letalin Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 44 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Jak się IBG dorobi na Focke Wulfach w tym roku, to za rok ruszą coś niszowego Ta 152 jest niszowy? Byłoby OK. Jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 (edytowane) IBG właśnie zapowiedział rebox Miga-29 z Trumpetera z kalkomaniami ModelMakera w malowaniu ukraińskim. Dodatkowo powiedzieli, że w niedalekiej przyszłości wydadzą też Polskiego Miga! Mają być dostępne w połowie czerwca Info z facebooka: Kwietniowe nowości IBG Models są już dostępne więc przyszła pora ujawnić nasze nowe modele na czerwiec! Oprócz regularnych nowości przygotowaliśmy dużą niespodziankę - limitowaną edycje Miga-29 w barwach Sił Powietrznych Ukrainy! Model będzie zawierach plastikowe ramki produkcji firmy Trumpeter (wersje Mig-29 9.13) oraz duży arkusz kalkomanii zawierający oznaczenia dla 3 maszyn, zaprojektowany przez firmę Foxbot i zrealizowany w kooperacji z ModelMaker. Zysk ze sprzedarzy tego modelu zostanie przekazane na pomoc dla Ukrainy. Polskie Migi-29 wkrótce! Ilustracja na pudełku została wykonana przez Olenę Stanilevich! A oprócz tego znowu nuda, czyli kolejne germańce. Tym razem dwupak. Edytowane 7 Maja 2022 przez Kolekcjoner WP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Robię już generalnie 1/48, ale tego MiG-a zapewne kupię :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 28 minut temu, kowal76 napisał: Robię już generalnie 1/48, ale tego MiG-a zapewne kupię :). Mam podobnie Jeden dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 21 minut temu, mirage3 napisał: Mam podobnie Jeden dla mnie. Naszego też kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 17 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: IBG właśnie zapowiedział rebox Miga-29 z Trumpetera z kalkomaniami ModelMakera w malowaniu ukraińskim. Dodatkowo powiedzieli, że w niedalekiej przyszłości wydadzą też Polskiego Miga! Mają być dostępne w połowie czerwca Mistercraft i tak był pierwszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 Godzinę temu, Xmen napisał: Mistercraft i tak był pierwszy. No cóż, zawsze znajdą się jakieś sępy, które chcą zarobić na wojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 1 godzinę temu, _OldMan_ napisał: No cóż, zawsze znajdą się jakieś sępy, które chcą zarobić na wojnie. Dlatego wybuchają wojny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Cytat No cóż, zawsze znajdą się jakieś sępy, które chcą zarobić na wojnie. Na I wojnie światowej, na II wojnie światowej, na wojnie w Wietnamie i w Afganistanie ........ teraz na wojnie na Ukrainie, i na wielu, wielu innych wojnach będących inspiracją do produkcji różnych modeli sprzętu i tzw. siły żywej A może to jest problem z odbiorcami tych modeli a nie z ich dostawcami ? Zlina jakiegoś skleić by można zamiast takiego Miga czy Messerszmitta No ale kamieniem pierwszy rzucić nie mogę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Rzucak, rzucaj, może zaowocuje Zlinami, Jakami-15,-18, Wilgami itp. Bo od tych podwieszonych bombami i rakietami eF-ów, zielono-szarych Meśków czy srebrnych Mustangów to już się w głowie miesza a czlowiek zapomina że na codzień po niebie fruwa dziesiątki jak nie setki tysięcy cywilnych maszyn. Rzucaj tymi kamykami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 10 godzin temu, Tempest napisał: A może to jest problem z odbiorcami tych modeli a nie z ich dostawcami ? chyba jednak nie wiem, ze juz nudze, ale Wilge zrobilbym jeszcze raz ( ale nie z Amodela !!!), tak samo Gawrona czy innego Kruka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 10 godzin temu, BRAVO112 napisał: chyba jednak nie wiem, ze juz nudze, ale Wilge zrobilbym jeszcze raz ( ale nie z Amodela !!!), tak samo Gawrona czy innego Kruka Podpisuję się pod wszystkimi propozycjami (byle w 72-ce ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 jedyna sluszna skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 W piątek IBG zapowie coś ,,wielkiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 (edytowane) W 2018 poinformowali o pracach nad R-XIII, w 2017, przy okazji prezentacji PZL 23 wspominali o projekcie "Sum" Może to być cokolwiek, w jakiejkolwiek skali i do tego wcale nie lotnicze Edytowane 29 Czerwca 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 To może być Łoś w 1:24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 Gorąco liczę, że w końcu ruszą temat Lublinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 Miał być duch Kijowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 To lepiej niech będzie duch ... Lublina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 Duch Kijowa przecież już dawno zapowiedziany i pewnie w przyszłym miesiącu już do kupienia. Dostawa Trampka przyszła w okolicach połowy czerwca, więc zapewne jeszcze pakują swój zestaw. Natomiast podobnie jak jeden z przedpiśców, akurat lotniczej nowości na WME bym się nie spodziewał. Nie ten profil imprezy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 3 godziny temu, caughtinthemiddle napisał: Natomiast podobnie jak jeden z przedpiśców, akurat lotniczej nowości na WME bym się nie spodziewał. Nie ten profil imprezy. No to jak nie Lublin, to chociaż coś ze stajni PZ.Inż, albo mogliby wydać motocykl Sokół w 1/35, który kupiliby zarówno fani Wojska Polskiego jak i miłośnicy cywilnych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 21 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: albo mogliby wydać motocykl Sokół w 1/35, który kupiliby zarówno fani Wojska Polskiego jak i miłośnicy cywilnych maszyn. Sokoły robi Choroszy Modellbud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 Chyba koledzy forumowicze wątek pomylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 Jak zapowiadają po angielsku na World Model Expo to mogę się założyć, że nie Lubliny ani nic polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 Tak sobie żartowałem z Łosiem w 1:24 ale mam przeczucie, że IBG wyda model w większej skali. Raczej nie w 1:24, ale Fw 190 D w 1:32 to chyba byłby dobry pomysł. Temat niemiecki i w tej skali to chyba tylko Hasegawa do kupienia, a samolot mają rozpracowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi