zzz Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Po różowym Focke-Wulfie jest kolejny babski samolot w skali dla królewiczów. Zestaw to staronowy Hellcat Eduarda w edycji ProfiPack (7074) wzbogacony tylko o koła żywiczne dedykowane do zestawu. Standardowo malowany farbami MR. Paint (wodne i lacquer), weathering farbami olejnymi van Gogh i Winsor&Newton, cieknopisami Pigma Micron i pigmentami Szmal. Podstawka to PSP Display również Eduard. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Śliczny i uroczy. Okopcenia i śmigło klasa.Widać staranność i przemyślenie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 No ładnie wyszedł. Brudzenie mi też się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 6 minut temu, zloty napisał: Śliczny i uroczy. Okopcenia i śmigło klasa.Widać staranność i przemyślenie malowania. A ja tego nie widzę, przy fajnym okopceniu biały i rożowy kolor jakiś taki sterylny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Dziękuję Panowie. Marek już śpieszę z tłumaczeniem. Model jest zrobiony na życzenie przyszłej właścicielki. I jej prośba była dość jasna - samolot ma być w pudrowy róż i nie miał wyjść szrot (jak Foka). Dlatego zrobiłem go też w twardy mat (bo puder), który dość mocno pochłania światło. Oprócz tego, choć na zdjęciach tego nie widać, model zdecydowanie nie jest sterylny, tylko jest tak jasny, że musiałem trochę podeksponować zdjęcia bo wiadomo - pudrowemu różu bliżej do białej niż do czarnej. Z powyższych powodów też nie miałem innego wyjścia, niż malować marmurek tak delikatny, aż trudno widoczny. Tutaj fotka z prac, lewa strona normalna ekspozycja, prawa aż -3EV. Uwierz, naprawdę bardzo trudno sfotografować taką powierzchnię w sposób, by w ogóle było widać przebarwień, ale zapewniam, że są. Bez podbijania struktur tego na zdjęciach nie da się uchwycić, w innym przypadku wyjdzie karykatura, nie zdjęcia samolotu. Na żywo jest bardziej wyrazisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 U mnie widać że różowy jest lekko zmodulowany.Poza tym gwiazdy są fajnie postarzone. To jest bardzo ładny model.Wszystko jest wyważone ,są subtelności w śladach eksploatacji ale robi wrażenie w miarę nowej maszyny. I dlatego napisałem że jest to przemyślane malowanie. Co do staranności to chyba nikt rozsądny nie będzie miał uwag. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Oj do tego nawet ja mam, ale umówmy się, to samolocik na biurko w kancelarii, nie coś, co ma wygrywać konkursy. Od tego są tutaj inni mistrzowie. Dorzucam link do galerii na Imgurze w wyższej rozdzielczości. Szczególnie zachęcam do oglądania w apce Imgura na telefonie, bo pozwala na 200(?)% zoom. https://imgur.com/a/VBhjGjh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 (edytowane) OK. Nasz klient nasz PAN. Co do zdjęć witaj w klubie, nie raz nie 2 musiałem się tłumaczyć co widzimy na obrazku. Edytowane 9 Września 2019 przez Marek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Uff, dobrze że nie księżniczkowy róż Model bardzo fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Księżniczki rządzą! A model pierwsza klasa, no i blachy łączone na zakładkę ładnie podkreślone, w takiej małej skali wszystko to wyszło bardzo, bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Jak dokleisz logo BWT to bedzie jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Kto by pomyślał, że takie smaczki można znaleźć na biurku u Pani w kancelarii... Fajny pomysł. Koronkowe malowanie! (bez podtekstów i skojarzeń:) Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Fajny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 14 Września 2019 Share Napisano 14 Września 2019 Fajny, zawsze to coś innego niż standardowe malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Września 2019 Autor Share Napisano 14 Września 2019 W sprawie niestandardowych malowań Hellcatów - nie ukrywam, że inspiracją dla mnie były drony F6F-3/5K. Warto się im przyjrzeć, jeśli ktoś szuka pomysł na ciekawego Hellcata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 Model bardzo fajny , teraz na czasie jest pudrowy róż . Zaciekawiła mnie ta blaszka (ostatnie zdjęcie z galerii), zamiast męczyć się z solą ,to chyba można tego używać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 To nowe szablony Uschi van der Rosten. Gorąco polecam. W zestawie są trzy rozmiary. https://www.uschivdr.com/shopping-categories/shop-photo-etch/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 50 minut temu, mbrnnr napisał: To nowe szablony Uschi van der Rosten. Gorąco polecam. W zestawie są trzy rozmiary. https://www.uschivdr.com/shopping-categories/shop-photo-etch/ Jaki rozmiar użyłeś w Hellcatcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 Najmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 W dniu 14.09.2019 o 12:14, mbrnnr napisał: W sprawie niestandardowych malowań Hellcatów - nie ukrywam, że inspiracją dla mnie były drony F6F-3/5K. Warto się im przyjrzeć, jeśli ktoś szuka pomysł na ciekawego Hellcata. A co one takie kolorowe??Tak z ciekawości zapytam..Szkolniaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 Różnie. Drony zdalnie sterowane lub ciągnęły cele (target tug - niestety nie wiem, jak się to nazywa po polsku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Września 2019 Share Napisano 15 Września 2019 (edytowane) Rękaw. Ale one raczej nie ciągały rękawów, tylko same były celami. Chodziło o realistyczne warunki ćwiczeń i po ich zakończeniu na ogół świat ubożał o kolejnego F6F. Drony bojowe były tradycyjnie malowane: Edytowane 15 Września 2019 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 O właśnie, rękaw, dziękuję. I jak najbardziej, same były celem. Choć myślałem, że niektóre jednak latały ciut dłużej, bo na zdjęciu wydawało mi się, że widziałem linę. Być może to złudzenie i leżała obok lub służyła do coś innego. Tak czy inaczej, w 1/48 jest to mój główny kandydat. http://www.gmodelart.com/2017/09/f6f-5k-hellcat-vu-1-ua15-drone-oahu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 bardzo fajny model !! ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 sztosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi