będzie, nie małym procederem :P Jak by któryś z kolegów posiadał zdjęcia wnętrza ... to chętnie bym rzucił na to okiem I, choć i tak jest lepiej niż było w starych modelach Italerii... to czeka mnie kawał pracy Zapraszam do śledzenia warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Jestem pierwszy Widzę, że po "drobnicy" zabrałeś się za coś większego, i bardzo dobrze! Z tym wnętrzem to zapowiada się małe modelarskie sado maso Jeśli uda mi się zrobić jakieś dobre fotki Ospreya w Ostravie to w weekend jeszcze Ci je prześle W takim razie życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 No to bedziesz miał zabawe !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Ostatnie zdjęcie wnętrza znakomite....aaaale będzie warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Zazdroszczę modelu, nie zazdroszczę tego gąszczu. Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 (edytowane) Przyłączam się do grona obserwujących - bardzo fajny kolor ma ten V-22 w naturze przypomina ta powłoka to co jest na F-16 czyli jest to powłoka HPF. Krótko mówiąc jest szorstka a kolor za sprawą nietypowego podkładu SG01 ce:bip:e mocny flop ( pod różnymi kątami wydaje się jaśniejszy lub ciemniejszy do bardzo ciemnego). Edytowane 18 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 A jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Hej, atrakcyjny temat. Liczę na mocne działania w zakresie odtworzenia wnętrza. W pozostałym zakresie zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Trzymam kciuki za warsztat Ospreya! .... Jeśli uda mi się zrobić jakieś dobre fotki Ospreya w Ostravie to w weekend jeszcze Ci je prześle ... Też poprosimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 No ładnie!!! Załączam śledzenie wątku. Niestety, od niedawna nad Warszawą "latajo" normalnie góra do Mahometa... mówisz i masz :P Ano latały - chyba się powtórzę - nad moją chałupą ;P W czerwcu ćwiczyły z gromikami w Rembertowie i akurat dwójeczka łądne kółka nad moim domkiem robiła. Kiepskie zdjęcia niestety... Zabawy trochę będzie - jak bys robił prototyp to by łatwiej było :P Do mnie właśnie jakaś książka o Ospreyu idzie pocztą, zobaczym co tam będzie w środku, może znów coś Ci się przyda. A i tak z pendrivem zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 No stary to będzie model .Super ,na pewno zrobisz z tego , przy twoim podejściu do detalu dzieło sztuki. Będę kibicował pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Dowództwo Operacji Specjalnych- to hasło wraz z Twoim talentem zmusza mnie do oglądania. "Zazdroszczę" rampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Ciekaw jestem co z niego wyczarujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Ten osprey to będzie nie małe wyzwanie. Życzę powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Grzesie, wielostronicowy artykuł o Ospreju jest w najnowszym numerze Lotnictwa, jeszcze nie czytałem ale jest długi, więc może coś z sensem napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Mam troche walkaroundow, moge dac na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Zacne grono się Waszmościów tu zebrało... no cóż lekko nie będzie Widzę, że poza mną wszyscy wierzą, że podołam temu wyzwaniu... he he he Dziś dostałem świeżutką paczuszkę zdjęć CV-22B prosto z Ostrawy od kolegi PabloA ... i nie wiem czy mam się cieszyć, czy go przekląć do siódmego pokolenia wstecz... Jednak CV od MV i od HV się różni, i to znacznie. Ale dokumentację zamówioną dostałem, teraz czas zacząć działać Robertas, zawsze i chętnie mail na pw. Po Twojej ostatniej pomocy, model wyszedł ładniutki... jak Ci się Kamov podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Kamov bardzo fajni, moje gratulacje. Material wysilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 ...Dziś dostałem świeżutką paczuszkę zdjęć CV-22B prosto z Ostrawy od kolegi PabloA ... i nie wiem czy mam się cieszyć, czy go przekląć do siódmego pokolenia wstecz... Ponad pół godziny stałem w kolejce żeby dostać się do środka więc wykorzystaj to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Aż takiego zainteresowania się nie spodziewałem Materiały wręcz zalały moja skrzynkę Robertas i PabloA obwalili za mnie kawał dobrej roboty... Dziękuje Po miłym weekendzie wziąłem to cudo do ręki, i mówię sprawdzę choć spasowanie... tak na szybko ... lubię Hasegawe Kadłub wraz z elementem łączącym (tworzącym wnęki podwozia) dał się złożyć na sucho co do mm płat skrzydła również bez grama kleju się trzyma... Ale jakie było moje zaskoczenie jakością spasowania, jak się okazało, że na sucho skrzydło też się trzyma kadłuba... a w szczelinki nawet czubka skalpela nie wsadzi Cóż wygląda na to że praca z tym modelem będzie przyjemnością Na tapecie już pierwsze wręgi rozrysowane Wracam do dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Z chęcią odkupie Marinesowskie Kalki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Robertas i PabloA obwalili za mnie kawał dobrej roboty... Znaczy wydłubali Ci już całe wnętrze? No to gratuluję! Kadłub wraz z elementem łączącym (tworzącym wnęki podwozia) dał się złożyć na sucho co do mm Kurde, na Twoim miejscu tych milimetrowych dziur to bym nie zdzierżył i odesłał wypraski Panu Hasegawie - niech sam sobie skleja No ale nic, widzę że jednak podjąłeś walkę to siedzę i paczę co tam się wykluwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Z chęcią odkupie Marinesowskie Kalki ;) Nie chcę cie martwić ale trochę tego mam ... będziesz się musiał osobiście pofatygować Robertas i PabloA obwalili za mnie kawał dobrej roboty... Znaczy wydłubali Ci już całe wnętrze? No to gratuluję! Kadłub wraz z elementem łączącym (tworzącym wnęki podwozia) dał się złożyć na sucho co do mm Kurde, na Twoim miejscu tych milimetrowych dziur to bym nie zdzierżył i odesłał wypraski Panu Hasegawie - niech sam sobie skleja No ale nic, widzę że jednak podjąłeś walkę to siedzę i paczę co tam się wykluwa. Powiem Ci, że chyba wolał bym o komuś zlecić ... Co zaś się tyczy modelu, to raczej Pan Hasegawa może spać spokojnie... walka będzie z wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Powiem Ci, że chyba wolał bym o komuś zlecić ... Ja już jestem zajęty. Właśnie wyposażam Rafale w urządzenia WRE. W skali 1:144! walka będzie z wnętrzem Aha... Wewnętrzną walkę będziesz Waść toczył. to będzie interesujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Co to kurna jest urządzenie WRE? I dlaczego u mnie tego nie było jak robiłem moje Rafale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi