Kon_Bar Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 (edytowane) MiG-21MF-75 o numerze bocznym 7399 to jeden z dwudziestu dostarczonych do Polski MiG-21MF-75 wyprodukowanych w fabryce Gorki. Pomalowany na nietypowy "gołębi" szary; jak okazało się w trakcie późniejszej eksploatacji przy pomocy farby pochłaniającej promieniowanie radarowe . Prezentowany z uzbrojeniem jak dla pary samolotów dyżurnych: 2 x RS-2US + 2 x R-3S. Budowa w wątku "To nie moja bajka czyli bałałajka (a może i dwanaście)..." (strony 1-3). Zdjęcia są (w miarę) ostre, ale ponieważ mają ponad 1200px (1400x700) to niestety trzeba je "rozklikać", aby forum ich nie konwertowało do mniejszego rozmiaru Miłego oglądania i proszę o łagodny wymiar kary, bo to chyba dopiero druga moja "rura" sklejona w życiu. Edytowane 16 Lipca 2023 przez Kon_Bar 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Bardzo mi się podoba. Ładne i czyste wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Piękny ci on 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Też fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Bardzo ładnie wyszedł! Ciekawa sprawa z tą farbą. Dawno temu w Poznaniu w sklepie Semafor (ktoś jeszcze pamięta?) stał model MiGa-21 w szarym malowaniu i linie podziałowe miał z niewielkim marginesem na srebrno pomalowane - podobno podczas remontu czy innych napraw farba zeszła na łączeniach i tak latał przez jakiś czas... Gratuluję modelu - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Piękny model. Czystością i precyzją z jaką zrobiłeś wszystko przy osłonie kabiny naprawdę imponuje. Poza tym świetnie pomalowany - z wyczuciem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 8 godzin temu, Kon_Bar napisał: proszę o łagodny wymiar kary Jestem za ukaraniem. Tylko jeszcze nie wiem za co. Na pewno coś znajdę. Dopóki coś nie znajdę to przyjmuję wersję że model mi się bardzo podoba. Ode mnie masz jeszcze dodatniego plusa za polskie malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 No i pięknie! Bierz się za następnego 8 godzin temu, Kon_Bar napisał: to chyba dopiero druga moja "rura" - A do czego jest dana rura? - Dana rura jest do niczego... - Wężykiem, wężykiem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Bardzo elegancki ołóweczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Świetny jest w tych szarościach, podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Wygląda bardzo efektownie: i w tym malowaniu i z tymi podwieszeniami. Zdradzisz czym malowałeś ołówka na ten "gołębi kolor"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Ładny Ci on, gratuluję! Wpadnę może na żywo go obejrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Bardzo ładnie się prezentuje - gratuluję ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Świetnie wykonany model, podoba mi się ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Niby szarak, a elegancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 W tej szarości przypomina mi trochę imperialnego niszczyciela... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Świetny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi