LordDisneyland Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Ja tymczasem jakiś czas temu prezent od żony dostałem... ciekawa lektura, ale wydane w tej samej serii relacje z I Wojny Światowej jednak robiły większe wrażenie. Spokojnie mogę polecić nie tylko miłośnikom latadeł, ale w zasadzie każdemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Miłe pismo znalazłem przypadkowo, szukając czegoś o skajhołkach: http://issuu.com/viniciuspompeokitmaniac/docs/ipms_santa_maria_magazine_iii Może ktoś zechce przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Miłe pismo znalazłem przypadkowo, szukając czegoś o skajhołkach:http://issuu.com/viniciuspompeokitmaniac/docs/ipms_santa_maria_magazine_iii Może ktoś zechce przeczytać. Super. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 W nowym Aeroplanie Dakota http://www.altair.com.pl/magazines/current?magazine_id=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Czyli trzymają poziom. Wprawdzie bardzo niski, ale trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 W tym roku specjalny numer Aeroplana o SM-2! Wreszcie coś ciekawego po trzech latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Prze Szacownego Państwa-Draństwa! Szukam informacji drukowanych na temat Jaków od Pierwszego do Dziewiątego, a w szczególności interesują mnie plany w skali 1:72. Zanabyłem, rzecz jasna, Monografie Lotnicze nr 46 i 47 z AJ-Pressu, iście pasjonująca lektura, która nie rozwiązuje problemu planów. Niestety wydawca zdecydował się na skalę monstrualną, mianowicie 1:48. Moglibyście wspomóc tytułami, w których mógłbym szukać planów Jaczków, a zwłaszcza Pierwszych jeszcze nie Be, w 1:72? Spasiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Hehe, jakoś tak po cichu na Ciebie liczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 A więc Szanowny Paniu-Draniu, lat temu mało/wiele, a dokładniej pod koniec lat '80 ubiegłego wieku pojawiła się taka dość efemeryczna publikacja "Klub Skrzydlatej Polski" gdzie w "Zeszycie nr. 1" został rozrysowany i opisany Jak1/1M (wiem powinno być "B", ale zachowuje oryginalny opis rysunku). Oczywiście w 1:72 z detalami w 1:48. Oprócz Jaczesława zawiera jeszcze Harrego Pierwszego i Mieczysława-Friedricha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Podziękować "Klub Skrzydlatej Polski" kojarzę, rodzic zbierał, ale jako dziecię w wieku przed przedszkolnym, nie byłem w stanie docenić wtedy wartości publikacji Natomiast udało mi się wczoraj zanabyć Skrzydła w Miniaturze z Jaczkiem Pierwszy Także dzięki Wam z całego mego serducha, oraz od Rodziny Jaków (planowanej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 "Klub Skrzydlatej Polski" kojarzę, rodzic zbierał, Kolega chyba pomylił z "Biblioteczką Skrzydlatej Polski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 A może i to była Biblioteczka, po ponad dwudziestu latach ciężko przypomnieć sobie takie szczegóły z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Zdecydowanie był to: "Klub 1:72 Skrzydlatej Polski" http://www.vivarium.com.pl/k/100454/Klub-172-Skrzydlatej-Polski.-Samoloty-II-wojny-swiatowej.-Zeszyt-1.-Hawker-Hurricane-MK.-I-Jakowlew-Jak-1-Messerchmitt-BF-109-F; "Biblioteczka Skrzydlatej Polski" to zupełnie inna bajka http://www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=1 A co do planów Jaczków w 1:72 to w nowej poblikacji Kagero się takowe znajdują: http://sklep.kagero.pl/yakovlev-yak-1-vol-ii.html są również plany w 1:48 i 1:32, jak również sporo szczegułów rozrysowanych w skali 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Trzeci numer Aeromax . pl już do kupienia. Numer ciekawy i znów są kalkomanie, tym razem godła indywidualne do Su-22M4 z 6PLMB. http://www.laf-aeromax.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Ukazał się nr 4 Aeromax.pl Spis treści: Przeciwpartyzancki Jak-12 - Stanisłalw Stasiewicz; Akcja V z Litką w tle - Remigiusz Gadacz i Roman Marcinkiewicz; Arabska przygoda kpt. Najdy - Sławomir Bartosik i Robert Senkowski; Godło i barwa. Narodziny powidzkiej Tygrysicy - Robert Gurzęda; Nowe szaty Tygrysicy - Filip Jereczek; Powietrzni zadymiacze - początki - Sławomir Bartosik, Miłosz Rusiecki i Robrty Senkowski; Latające Laboratorium M-15 - Kazimierz Gocyła. Do tego numeru dołączona jest płyta CD ze zdjęciami Tygrysicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Czerwca 2017 Share Napisano 16 Czerwca 2017 Ukazał się nr 5 Aeromax.pl Spis treści: Szparka w dwóch wcieleniach; Biesy na froncie wschodnim; Iskra z systemem uzbrojenia GAD; Świdwiński Sukhoi Display Team; Air Fair po raz jedenasty; Modyfikacje uzbrojenia na śmigłowcu Mi-17; Jubileuszowy Hoplita w pelerynce; 38 PLM pierwszy polski gospodarz lotniska w Powidzu; Meteorologiczna Litka; M-15 - próby statyczne; Bombowce Su-24 z Krzywej. oraz płytka CD "Su-24 w Krzywej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 W szóstym Aeromaxie min; SPS-141 na Mig-21 oraz ZK-300 Kisajno, chocby dla tych dwóch artykułów warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 W siódmym Aeromaxie min; Saturn , Wjuga z H-25MP część 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Aeromax nr 8: Spis treści: 21 SELM - skrzydlata tarcza Stolicy; Godło i barwa: 42. Eskadra Lotnicza cz. 2; Godło i barwa: Projekt malowania Su-22 na 30-lecie służby; Program M-15 - piąty i szósty prototyp; Klucz Mi-24D z łęczyckiego 37 PŚT; Nieznany Jak-11; Wjuga-17 z pociskiem H-25MP cz. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 31 Maja 2018 Share Napisano 31 Maja 2018 Witam. Myślę że to odpowiednie miejsce na tego typu pytanie. Chciałbym ( bardzo ) zakupić dwie pozycje wydawnictwa Kagero: Sergei Kouznetsov, Alexander Rusetski Yakovlev Yak-1 ( Vol. I oraz II ) Czy można to kupić w Polsce, strona Kagero jest jakby nieczynna, inne sklepy tego chyba nie mają w asortymencie, ktoś coś wie? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Sierpnia 2018 Share Napisano 4 Sierpnia 2018 Ukazał się 9 nr AEROMAX.pl Spis treści: Jak-, Iskra i Delfin konkurowały w Monino; Godło i barwa: 42. Eskadra Lotnicza cz. 3; NATO Tiger Meet 2018 w Polsce; SBLim-2 - opracowanie i przebudowy cz. 1; Program M-15 - zakończenie etapu prototypowego; Husarz na stulecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Września 2018 Share Napisano 20 Września 2018 Zawartość nr 10 AEROMAX.pl 4 - OPEN SKIES - polski udział; 8 - UTB-2 w lotnictwie polskim; 13 - Godło i barwa: 48 Eskadra Lotnicza; 23 - WW-15 dla W-3; 27 - SBLim-2 - geneza opracowania cz. 2; 31 - Program M-15 - próby państwowe; 33 - Defilada Wojska Polskiego na 100-lecie niepodległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Godna uwagi nowinka ze Stratusa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 Ktoś wie może co się dzieje z Aeroplanem? Już lipiec a nru 02/2019 ni widu ni słychu... Pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 O ile dobrze pamiętam, to numer 1/2019 był ostatnim numerem papierowym. Agencja Lotnicza Altair miała zaprzestać wydawania Aeroplanu w klasycznej wersji - mieli skupić się jedynie na wersji elektronicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi