BRAVO112 Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 12 godzin temu, Grzes napisał: PZL Wilga dostępna! zanim kupisz - pomysl... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 12 minut temu, BRAVO112 napisał: zanim kupisz - pomysl... W sumie racja. Możliwe że za niecałe 25zł więcej będzie kiedyś(za rok może) nowa i lepsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 16 minut temu, BRAVO112 napisał: zanim kupisz - pomysl... Zawsze żonie to powtarzam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Od dziś w sprzedaży kalki do samolotów Jana "Donalda" Zumbacha 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) Tak tylko napiszę - gdyby ktoś ewentualnie taki arkusz zanabył i niekoniecznie chciał kleić francuzy to chętnie dołącze do spółki .... P.S nieaktualne - dzięki wielkie koledze z forum. Edytowane 27 Listopada 2022 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) Św Mikołaj dziadersom przynosi jakieś wymarzone prezenty ? Jeśli tak, to ja poproszę o te kalki, a nie skarpetki z postaciami z kreskówek. Cena podobna- 60 zł. Edytowane 25 Listopada 2022 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 jak rozumiem będą dwie wersje: Z żywicą do B-26 i bez. Arkusz kalkomanii będzie jednak identyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Takie novinky z KaPecia Cessna 180, Fokker i Ła-5UTI to moje przyszłe zakupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Pewnie jak skończę dłubanie przy Fokkerze S-11 ze Smera w 1:40, KP ogłosi nowy model w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Nad tym MiG-21FL trzeba się będzie zastanowić, na pudełku dali ciekawe malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Godzinę temu, mig napisał: Nad tym MiG-21FL trzeba się będzie zastanowić, na pudełku dali ciekawe malowanie. Nie da się zrobić FL z tego co daje Eduard? FL=PF+dopasowany statecznik pionowy od MF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 1 godzinę temu, mig napisał: Nad tym MiG-21FL trzeba się będzie zastanowić, na pudełku dali ciekawe malowanie. Zapowiadane są dwa pudła z FL_em, cztery z Fokkerem, dwa z Ła-5UTI, chyba dwa z Cessną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 2 godziny temu, letalin napisał: Nie da się zrobić FL z tego co daje Eduard? FL=PF+dopasowany statecznik pionowy od MF. To już lepiej od PFM mniej rzeźby z przejściem garb statecznik pionowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 A no pewnie, że da się zrobić FL z Eduarda. Powiem więcej - w pudełku z PFM w zasadzie są wszystkie potrzebne części z PF i nie trzeba kupować dwóch modeli. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 i to b.dobre jest. MiGi od Edka są jednak lepsze. Kalkomanie na FL są w DP Casper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Nie zastanawiałem czy da się zrobić z PFM FL. Kalkomanie jeśli nie będzie to Hindus to się dobierze z pozostałości po innych MiGach. Temat do przemyślenia. KP zapowiada jeszcze Aermacchi M.416 czyli licencyjny Fokker S-11 i dwa SC-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 22 godziny temu, mig napisał: Nie zastanawiałem czy da się zrobić z PFM FL. Kalkomanie jeśli nie będzie to Hindus to się dobierze z pozostałości po innych MiGach. Temat do przemyślenia. KP zapowiada jeszcze Aermacchi M.416 czyli licencyjny Fokker S-11 i dwa SC-1 Temat warty przemyślenia, bo KP robi MiG-21 z form RV Aircraft, które nigdy mnie nie przekonały do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) 41 minut temu, letalin napisał: Temat warty przemyślenia, bo KP robi MiG-21 z form RV Aircraft, które nigdy mnie nie przekonały do siebie. Nie ma co myśleć, @mirage3 dobrze pisze. W Pfm ie Edka masz wszystko do PFS/FL łacznie z jednoczęsciową kabiną. Na modelweb Szulc potwierdził, iz nie będą robili wersji R i Bis, także trza samemu. Edytowane 28 Listopada 2022 przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 a tego garba do bisa nie da sie od Zvezdy podprowadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 57 minut temu, BRAVO112 napisał: a tego garba do bisa nie da sie od Zvezdy podprowadzic? Można. Tak zrobiłem, jednak statecznik pionowy od Mf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 10 godzin temu, em napisał: Nie ma co myśleć, @mirage3 dobrze pisze. W Pfm ie Edka masz wszystko do PFS/FL łacznie z jednoczęsciową kabiną. Na modelweb Szulc potwierdził, iz nie będą robili wersji R i Bis, także trza samemu. To tak serio? Ja na bisa i R czekam i czekam i czekam bo były przecież zapowiedziane już dawno temu... Co się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 Kniaź Wlad pewnie kasy się nie doliczył. Bis wymaga nowego kadłuba z grzbietem i osłoną radaru (wersja minimum) a do R-ki to zasobniki rozpoznawcze, anteny albo pewnie i skrzydła idąc tropem rozwiązań z 4osiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 Trochę to dziwne bo zasobnik i anteny do R już mają w którymś zestawie MiG-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 Ewidentnie im się to nie spięło finansowo, szkoda. Chociaż ja się cieszę, dorwałem bisa w 144 i przynajmniej nie będą mnie kusić zrobieniem drugiego w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 Eeee tam w 1/144 to tylko namiastkę modelu będziesz miał. W 1/72 to już prawdziwy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi