Skocz do zawartości

Graf Zeppelin 1945 - 1/700 Trumpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy mam zbierać dywan ze szczenki już tutaj czy w galerii końcowej.

Napisano

Daj spokój Lipa, aż takiego szału nie ma, ale dzięki za miłe słowo :piwo:  a czy będziemy zbierać szczęki, to się zobaczy, myślę że sam fakt skończenia dioramy będzie do tego powodem ?

Napisano
W dniu 16.12.2019 o 14:28, chudyhunter napisał:

Dzięki Markuz za fotki :piwo: Powiedz lepiej jak tam się ma Cesarewicz? 

Spoko nie ma sprawy.

Cesarewicz, czeka na wolny slot w czasoprzestrzeni, żeby się nim zająć. Na dzień dzisiejszy zamknięty w szafce co by się nie kurzył.

• 1 month later...
Napisano
25 minut temu, Messer napisał:

:kopara: Trawiony, czy papierowy?

Trawiony, ale zrobiłem za mały pantograf i będę musiał zrobić nowy.

A tym czasem cegiełka po cegiełce budujemy Stettin :D

077.JPG

078.JPG

079.JPG

080.JPG

081.JPG

Dobudówka w pierwszej kamienicy doczepiona tylko do fotki, więc jest odrobinę krzywo ?

• Like 4
Napisano
21 minut temu, donalyah00 napisał:

Wooow, macie tempo - poczta i Ty! :mrgreen:  Już pomalowany tramwaj mnie rozwalił -  tak on jak i pierwsze mury wyglądają baaardzo zacnie!

Pozdrawiam, Marek

Marku sam się zdziwiłem, jak chyba po 13 zawitał listonosz! :) Tramwaj i kamienice jeszcze nie malowane, na razie wszystko wrzuciłem do kwasu by poczerniało i dało lepszą przyczepność farby.

Dobra ostatnia fotka na dzisiaj i koniec. Przy okazji informuję, że w chwili umieszczenia galerii końcowej będzie ogłoszony konkurs na spostrzegawczość. Kto pierwszy wskaże na dioramie kota wygrywa :haha:

082.JPG

• Like 3
Napisano

Robi się klimacik... Głośniczek tam zainstaluj z dzwonkiem tramwaju, krzykiem mew itd... :mrgreen:

A poważnie, znakomite blachy Mariusz! Kot jak kot.. Ale w porównaniu do roweru i psa wypasiony skurczybyk jest. Pewnie to samego Gauleitera kiciuś do rynsztoka uciekł powąchać portowego  życia... :haha:

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Teraz musisz opracować rudOM farbę i kaprawe oko dla kota :haha::wink:

Edytowane przez Szydercza Gała
Napisano
3 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Teraz musisz opracować rudOM farbę i kaprawe oko dla kota :haha::wink:

Godzinę temu, Messer napisał:

No i kot musi być w prążki :lol:

Oj macie panowie wymagania :haha:

Postaram się jeszcze zrobić konie :D A może jeszcze gołębie i mewy :hmmm: No nie wiem nie wiem :haha:

Napisano
Godzinę temu, Przemek Przybulewski napisał:

A jak port to i szczury - coś ten kot musi ganiać. ?

8 minut temu, Messer napisał:

Tyko o gniazdach mew nie zapomnij na dachach tych kamienic. I żeby mi konie podkute były! :haha:

Panowie... Stąpacie po grząskim gruncie :haha:

Szczerze się przyznam, że już powoli zaczynałem wątpić w ten projekt. Gdybym miał robić te kamienice z hipsu, a taki był pierwotny plan, to pewnie bym to wszystko rzucił w cholere! Teraz jak patrzę jak to zaczyna wyglądać, wróciły nowe siły i trzeba brać się do roboty! ? 

Napisano
1 minutę temu, Markuz napisał:

A do przecinaka nie zapomnij dodać odbieraka prUNdu.

Spoko, jest, ale na razie nie dawałem, bo okazało się że pantograf jest za mały, więc muszę zrobić nowy.