johnrambo Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Cześć wszystkim . Jak przykleić te wręgi na lufie do T-72 1/35 z RB Model, bo coś nie idzie mi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) 3 godziny temu, johnrambo napisał: Cześć wszystkim . Jak przykleić te wręgi na lufie do T-72 1/35 z RB Model, bo coś nie idzie mi to. Sprawa łatwa nie jest: 1. wygiąć zaczepy obejm. 2.złapać od spodu klejem CA obejmę tj, przykleić wyprostowaną do lufy. 3. dogiąć do krzywizny lufy i dokleić - osobno prawą i lewą stronę Ten podłużny grzebień ma za długie piny - trzeba je spiłować. Edytowane 25 Lutego 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Skorzystam z okazji i podpytam. Czy sprawdzi się tutaj bardzo rzadki klej CA aplikowany podobnie jak Tamiya Extra Thin Cement? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 1 godzinę temu, Endrju napisał: Skorzystam z okazji i podpytam. Czy sprawdzi się tutaj bardzo rzadki klej CA aplikowany podobnie jak Tamiya Extra Thin Cement? Pozdrawiam Andrzej Ja używam Amazing-ART średnio gęsty. Rzadki wycieknie z łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Czy poza dawno niedostępnymi kalkomaniami s-pro kojarzy ktoś oznakowania do polskich CWS-17 (renault) w 1:35? To właściwie same numerki, ale biale i nie wiem skad takie mozna podkraść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 3 godziny temu, Pan_Cerny napisał: Czy poza dawno niedostępnymi kalkomaniami s-pro kojarzy ktoś oznakowania do polskich CWS-17 (renault) w 1:35? To właściwie same numerki, ale biale i nie wiem skad takie mozna podkraść. Seryjnie to nikt tego nie robi. Tylko oni wypościli całą serię z polskimi pojazdami wrzesień 1939. Na zamówienie spróbuj w https://www.m-zone.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Czy ktoś wie, na jakim pojeździe zamontowane jest działko ZU-23-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 PTS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 17 minut temu, robertmodelarz napisał: Na zamówienie spróbuj w https://www.m-zone.pl/ To nie pomyłka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 39 minut temu, martinello napisał: To nie pomyłka ? Powinno być: https://mf-zone.pl/ Przepraszam za pomyłkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Czy ktoś wie, na jakim pojeździe zamontowane jest działko ZU-23-2? To jest mniej znany pojazd PTG K-61. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 1 Marca 2021 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 6 minut temu, Endrju napisał: To jest mniej znany pojazd PTG K-61. Czyli takie cudo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Czy ktoś wie, na jakim pojeździe zamontowane jest działko ZU-23-2? A to działko to nie jest czasami Zpu-2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Dokładnie to. Napisałem, że jest mało znany pojazd bo trudno znaleźć o nim informacje w sieci, ale w Polsce według mojej wiedzy zachowało się ich prawie 2 razy więcej niż PTS-ów. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 1 minutę temu, Pitt35 napisał: A to działko to nie jest czasami Zpu-2? Może tak być: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 A z którego muzeum jest ta fotka? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) 1 minutę temu, Endrju napisał: A z którego muzeum jest ta fotka? Pozdrawiam Andrzej Nie mogę rozpoznać. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 1 Marca 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvix Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) 26 minut temu, Endrju napisał: Nie mogę rozpoznać. Pozdrawiam Andrzej To chyba muzeum w Gdyni, w tle znajomy okręt podwodny Edytowane 1 Marca 2021 przez Dejvix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 5 godzin temu, Dejvix napisał: To chyba muzeum w Gdyni, w tle znajomy okręt podwodny To na pewno muzeum w Gdyni. Znajomy murek dookoła i ten kiosk okrętu podwodnego. Tyle fajnych eksponatów tam niszczeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Czy jakiś człowiek może modelarz, kleił elementy żywiczne klejem PVA np. zimmerit AtakModel lub konwersje lub inne bambetle. Szpiedzy meldują, że to mocniejsza odmiana wikolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 7 Marca 2021 PVA to wikol, w Uk masz kilka rodzajów ze względu na "jakość" wikolu czyt. mniej lub bardziej rozcieńczony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Mam pytanko odnośnie chipping fluidu. Ile maksymalnie po nałożeniu cammo na ten płyn można czekać że skrobaniem. Czy na drugi dzień będzie on jeszcze działał. Ma ktoś jakieś doświadczenie z nim w tej kwestii. Mówię o fluidzie vallejo ale inne działają podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Lakier do włosów można aktywować nawet po kilku miesiącach, więc z chipping fluidami nie powinno być również problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 9 godzin temu, patrykd napisał: Mam pytanko odnośnie chipping fluidu. Ile maksymalnie po nałożeniu cammo na ten płyn można czekać że skrobaniem. Czy na drugi dzień będzie on jeszcze działał. Ma ktoś jakieś doświadczenie z nim w tej kwestii. Mówię o fluidzie vallejo ale inne działają podobnie. Chipping fluid od Ammo Mig używałem po dobie i bez problemu dał się aktywować. Dłużej nie testowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 W dniu 7.03.2021 o 22:53, patrykd napisał: Mam pytanko odnośnie chipping fluidu. Ile maksymalnie po nałożeniu cammo na ten płyn można czekać że skrobaniem. Czy na drugi dzień będzie on jeszcze działał. Ma ktoś jakieś doświadczenie z nim w tej kwestii. Mówię o fluidzie vallejo ale inne działają podobnie. Mi się zdarzyło drapać po ponad tygodniu i dalej działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi