Jump to content

Aichi E13A "Jake" w liczbie mnogiej 1/350

Super_Hans
 Share

Recommended Posts

No patrz , KręcOm siem ! Chyba się marnujesz w tych pływających okrętach .Rób samoloty , możesz przelecieć cały świat jak ptak a okrętem tylko po części , od brzegu do brzegu . ?? Masz zdolności do miniaturek , trzeba uczciwie Ci to przyznać . Mimo to sprawa jest nadal rozwojowa , kiedyś , kiedyś czytałem w miesięczniku Morze ( chyba ) o modelarzu który robił okręty i samolotki w skali 1000 i "coś" . To był Takao m.in. jak mnie pamięć nie myli . Też samoloty w tej samej skali , nawet farby sam produkował . Oczywiście modele Made in Poland , z jego ręki .

Pozdrawiam Hello

Edited by Hello
  • Thanks 1

Dzięki panowie!!!

Hello, Takao 1/1000 jest pana Skulskiego. To arcydzielko precyzji, zgadza się. Dobrze, że są takie modele bo wiadomo, że granica jest jeszcze kawałek dalej. I to motywuje. 

Co do samolotów, powiem tak,  na razie w stoczni mam robotę ma kilka kolejnych lat. Jeśli zaś o "marnowanie sie" chodzi to odbije piłeczkę. Zachęcam do spróbowania się w okretach. Tam pole do popisu dla koncepcyjnego myślenia i planowania, oraz warsztatu, również malarskiego jest nawet większe. Co prawda w 350 galeria będzie raczej nie po 3 miesiącach tylko 3 latach ale jak się to przelknie to finałowy produkt robi nieporównywalny do niczego w modelarstwie efekt wow. :wink:

6 godzin temu, Super_Hans napisał:

Takao 1/1000 jest pana Skulskiego.

Jest możliwość coś więcej w necie poczytać ? Też głupio zapytać ale jest Pan Skulski aktywny ? 

6 godzin temu, Super_Hans napisał:

stoczni mam robotę ma kilka kolejnych lat.

Życzę Ci radości , chęci i możliwości takiej zabawy . W sumie to bez różnicy co się robi , liczy się frajda . Tak trochę przewrotnie Cię podpuszczałem z tymi samolotami . A okręt jakiś chętnie bym zrobił . Niestety nie ma się co oszukiwać , że chcieć to znaczy móc . Jestem w wieku gdzie już trzeba myśleć z czego zrobić ostatni mebel życia . Więc nie ma co planować za dużo do przodu , tylko łapać co nie da rady uciec ?? .

Pozdrawiam Hello