myszaty Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 18 minut temu, Mikolaj75 napisał: do tych 25 złotych paczkę fajek A kysz...powodem mojego sklejania jest rzucenie palenia...trzeba było czymś zająć rączki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 10 minut temu, myszaty napisał: A kysz...powodem mojego sklejania jest rzucenie palenia...trzeba było czymś zająć rączki. Ja tam palę i kleję. Jedno nie wyklucza drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 11 minut temu, mandrivecs napisał: Ja tam palę i kleję. Jedno nie wyklucza drugiego Zacznij kleić fajki. Będziesz miał przyjemne z pożytecznym. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 14 godzin temu, _OldMan_ napisał: Zacznij kleić fajki. Będziesz miał przyjemne z pożytecznym. Znaczy nabijać... Gilza, tytoń... I mamy gotowy model, którego można skonsumować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 15 minut temu, mandrivecs napisał: Znaczy nabijać... Gilza, tytoń... I mamy gotowy model, którego można skonsumować. Tylko nie rób tak jak KRL na zamówienie, bo to już będzie próba przełamania monopolu państwowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 35 minut temu, mandrivecs napisał: Znaczy nabijać... Gilza, tytoń... I mamy gotowy model, którego można skonsumować. U mnie będziesz mógł zamówić aftermarkety tzn. znaki akcyzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 A co wy ma to by papieroska zwaloryzpwać jakimś dodatkiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 2 minuty temu, myszaty napisał: A co wy ma to by papieroska zwaloryzpwać jakimś dodatkiem???? Grasz w zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 gram...czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Tak tylko napiszę, że Breguet, którego właśnie skończyłem, to mój 31 model z mistercrafta A do sklejenia jeszcze kilkanaście Mistercraftów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 7 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Tak tylko napiszę, że Breguet, którego właśnie skończyłem, to mój 31 model z mistercrafta A do sklejenia jeszcze kilkanaście Mistercraftów U mnie tez jest kilka modeli z MC do roboty. Gloster Javelin, Hawker Hunter, F-16, (72 i 48) Harrier, F-86. Mirage 2000C (72 i 48). Z tej gromadki na warsztacie mam F-16A w trakcie malowania, Javelina i F-86E Sabre. F-16A bierze udział w tym projekcie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 A ja dzisiaj skończyłem robić Iła-10 z Mistercraftu. W planach jest jeszcze Ił-2 ze Smeru, ale jak się go nie uda kupić to trzeba będzie z Mistercrafu nabyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Na mojehobby dziś... Ważne do północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Właśnie miałem robić zamówienie na mojehobby. dzięki za info P.S. 90% tych MC to bestsellery Edytowane 4 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Jakiś czas temu wpadł w moje łapki (aczkolwiek nie w formie zakupu): (zdjęcie z netu tylko do dyskusji) Jak tylko dotrze zamówione oszklenie kończę Valercię i zabieram się za niego. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Baas ArK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 1 godzinę temu, mig napisał: A ja dzisiaj skończyłem robić Iła-10 z Mistercraftu. W planach jest jeszcze Ił-2 ze Smeru, ale jak się go nie uda kupić to trzeba będzie z Mistercrafu nabyć. Ił-10 całkiem przyjemnie się składało, bo to model Kovozavody. Mam zdjęcie swojego w Portfolio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 5 minut temu, Baas ArK napisał: Jakiś czas temu wpadł w moje łapki (aczkolwiek nie w formie zakupu): (zdjęcie z netu tylko do dyskusji) Jak tylko dotrze zamówione oszklenie kończę Valercię i zabieram się za niego. Od razu uprzedzam, że w moim egzemplarzu kalkomanie miały przesunięte kolory w niektórych miejscach. Jak się warsztat pojawi, to będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Nie bez wodotrysków, będzie w konwencji pzpr. Jedyne co to zeszlifuję wypukłe linie i nity (są jak w kawale o ruskiej pszenicy - rzadko i poza kawałem tak samo wielkie ). Zastanawiam się jeszcze tylko nad malowaniem: Jankes czy Fin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 18 minut temu, Baas ArK napisał: Nie bez wodotrysków, będzie w konwencji pzpr. Jedyne co to zeszlifuję wypukłe linie i nity (są jak w kawale o ruskiej pszenicy - rzadko i poza kawałem tak samo wielkie ). Zastanawiam się jeszcze tylko nad malowaniem: Jankes czy Fin ? Fińskie lotnictwo to temat niszowy i właśnie dlatego jest wart sklejenia w tych oznaczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 38 minut temu, Baas ArK napisał: Nie bez wodotrysków, będzie w konwencji pzpr. Jedyne co to zeszlifuję wypukłe linie i nity (są jak w kawale o ruskiej pszenicy - rzadko i poza kawałem tak samo wielkie ). Zastanawiam się jeszcze tylko nad malowaniem: Jankes czy Fin ? Będziesz nacinał nowe linie podziałowe i nitował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 9 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Będziesz nacinał nowe linie podziałowe i nitował ? W razie jak ci linie podziałowe nie wyjdą to zawsze możesz je chociaż zatrzeć i wtedy grube kalki położyć , i wtedy to wszystko zamaskuje .Wiem bo kolega Staryfajter1954 tak pisal to musi mieć rację bo on się na modelarstwie zna i wszystkim doradza i to musi być prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 12 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Będziesz nacinał nowe linie podziałowe i nitował ? Będą ryte, nitowanie odpuszczam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 A która to jest wersja a4 czy wczesniejsza, bo producent / wydawca milczy a malowanie francuskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 38 minut temu, Baas ArK napisał: Będą ryte, nitowanie odpuszczam. Jestem ciekaw efektu końcowego Twoich prac związanych z nacinaniem linii podziałowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 8 godzin temu, merlin_70 napisał: A która to jest wersja a4 czy wczesniejsza, bo producent / wydawca milczy a malowanie francuskie . Wiesz że MC sobie takimi pierdołami głowy nie zawraca. Tak więc trzeba będzie go pewnie trochę urealnić do wybranego standardu: A-6 (tych Finowie mieli chyba najwięcej) lub P-36A (jeśli będę robił na Amerykańca). Staryfajter1954 nic wielkiego: przykładnica z pociętej miarki zwijanej + czeska żyletka/igła w obsadce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi