bazylms Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Witam, Prezentuję wam mój pierwszy model okrętu. Cóż mogę powiedzieć? Na pewno to że miałem wiele radochy przy jego budowie. Ale nerwów też. Jak na moje laickie pojęcie to zestaw Trumpka jest bardzo dobry, no może poza brakującymi łodziami i kilkoma innymi pierdółkami. Zdecydowanie polecam. Sam model z pudła oczywiście byłby kiepski, wiec dołożyłem do niego pokład Huntera, blachy i relingi z Eduarda, metalowe lufy Mastera oraz żywiczne działa z North Star Models. Szczyty masztów i te cosie na dziobie i rufie wykonane od podstaw z prętów mosiężnych. Jak wymyślę z czego zrobić bandery to je dołożę. Jakby co to warsztat jest tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=58792. Podziękowania dla Szyderczej Gały. A teraz czas na "back on the track" czyli czołK. Tyle sapania, czas na fotki. I trochę zbliżeń dla tych co się lubią i będą pastwić. Ja was podziwiam, a sam normalnie to ledwo to widzę. I kilka moich ulubionych ujęć modeli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Piękna robota gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Kawał WSPANIAŁEGO kajaka Po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Miło było śledzić budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja także cieszę się, że mogłem śledzić Twoj warsztat. Efekt rewelacyjny! Świetnie go olinowales. Czolga zrób sobie dla relaksu... I do stoczni wracaj jak najprędzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Czolga zrób sobie dla relaksu... I do stoczni wracaj jak najprędzej! O tak bo szkoda czasu marnować na jakieś tam pudełka, a my chcemy kolejne plywadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Tak, jestem na tak! Jak nie przepadam, za okrętami, to Twoje wykonanie oglądając foty sprawia mi przyjemność. Co prawda widać, że miejscami chyba już Ci się nie chciało lub byłeś nim zmęczony, co widać po szalupach i łódkach, nie mniej jest to kawał świetnej i nikomu niepotrzebnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Bardzo dobrze Krzychu siadaj 3+ A na poważnie jest dobrze, widać że się postarałeś. Blaszki jak widzisz nie sOM takie straszne jak je malujOM coponiektórzy. Parę rzeczy można by poprawić, ale nie będEM Cie biczował za takie drobiazgi. Weź mu tylko jakis klosz załatw i postaw w SALONIE, w widocznym miejscu, a nie w garażu w pudełku siniadaniowym. To nie jest jakiś czołg, ON zdecydowanie będzie zdobił miejsce w którym go postawisz. Tak więc graty, zrUP se tera czołga dla od stresowania, apo tem na zad do stoczni PS: A za co te specjalne podziękowania dla mua? przeca ja Cię tylko poganiałem dźganiem lufOM pepeszy w plecy Najważniejsze pytanie co dalej, ( i nie mam na mysli czołga) Rysiek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 No Krzysiek, jestem pod wrażeniem. Naprawdę kawał porządnej roboty, świetnie się prezentuje. Ciekaw jestem pod co stępkę położysz następnym razem. PS. A jakiego czołga wyciągniesz z pudła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Dzięki za opinie. Cieszy fakt że wam się podoba. Rafał, łódki malowane pędzlem, a ja właśnie pędzlować za dobrze nie umiem. Druga rzecz to brak doświadczenia w budowie okrętów. Następny model jeszcze nie jest na stanie. Ale na pewno będzie to klasa Dreadnought. Czołg to Pz. III ausf H DAK. Gała, dzięki za doradzanie i źganie tą pepeszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Naprawdę bardzo ładny! Ujęcia od przodu i tyłu zacne, też je uwielbiam, choć wg mnie nic nie przebije gruszkowatego kształtu pancerników z "bąblami", te dopiero mają sylwetkę z tej perspektywy:) Mogłeś powalczyć ciut bardziej z szalupami tzn dać im washa jakiegoś, zamaskowałoby to niedociągnięcia malarskie. Mam także wrażenie że na jednej szalupie wiosła są metalowe? Pokład bardzo fajnie wyszedł, ale mam wątpliwości nt.jednolitych w barwie pokładów okrętów tej ery, przecież te pokłady musiały być uwalone od ciągłego bunkrowania i bardzo niejednolite kolorystycznie. Dzięki raz jeszcze za śliczny i ciekawy model, bardzo fajnie mi się go ogląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Myślałby kto, że jak pancerniak się weźmie za okręt, to cały poobija, blachę pozagina i w ogóle bałagan zrobi A tu nie, pięknie sklejony i pobrudzony ze smakiem model, miód dla oczu Tylko nie zapomnij wrócić do okrętów po tym szybkim rendez-vous z Panzer III! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Dzięki za wszelkie uwagi. Kolejny okręt na pewno będzie, ale chyba jednak nie po jednym tanku. Raczej pod koniec roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Świetnie wyszedł. Decyzja o powrocie do "Tanków" jak najbardziej słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Co tu duzo pisac...... piekny model, az nabieram checi na popelnienie okretu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Co tu duzo pisac...... piekny model, az nabieram checi na popelnienie okretu. No to jest nas dwóch. Świetny okręt! Poświęcony czas nie poszedł na marne. Gratulacje. Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 to była ogromna radość oglądać Twój warsztat. Tym bardziej, że wyszedł zajefajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Pogratulować fotki admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Gratulacje fotki admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Także gratulacje za fotę admina! Pozdrawiam i czekam na Twój powrót do stoczni. Sam widzisz, że warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 ... Sam widzisz, że warto! Wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 nie wiem czy zasłużyłem. Ale dziękuję za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Gratuluję Krzysztof świetnego modelu i foty Admina . Warsztat zapowiadał, że powstanie coś pięknego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Ładny okręt wykonałeś. Sam się przymierzam do jednostki pływającej ale nie wiem czy podołam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Sam się przymierzam do jednostki pływającej ale nie wiem czy podołam A toś mnie tym tekstem rozbawił . Będzie jeszcze lepszy jak mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi