Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
12 minut temu, BRAVO112 napisał:

zanim kupisz - pomysl...

W sumie racja. Możliwe że za niecałe 25zł więcej będzie kiedyś(za rok może) nowa i lepsza 🤪

• Haha 1
Napisano
16 minut temu, BRAVO112 napisał:

zanim kupisz - pomysl...

Zawsze żonie to powtarzam  :mrgreen: 

• Haha 4
Napisano

Od dziś w sprzedaży kalki do samolotów Jana "Donalda" Zumbacha

111.jpg.5a04e502f730fb32c3c157eb867f4f05.jpg1111.jpg.517fff85d719b87cd643cc2b92f7567a.jpg

• Like 3
Napisano (edytowane)

Tak tylko napiszę - gdyby ktoś ewentualnie taki arkusz zanabył i niekoniecznie chciał kleić francuzy to chętnie dołącze do spółki 😀 ....

P.S nieaktualne - dzięki wielkie koledze z forum.

Edytowane przez myszaty
  • Like 1
Napisano (edytowane)

Św Mikołaj dziadersom przynosi jakieś wymarzone prezenty ? Jeśli tak, to ja poproszę o te kalki, a nie skarpetki z postaciami z  kreskówek. Cena podobna- 60 zł.

Edytowane przez kopernik
  • Like 1
Napisano

Takie novinky z KaPecia 😉

KPM0375_box.thumb.jpg.1674a2c535c1ecc59547dbc5b9e7a147.jpg

KPM0367_box.jpg.110feacfb38215ded77b758e9a794a41.jpg

KPM0237_box.thumb.jpg.bd38fc3747cc2a01c90e72722a588d51.jpg

KPM0362_box.thumb.jpg.b86df396428b36a4e1aa10a7329c4fdb.jpg

KPM0371_box.thumb.jpg.c80584bb265ded08615955af6a2c4860.jpg

Cessna 180, Fokker i Ła-5UTI to moje przyszłe zakupy :chytry:

• Like 1
Napisano
Godzinę temu, mig napisał:

Nad tym MiG-21FL trzeba się będzie zastanowić, na pudełku dali ciekawe malowanie.

Nie da się zrobić FL z tego co daje Eduard? FL=PF+dopasowany statecznik pionowy od MF.

Napisano
1 godzinę temu, mig napisał:

Nad tym MiG-21FL trzeba się będzie zastanowić, na pudełku dali ciekawe malowanie.

Zapowiadane są dwa pudła z FL_em, cztery z Fokkerem, dwa z Ła-5UTI, chyba dwa z Cessną.

Napisano
2 godziny temu, letalin napisał:

Nie da się zrobić FL z tego co daje Eduard? FL=PF+dopasowany statecznik pionowy od MF.

To już lepiej od PFM mniej rzeźby z przejściem garb statecznik pionowy.

• Like 1
Napisano

A no pewnie, że da się zrobić FL z Eduarda. Powiem więcej - w pudełku z PFM w zasadzie są wszystkie potrzebne części z PF i nie trzeba kupować dwóch modeli.

image.thumb.jpeg.108ae7fdb6a0c3faf68549891b3a30e0.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano

Nie zastanawiałem czy da się zrobić z PFM FL. Kalkomanie jeśli nie będzie to Hindus to się dobierze z pozostałości po innych MiGach. Temat do przemyślenia. KP zapowiada jeszcze Aermacchi M.416 czyli licencyjny Fokker S-11 i dwa SC-1 

Napisano
22 godziny temu, mig napisał:

Nie zastanawiałem czy da się zrobić z PFM FL. Kalkomanie jeśli nie będzie to Hindus to się dobierze z pozostałości po innych MiGach. Temat do przemyślenia. KP zapowiada jeszcze Aermacchi M.416 czyli licencyjny Fokker S-11 i dwa SC-1 

Temat warty przemyślenia, bo KP robi MiG-21 z form RV Aircraft, które nigdy mnie nie przekonały do siebie. 

Napisano (edytowane)
41 minut temu, letalin napisał:

Temat warty przemyślenia, bo KP robi MiG-21 z form RV Aircraft, które nigdy mnie nie przekonały do siebie. 

Nie ma co myśleć, @mirage3 dobrze pisze. W Pfm ie Edka masz wszystko do PFS/FL łacznie z jednoczęsciową kabiną. Na modelweb Szulc potwierdził, iz nie będą robili wersji R i Bis, także trza samemu.

Edytowane przez em
  • Sad 1
Napisano
57 minut temu, BRAVO112 napisał:

a tego garba do bisa nie da sie od Zvezdy podprowadzic?

Można. Tak zrobiłem, jednak statecznik pionowy od Mf.

Napisano
10 godzin temu, em napisał:

Nie ma co myśleć, @mirage3 dobrze pisze. W Pfm ie Edka masz wszystko do PFS/FL łacznie z jednoczęsciową kabiną. Na modelweb Szulc potwierdził, iz nie będą robili wersji R i Bis, także trza samemu.

To tak serio? Ja na bisa i R czekam i czekam i czekam bo były przecież zapowiedziane już dawno temu... Co się zmieniło?

Napisano

Kniaź Wlad pewnie kasy się nie doliczył. Bis wymaga nowego kadłuba z grzbietem i osłoną radaru (wersja minimum) a do R-ki to zasobniki rozpoznawcze, anteny albo pewnie i skrzydła idąc tropem rozwiązań z 4osiem...

Napisano

Ewidentnie im się to nie spięło finansowo, szkoda. Chociaż ja się cieszę, dorwałem bisa w 144 i przynajmniej nie będą mnie kusić zrobieniem drugiego w 72 :szczerbol: