Kon_Bar Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Mam co prawda nowego Airfix-a i konwersję oraz kalki, ale zaczekam czy nie warto się skusić na "gotowca" Tylko cena jakoś odrzuca -> około 50 € 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego (edytowane) 56 minut temu, Kon_Bar napisał: Mam co prawda nowego Airfix-a i konwersję oraz kalki, ale zaczekam czy nie warto się skusić na "gotowca" Tylko cena jakoś odrzuca -> około 50 € To jest krok w dobrym kierunku, bo w kalkomaniach mamy: 1. oznaczenia Forrest Service (Smokejumpers?): 2. Samolot linii "bushplejnowej" Kenn Borek: ... tylko póki co z samolotem to się jeszcze pomylili. Ale już są na jedynie słusznej drodze. A może raczej - Modelsvit chce nam o czymś dać znać... Edytowane 27 Lutego przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Czy z tego modelu mogę zrobić maszynę amerykańska z Pustynnej Burzy? Pytam jako laik bo w Orzełkach to się zupełnie nie wyznaję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Miałem podobny dylemat, ale dodatkowo nie wiem prawie nic o różnicach pomiędzy maszynami japońskimi i amerykańskimi. Już, już miałem kupić powyższą nowśc, ale znalazłem to: Tak, że poczekam, bo w USA już jest. Myślę, że u nas kwestia tygodni. A chyba warto, bo jak piszą szczęśliwi posiadacze na Britmodeller i Arc Forums : "So far I can definitely say this is not only the best F-15 in 1/72, but the best F-15 in ANY scale period. This is Fine Molds at their peak and their best kit yet." Pewnie trochę przesady, ale zapowiada się b. nieźle. Będzie też wersja D (razem z japońską DJ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Marca Share Napisano 1 Marca Jest szansa na pierwszego najpolszego AWACSa od Muzikanta https://www.modelarovo.cz/saab-340-1-72-kp-kovozavody-prostejov/?fbclid=IwAR23VFLju_leFjOY8Fj_E2zt2Mo5UnJP-XRbCnjp1kyjjKbTepurvtffQyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca To byłby jeden z niewielu modeli KP projektowanych cyfrowo, a nie kradzionych. Zapowiedzi są na 4 kwartał tego roku, więc proszę się nie ekscytować nadmiernie. Render jest dla skali 1:200, dlatego wygląda słabo, ale już zaplanowali obecność nadlewek tworzywa na goleniach w miejscu łączenia form. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca W dniu 28.02.2024 o 22:18, JJ62 napisał: Miałem podobny dylemat, ale dodatkowo nie wiem prawie nic o różnicach pomiędzy maszynami japońskimi i amerykańskimi. Już, już miałem kupić powyższą nowśc, ale znalazłem to: Tak, że poczekam, bo w USA już jest. Myślę, że u nas kwestia tygodni. A chyba warto, bo jak piszą szczęśliwi posiadacze na Britmodeller i Arc Forums : "So far I can definitely say this is not only the best F-15 in 1/72, but the best F-15 in ANY scale period. This is Fine Molds at their peak and their best kit yet." Pewnie trochę przesady, ale zapowiada się b. nieźle. Będzie też wersja D (razem z japońską DJ) USAF F-15C `Kadena` (Plastic model) - HobbySearch Military Model Store (1999.co.jp) USAF F-15D (Plastic model) - HobbySearch Military Model Store (1999.co.jp) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca W dniu 28.02.2024 o 21:07, Psar77 napisał: Czy z tego modelu mogę zrobić maszynę amerykańska z Pustynnej Burzy? Pytam jako laik bo w Orzełkach to się zupełnie nie wyznaję.... Jeżeli zrobili rzeczywiście japońska wersje to jest kilka anten do usunięcia i paski na osłonie radaru. Japońskie po upgradzie maja takie paski jak F-16, amerykańskie są gładkie. Nic wielkiego w każdym razie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca TS-16 Grot; 1:72 żywica. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Kilka podstawowych aftermarketów do tamiyowskiego F-35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 14 godzin temu, kopernik napisał: TS-16 Grot; 1:72 żywica. Ruski zrobil z niego Miga-23.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Ja już to gdzieś chyba widziałem... 14 godzin temu, kopernik napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 45 minut temu, BRAVO112 napisał: Ruski zrobil z niego Miga-23.... Nie zrobili. Dokumentacja jest w Rzeszowie 15 godzin temu, kopernik napisał: TS-16 Grot; 1:72 żywica. Tego to śledzę od 2021 roku, co najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Teoretyzuję teraz, ale Grot wydaje się konstrukcją do zrobienia w technologii 3D. Nie był skomplikowanym samolotem pod względem bryły, więc zarówno projekt, jak i wydruk może być do ugryzienia. Ale, tak jak wspomniałem, pisze to jako teoretyk-fantasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca To nie takie proste. Studium Grota zawierało kilka wariantów. Zrobiono tylko makietę. A dokumentacja wygląda np. tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca (edytowane) Tu jest cała lista zapowiadanych modeli na 2024-2025 firmy IRMA: https://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/zapowiedzi-2024-2025-irma/ Ciekawe czy te modele będą dostępne w Polsce i w jakich cenach? Edytowane 7 Marca przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca IRMA to stowarzyszenie, nie firma. Odpowiedź masz na stronie IRMA - tylko wysyłkowo. Do tego ceny od 2020 roku ewoluują, a koszty wysyłki są nieznane. Np. model Ts-16 Grot jest zapowiadany od, co najmniej, 2020 roku i do tej pory nie wiadomo kiedy zostanie wydany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca 3 minuty temu, Wojtek59 napisał: model Ts-16 Grot jest zapowiadany od, co najmniej, 2020 roku Czyli dobrze kojarzyłem, że ja to już kiedyś widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Ja się do niczego nie przyznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca 23 godziny temu, Wojtek59 napisał: IRMA to stowarzyszenie, nie firma. Wiem, że to stowarzyszenie. Przepisałem bezmyślnie to co napisali na plastikowe.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bell Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Nowość z Ardpolu. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 10 godzin temu, Bell napisał: Nowość z Ardpolu. No i super! - Cieszy każdy wypuszczony na rynek model polskiej konstrukcji. - Jak widać, znalazł się ktoś, komu nie było szkoda czasu i nakładów, by zrobić model polskiego samolotu, który był tylko prototypem. - Ardpol wrócił do gry - Wspaniale! Dodam po cichu, że nie jest to ostatnia z polskich nowości przygotowanych w skali 1:72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Skąd bierzecie informacje o Ardpolu? Mają jakąś stronę internetową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 11 godzin temu, Grzes napisał: No i super! - Cieszy każdy wypuszczony na rynek model polskiej konstrukcji. - Jak widać, znalazł się ktoś, komu nie było szkoda czasu i nakładów, by zrobić model polskiego samolotu, który był tylko prototypem. - Ardpol wrócił do gry - Wspaniale! Dodam po cichu, że nie jest to ostatnia z polskich nowości przygotowanych w skali 1:72 Łyżką dziegciu jest cena ... Jeden model Ardpolu wyczerpuje mój miesięczny budżet na modele, a są jeszcze inne nowości Już mam zaległości w zakupach, a tu takie nowości . Sklejanie też nie nadąża ... tu są jeszcze większe zaległości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi