myszaty Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 18 minut temu, Mikolaj75 napisał: do tych 25 złotych paczkę fajek A kysz...powodem mojego sklejania jest rzucenie palenia...trzeba było czymś zająć rączki. 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 10 minut temu, myszaty napisał: A kysz...powodem mojego sklejania jest rzucenie palenia...trzeba było czymś zająć rączki. Ja tam palę i kleję. Jedno nie wyklucza drugiego Cytuj
_OldMan_ Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 11 minut temu, mandrivecs napisał: Ja tam palę i kleję. Jedno nie wyklucza drugiego Zacznij kleić fajki. Będziesz miał przyjemne z pożytecznym. 5 Cytuj
mandrivecs Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 14 godzin temu, _OldMan_ napisał: Zacznij kleić fajki. Będziesz miał przyjemne z pożytecznym. Znaczy nabijać... Gilza, tytoń... I mamy gotowy model, którego można skonsumować. 1 Cytuj
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 15 minut temu, mandrivecs napisał: Znaczy nabijać... Gilza, tytoń... I mamy gotowy model, którego można skonsumować. Tylko nie rób tak jak KRL na zamówienie, bo to już będzie próba przełamania monopolu państwowego 1 Cytuj
_OldMan_ Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 35 minut temu, mandrivecs napisał: Znaczy nabijać... Gilza, tytoń... I mamy gotowy model, którego można skonsumować. U mnie będziesz mógł zamówić aftermarkety tzn. znaki akcyzy. Cytuj
myszaty Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 A co wy ma to by papieroska zwaloryzpwać jakimś dodatkiem???? Cytuj
mandrivecs Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 2 minuty temu, myszaty napisał: A co wy ma to by papieroska zwaloryzpwać jakimś dodatkiem???? Grasz w zielone Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 3 Grudnia 2021 Napisano 3 Grudnia 2021 Tak tylko napiszę, że Breguet, którego właśnie skończyłem, to mój 31 model z mistercrafta A do sklejenia jeszcze kilkanaście Mistercraftów 2 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 7 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Tak tylko napiszę, że Breguet, którego właśnie skończyłem, to mój 31 model z mistercrafta A do sklejenia jeszcze kilkanaście Mistercraftów U mnie tez jest kilka modeli z MC do roboty. Gloster Javelin, Hawker Hunter, F-16, (72 i 48) Harrier, F-86. Mirage 2000C (72 i 48). Z tej gromadki na warsztacie mam F-16A w trakcie malowania, Javelina i F-86E Sabre. F-16A bierze udział w tym projekcie :). Cytuj
mig Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 A ja dzisiaj skończyłem robić Iła-10 z Mistercraftu. W planach jest jeszcze Ił-2 ze Smeru, ale jak się go nie uda kupić to trzeba będzie z Mistercrafu nabyć. 1 Cytuj
tlb Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Właśnie miałem robić zamówienie na mojehobby. dzięki za info P.S. 90% tych MC to bestsellery Edytowane 4 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj
Baas ArK Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Jakiś czas temu wpadł w moje łapki (aczkolwiek nie w formie zakupu): (zdjęcie z netu tylko do dyskusji) Jak tylko dotrze zamówione oszklenie kończę Valercię i zabieram się za niego. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Baas ArK 2 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 1 godzinę temu, mig napisał: A ja dzisiaj skończyłem robić Iła-10 z Mistercraftu. W planach jest jeszcze Ił-2 ze Smeru, ale jak się go nie uda kupić to trzeba będzie z Mistercrafu nabyć. Ił-10 całkiem przyjemnie się składało, bo to model Kovozavody. Mam zdjęcie swojego w Portfolio. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 5 minut temu, Baas ArK napisał: Jakiś czas temu wpadł w moje łapki (aczkolwiek nie w formie zakupu): (zdjęcie z netu tylko do dyskusji) Jak tylko dotrze zamówione oszklenie kończę Valercię i zabieram się za niego. Od razu uprzedzam, że w moim egzemplarzu kalkomanie miały przesunięte kolory w niektórych miejscach. Jak się warsztat pojawi, to będę kibicował Cytuj
Baas ArK Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 Nie bez wodotrysków, będzie w konwencji pzpr. Jedyne co to zeszlifuję wypukłe linie i nity (są jak w kawale o ruskiej pszenicy - rzadko i poza kawałem tak samo wielkie ). Zastanawiam się jeszcze tylko nad malowaniem: Jankes czy Fin ? Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 18 minut temu, Baas ArK napisał: Nie bez wodotrysków, będzie w konwencji pzpr. Jedyne co to zeszlifuję wypukłe linie i nity (są jak w kawale o ruskiej pszenicy - rzadko i poza kawałem tak samo wielkie ). Zastanawiam się jeszcze tylko nad malowaniem: Jankes czy Fin ? Fińskie lotnictwo to temat niszowy i właśnie dlatego jest wart sklejenia w tych oznaczeniach Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 38 minut temu, Baas ArK napisał: Nie bez wodotrysków, będzie w konwencji pzpr. Jedyne co to zeszlifuję wypukłe linie i nity (są jak w kawale o ruskiej pszenicy - rzadko i poza kawałem tak samo wielkie ). Zastanawiam się jeszcze tylko nad malowaniem: Jankes czy Fin ? Będziesz nacinał nowe linie podziałowe i nitował ? Cytuj
merlin_70 Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 9 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Będziesz nacinał nowe linie podziałowe i nitował ? W razie jak ci linie podziałowe nie wyjdą to zawsze możesz je chociaż zatrzeć i wtedy grube kalki położyć , i wtedy to wszystko zamaskuje .Wiem bo kolega Staryfajter1954 tak pisal to musi mieć rację bo on się na modelarstwie zna i wszystkim doradza i to musi być prawda Cytuj
Baas ArK Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 12 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Będziesz nacinał nowe linie podziałowe i nitował ? Będą ryte, nitowanie odpuszczam. 1 Cytuj
merlin_70 Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 A która to jest wersja a4 czy wczesniejsza, bo producent / wydawca milczy a malowanie francuskie . Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 38 minut temu, Baas ArK napisał: Będą ryte, nitowanie odpuszczam. Jestem ciekaw efektu końcowego Twoich prac związanych z nacinaniem linii podziałowych. Cytuj
Baas ArK Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 8 godzin temu, merlin_70 napisał: A która to jest wersja a4 czy wczesniejsza, bo producent / wydawca milczy a malowanie francuskie . Wiesz że MC sobie takimi pierdołami głowy nie zawraca. Tak więc trzeba będzie go pewnie trochę urealnić do wybranego standardu: A-6 (tych Finowie mieli chyba najwięcej) lub P-36A (jeśli będę robił na Amerykańca). Staryfajter1954 nic wielkiego: przykładnica z pociętej miarki zwijanej + czeska żyletka/igła w obsadce. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi