em Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 Teraz, em napisał: Też. Jednak nie trzeba było czekać 10 lat. W przypływie mądrości inaczej zdjąłem film z Super Mystere. Airfixa. Nowy SH to przeryty właśnie Airfix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Lipca 2020 Autor Share Napisano 30 Lipca 2020 Na all... można kupić katalog z 1971r podobno zawierający spis wszystkich modeli wyprodukowanych w latach 1950-1970. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Sierpnia 2020 Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2020 Ostanie upolowane Jak widać wdowa ma kolegów oraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Sierpnia 2020 Share Napisano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) O, kolega się w vintage bawi. Pływakowy Arado to chyba te same wypraski, co potem Revell pakował? Jeśli tak, to jest dobry model. P61 robiłem, nawet niezły. Blenheim IV, B&V 141 też - zupełnie porządne modele. EDIT - Arado - nie te same, ale dosyć podobne, ale IMO Revell lepszy. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Sierpnia 2020 Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2020 A tak sobie kupuje od czasu do czasu jakoś nie potrafię sie oprzeć tym czarnym pudełkom z Airfixa. W sumie tylko jeszcze chcę Fw189 w takim i będę zadowolony moja kolekcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Sierpnia 2020 Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Też jeszcze mam kilka airfixów, chociaż nie w takich pudełkach - Firefly Mark V, Avro Anson, Mosquito, a kilku się pozbyłem - ostatnio Hampdena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Sierpnia 2020 Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Tego Bieriwa z Plasticardu to mi kupił tato gdzieś w okolicy 6-7 klasy. Kupił i sam skleił. Nie dał się "pobawić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia 2020 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Ja ze swoim skleiłem, nawet jakieś silniczki z walkmana były co by kręcące smigiełka miał edit: jedzie jeszcze haraczan i f5 xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Ludziska mają szczęście do zakupów. Ja od jakiegoś czasu nie mogę kupić ( oczywiście w rozsądnej cenie) tego oto modelu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Trzeba było to sobie kupić jak SK to konfekcjonowało, czyli w połowie lat 90-tych, teraz to... spóźnił się Kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Battle był też konfekcjonowany przez Bilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Kopernik chciał dorwać 'ten' model czyli Airfixa czyli nr kat. 259 i 1973(chyba) rok edycji a nie jakieś późniejsze przepaki. To nie chodzi o to żeby mieć model Battla. To trzeba mieć "tego" Battla. I już. Sam też chętnie bym go przygarnął, konkretnie to wydanie z 1973. Jak w SH pokazały się Airfixy to Battle był w edycji z innym boxartem, wg mnie słabszym a później w serii "czarnej". Za mną dłuższy czas chodzi też "ten" Hurricane. Konkretnie ten, bo pamiętam jak go zobaczyłem kilkadziesiąt lat temu u kolegi to aż mi się oczy zaświeciły, niestety już go nie złapałem w SH. A ciekawostką tego modelu było to, że miał części do wszystkich wersji Hurriego, nawet Mk.IV. Co prawda wersja przodu silnika eliminowała wykonanie Mk.I w barwach 303 Sqn jednak kalkomanie do niego były w zestawie bodajże RF-C. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 18 Sierpnia 2020 Share Napisano 18 Sierpnia 2020 Ooo, widzę, że spontanicznie tworzy się coś na kształt klubu miłośników Airfixa vintage. Zgłaszam akces na sympatyka i podaję moje dawne blisterkowe zdobycze z CSH: Jak pisałem już wcześniej, dla mnie to podróż jedynie sentymentalna, bez dzisiejszego zmierzenia się z zawartością powyższych blistrów. Chociaż ten Defiant nie był wcale taki zły..., a na pocieszenie pozostałe b. dobry z dzisiejszego Airfixa. Absolutne marzenie lat podstawówkowych to było to: Jedno na pewno można stwierdzić: box-arty były imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2020 Mig 15 z Airfix pierwszy raz zobaczyłem chyba w roku 1990 w Stambule ( trochę się handlowało ) w takim sklepiku- stoisku niedaleko bazaru na którym kupowaliśmy ciuchy. Kosztował 10 dolców, jak na tamte czasy zaporowo. Jeździłem tam co tydzień i następnym razem wziąłem ze sobą naszego PZL P-24. Jak Turek zobaczył co przyniosłem, to nie dość że bardzo szybko dokonaliśmy wymiany to jeszcze zapalił się do dalszych transakcji. Niestety, więcej nie pohandlowaliśmy. Mig sklejony stoi sobie do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 18 Sierpnia 2020 Share Napisano 18 Sierpnia 2020 Pamiętam jak na lokalnym ryneczku pierwsze Ił2 Plastyka poszły 1:1 za Hasegawe :D. To było zaskoczenie, nowość i obawa, że zaraz zniknie i zabraknie dla wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Fajno by było dzisiaj tak Iła z ZTS-a za Haskę 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) W 1989 wymieniłem w Norwegii dwa Łosie na dwa żaglowce Airfixowskie Miałem szczęście znaleźć tam kogoś obeznanego w temacie. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Tleli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Sierpnia 2020 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2020 A u mnie takie kwiatki i ktoś reanimował VEB'a pudełko nowe ale środek klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Ach ten TU-2, pamiętam te super wierne kształty kadłuba i gondol silnikowych i niespotykanie twardy, ciemno zielony polistyren, który nie dawał się normalnie obrabiać, ale sklejał całkiem dobrze Hermolem. Szkoda,. że do dzisiaj nie ma żadnego wartościowego zamiennika ( a w prawie wszystkich powyższych modelach jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 19 godzin temu, dedrey napisał: Pamiętam jak na lokalnym ryneczku pierwsze Ił2 Plastyka poszły 1:1 za Hasegawe :D. To było zaskoczenie, nowość i obawa, że zaraz zniknie i zabraknie dla wszystkich:) 4 godziny temu, jmx62 napisał: Fajno by było dzisiaj tak Iła z ZTS-a za Haskę 1:1 Bardzo dziwne, ja do dzisiaj pamiętam swoje rozczarowanie po rozpakowaniu pudełka z IŁ-2 od Plastyka. Po Łosiu, to był duży krok wstecz. Ja bym go zamienił nawet za pół, za ćwierć Hasegawy, ale że nie miałem z kim, to musiałem go skleić. Brrrr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Sierpnia 2020 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Tu2 i kręcące się śmigła i chowane podwozie + otwierany luk bombowy, za dzieciaka nic więcej do szczęścia nie było potrzeba za to F5 to taki odpowiednik naszej starej Iskry, ulep okrutny nawet jak na tamte czasy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) A takiego cudaka ktoś kojarzy? Cudak oryginał i cudak model! Skąd to się ulęgło? I jeszcze takie wspominki, wszystko można było dorwać albo na "Pchlim Targu" albo później na stadionie :Skry" oczywiście we stolicy. Oczywiście zdjęcia boxartów nie są moją własnością tylko są "zapożyczone" z internetu. Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 TwinMustanga potem Hobbycraft pakował - nawet takiego mam, nawet dwa, dobry model, Gothę też mam, tylko późniejszy "remaster" już jako italeri i chyba bez kubelwagena. Heldivera nie mam, a kiedyś się w skelpie zastanawiałem Beau Mark X czy Helldiver? wybrałem Beau. Zresztą też z Matchboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 W dniu 12.08.2020 o 22:00, kopernik napisał: Ludziska mają szczęście do zakupów. Ja od jakiegoś czasu nie mogę kupić ( oczywiście w rozsądnej cenie) tego oto modelu : Niedawno sprzedałem ten model na Giełdzie modelarskiej: https://www.facebook.com/groups/gieldamodelarska: Był w takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 Te belgijskie kalki to troch ę zezowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi