Kapitan1 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Najlepiej to go rozwierć końcówką skalpela, wygładź papierem ściernym, pomaluj na srebrno wnętrze i naklej szkiełko wycięte wybijakiem rewolwerowym, efekt będzie o niebo lepszy od malowanego. Jeśli jest w 35 to spokojnie dasz radę, ja wierciłem reflektory w 72 mające 3mm średnicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Czym można pomalować reflektor w T-34, żeby wyglądał "w miarę" realistycznie? Chodzi mi oczywiście nie o osłonę, lecz element, który w rzeczywistości był szklany. Mam farbkę olejną Revell 91 steel metallic. Może czymś takim? Niczym - żadne malowanie metalizerami nie da realistycznego efektu szkła. Trzeba oszklenie dorobić. Nafrezować ("wydrążyć") reflektor, pomalować wewnątrz (cześć odbijająca światło) na srebrno. Imitację szkła wykonać z odpowiedniego kleju lub innego środka który po zaschnięciu będzie przezroczysty lub oszklenie wykonać z przezroczystego plastiku/folii. Tu masz jeden ze sposobów : viewtopic.php?f=219&t=54046&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Jak wyżej (rozwiercam igłą jednorazową do strzykawki ), ja robię szkło z 2-składnikowego kleju UHU plus jest dość gęsty nie ma bąbli i daje piękny przeźroczysty menisk wypukły sprawdzałem działa. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Świetny patent. Jeżeli uda mi się oddzielić klosz od osłony (niestety już je skleiłem klejem contacta revella) to go zastosuję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Ja rowiercam sklejony reflektor wiertłem, wnętrze wyglądamkulistym frezem od dremela. Wnętrze maluje srebrną farbą i zalewam bondic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Witam ponownie.Prosze o pomoc w uzyskaniu informacji na temat modelu leichte (funk) pz kpfw.I ausf.a (chodzi mi w jakim okresie on sluzy I czy bral udzial w kampani wrzesniowej ).Bardzo dziekuje za kazda informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 … pz kpfw.I ausf.a (chodzi mi w jakim okresie on sluzy I czy bral udzial w kampani wrzesniowej ). … Ist es erfüllen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Czy ktoś kupował koła w Raeal model?Zapodałem sobie takowe i nie jestem zadowolony z ich jakości..W przesyłce co prawda jest ich więcej niż zamawiałem ale nawet z dwóch zestawów nie da się zebrać jednego poprawnego Jednym słowem-dramat po 1,5 miesiąca oczekiwania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Cześć Reklamuj, ja zrobiłem zdjęcia i na maila wysłałem, fakt że trwało to długo ale dostałem cały komplet nowy poprawnie odlany, co prawda bez żadnego przepraszam czy coś. Koła do MAN 10 t na 9 szt ani jedno nie było ok... w sumie nie polecam bo jakość też taka sobie, obecnie jak coś szukam to tylko DEF Model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 A mi koła do BM 21 zrobił kolega Marcin M i jestem bardzo z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Jaki kolor panował wewnątrz sowieckich czołgów z II wojny? Chodzi mi o klapy i włazy czy był to biały czy zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Jaki kolor miały amerykańskie drugowojenne plandeki, płachty brezentu i podobne? Olive Drab? Jeżeli inny to jaka farba (najlepiej Pactra) dobrze go odzwierciedli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Witam Od jakiegoś czasu chodzi za mną ten model http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=2720&l=en Orientuje się ktoś czy w LWP był jakiś egzemplarz? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 WitamOd jakiegoś czasu chodzi za mną ten model http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=2720&l=en Orientuje się ktoś czy w LWP był jakiś egzemplarz? Z góry dziękuję. minuta 8:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 WitamOd jakiegoś czasu chodzi za mną ten model http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=2720&l=en Orientuje się ktoś czy w LWP był jakiś egzemplarz? Z góry dziękuję. minuta 8:43 Jak dla mnie to są te same pojazdy ale ktoś bardziej obeznany zaraz powie ze ilość butli ze sprężonym powietrzem się nie zgadza i łoże rakiety inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Buduj śmiało, nie przejmuj sie tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Najpierw model trzeba kupić a pozatym Trumpkowy Scud z większym priorytetem czeka. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Hmm... czy istnieje gdzieś na internecie jakaś w miarę dokładna lista zmian i modyfikacji Pz.IV? Przyznam że przeglądając rysunki, modele i przede wszystkim zdjęcia nie jestem w stanie ogarnąć kiedy na Jtkach montowano w dachu wyrzutnie granatów, jakie osłony wentylacji, hamulce wylotowe czy też włazy załogi :S Mam wrażenie że niektóre pojazdy jeszcze z zimmeritem miały granatniki i włazy bez wizjerów, a w późniejszych zdarzały się na przykład zaślepki w miejscu gdzie powinien być granatnik który pojawiał się z powrotem w wersji late :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Mam pytanie czołgowego nowicjusza - czy da się dorobić brakującą skórzaną osłonę mocowania lufy, tak żeby mogła się ona ruszać? Robię taki model: W internetach ludzie robią ją albo z chusteczki zamoczonej w Wikolu, albo z jakiejś masy plastycznej, ale coś mi się wydaje, że lufa musi być wtedy przyklejona w jednej pozycji (mylę się?). Poradźcie coś proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Z gumowej rękawiczki może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 że też sam na to nie wpadłem. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na tego typu pytanie. Ale zadam żeby nie zaśmiecać w innych miejscach. Czy Panowie w uniformach widzianych na fotce nadają się na dioramę zimową? (dokładnie grudzień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na tego typu pytanie. Ale zadam żeby nie zaśmiecać w innych miejscach.Czy Panowie w uniformach widzianych na fotce nadają się na dioramę zimową? (dokładnie grudzień) Odpowiedz sobie sam czy był byś taki szczęśliwy i wyluzowany w takim mundurku przy -20 stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 (edytowane) grudzień to również temperatura około +1 do +10 Włochy to nawet do +15 w grudniu. Jednak jeśli na dio ma leżeć śnieg to figurki muszę sobie odpuścić. Edytowane 10 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi