KRL Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 O to, to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Solo, jak patrzysz na to zdjęcie To nie masz tych uczuć, jakie większość z nas hodowała gdzieś na dnie naszych modelarskich serc, że przyjdzie dzień, że Polskie firmy zrobią DOBRE modele polskich samolotów.I my nareszcie będzie my mogli zrobić kolekcje polskich maszyn z Września ?? I to się właśnie spełnia .. Nie czujesz tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Brak jakichkolwiek prób zróżnicowania powierzchni, brak śladów eksploatacji - tak to widzę. Serio, nie widzisz nawet tych obić, lekko jakby przesadzonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 I my nareszcie będzie my mogli zrobić kolekcje polskich maszyn z Września ?? I to się właśnie spełnia .. Nie czujesz tego ? I jeszcze do tego pomalować je farbami polskich firm, z dobrze dobranymi przez znawców tematu kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Solo, jak patrzysz na to zdjęcie To nie masz tych uczuć, jakie większość z nas hodowała gdzieś na dnie naszych modelarskich serc, że przyjdzie dzień, że Polskie firmy zrobią DOBRE modele polskich samolotów.I my nareszcie będzie my mogli zrobić kolekcje polskich maszyn z Września ?? I to się właśnie spełnia .. Nie czujesz tego ? Serce rośnie Polskie modele polskich samolotów ,malowane polskimi farbami Czego jeszcze można chcieć Myślę że kolega Solo nieco przesolił To trochę tak jak fan Disco Polo ,któremu włączono Pink Floyd , no nie ta estetyka Muszę mieć wszystko co wyszło tyle lat na to czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 To trochę tak jak fan Disco Polo ,któremu włączono Pink Floyd , no nie ta estetyka Do zapisania złotymi literami w kanonie ripost ciętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 To trochę tak jak fan Disco Polo ,któremu włączono Pink Floyd , no nie ta estetyka W sumie jako fan Pink Floyd poczułem się w tej galerii trochę jak na koncercie disco polo, stąd moja reakcja. Serio, naprawdę to ciekawe jak to ludzi boli tyłek tylko dlatego że mi się coś nie podoba. To nie masz tych uczuć, jakie większość z nas hodowała gdzieś na dnie naszych modelarskich serc, że przyjdzie dzień, że Polskie firmy zrobią DOBRE modele polskich samolotów.I my nareszcie będzie my mogli zrobić kolekcje polskich maszyn z Września ?? I to się właśnie spełnia .. Nie czujesz tego ? No nie czuję, bo mnie ani te maszyny nie interesują, ani te modele nie obchodzą. Inne klimaty w obszarze moich zainteresowań, przecież dobrze tym wiesz. Niczego co ma śmigła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 No nie czuję, bo mnie ani te maszyny nie interesują, ani te modele nie obchodzą. W takim razie po co wchodzisz w takie wątki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 ...W takim razie po co wchodzisz w takie wątki? Tu byłem. Tony Halik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Solo napisał(a):No nie czuję, bo mnie ani te maszyny nie interesują, ani te modele nie obchodzą. W takim razie po co wchodzisz w takie wątki? Też tego za bardzo nie rozumiem..może stąd się właśnie bierze cierpki odzew braci na tego typu komentarze? pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Fajnie. Człowiek napisał, że mu się nie podoba i napisał dlaczego. Ma rację, albo nie. Merytorycznym argumentem na 'nie' jest informacja, że człowiek jest głupkiem i ignorantem. Bardzo ładnie. Kiedyś wypisałem się z motocyklowego forum bo mi tamtejsze zwyczaje niezbyt odpowiadały. A jak zapisywałem się na modelarskie, to myślałem: O tu to będzie elegancko. Taki naiwniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Wtam nie narzekajcie tyle bo znow Nam Mod watek zamknie - jak to sie niestety stalo z "krytycznymi uwagami odnosnie Karasia" wedlug mnie troche nieszczesliwe posuniecie Ale do rzeczy Kazdy ma prawo pisac, czy mu sie model podoba czy tez nie i wedlug mnie nie powinien byc za to krytykowany Kazdy ma swoje doswiadczenie modelarskie i spojrzenie na zbudowane lepiej lub gorzej modele Ja w kazdym razie , choc napisalem w ww watku, co mi sie w Karasiu nie podoba bardzo sie ciesze z naszych modeli. Trzy Karasie juz kupilem a Siodemki przylecialy wczoraj Jeszcze tylko zeby Los i jakas Wilga..... Ech Budujemy i cieszmy sie Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Fajnie. Człowiek napisał, że mu się nie podoba i napisał dlaczego. Ma rację, albo nie. Merytorycznym argumentem na 'nie' jest informacja, że człowiek jest głupkiem i ignorantem. Bardzo ładnie. Kiedyś wypisałem się z motocyklowego forum bo mi tamtejsze zwyczaje niezbyt odpowiadały. A jak zapisywałem się na modelarskie, to myślałem: O tu to będzie elegancko. Taki naiwniak. Bo krytykowanie polskich produktów jest zakazane. Nie zauważyłeś? A niech no ktoś spróbuje zrobić 7mke z czarnymi krzyżami - kamienie polecą jeden za drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Mi się modelik całkiem podoba. Znaczy same wypraski rewelacją może nie są, bo jest trochę roboty przy usuwaniu nadlewek i pogłębianiu zbyt płytkich i rozmytych linii, ale ogółem model stanowi znaczny skok do przodu w stosunku do tego, co było dostępne do tej pory. Kształt, proporcje, szczegółowość jak najbardziej na plus. Oczywiście nadal nie jest to poziom Hasegawy czy Tamiya. Z drugiej strony, czy Japończycy podjęliby taki tema? Chyba nie... Trzeba więc sobie radzić z tym co jest. jakas Wilga..... Ech Grecy z Grand Models zapowiedzieli Dromadera 1/72. Możliwe, że się ukaże pod koniec tego roku. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 P.7 bardzo ładny, fajnie że w końcu jest porządny model tego samolotu. Ten Dromader to plastik czy żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Grand Models na razie tylko w żywicy robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Jak na mój gust, to ta siódemka nawet nieco za mocno poobijana. Poza zdjęciami z okresu wojny bardzo rzadko widziałem zaniedbane puławszczaki. Widać, że nasi mechanicy bardzo dbali o maszyny. Z modelarskiego punktu widzenia jest to, może i owszem, nudne i płaskie, ale bliższe realiom. Ogólnie podoba mi się. Przyczepiłbym się do brzydkich szlifów na śmigle w miejscu łączenia z kołpakiem i w środku pierścienia osłaniającego cylindry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Ogólnie podoba mi się. Przyczepiłbym się do brzydkich szlifów na śmigle w miejscu łączenia z kołpakiem . Śmigło z kołpakiem będzie dostępne wkrótce w poprawionej wersji z żywicy. To słabszy element zestawu. Jeszcze by się ładna chłodnica oleju przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 net sailor nie nie moze byc Zwlaszcza ze Ci z GrandModelu to chyba po rusku gadaja przynajmnie nic innego w necie nie znalazlem a jesli jeszcze raz porownasz wilge to tej licencyjnej pokraki to Oczywiscie zartuje ale dla mnie wilgi nic nie zastapi Wracajac do siodemki - ladny i udany model - dopracuje sie i bedzie OK ( w oczekiwaniu na Losia i Iskre) Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Ps Miala byc Wilga a nie Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 No, nie no , Flachenty należy Ci się Flacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 Fajniutki...podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Model wyszedł pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Zdjęcia wcale nie oddają subtelności tego model... Po obejrzeniu na żywo muszę przyznać, że to naprawdę piękna pchła Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi