myszaty Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Koledzy, jakimi kolorami próbować budować lniane poszycie/ płótno??? próbowałem na brązach nie bardzo, szare nie bardzo, białe z brązem na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Temat płótna nie jest tak oczywisty, warto eksperymentować. Jeśli chcesz zrobić stare i zużyte płótno, to w dobrą stronę idziesz. Ja kładę kolor bazowy kość słoniową ( ivory) albo jasny beż i moduluję od żółtoszarego po sepię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Ivory...tego mi brakowało, dzięki. Pamiętam właśnie płótna takie jasnoszare z lekkim odcieniem brązu...czy żółtego cieżko określić. zamówiłem wczoraj flesh z gunze, jakiś bardzo jasny brąz, do tego biały- będę szukał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 W dniu 17.12.2021 o 20:14, sianko napisał: moduluję od żółtoszarego po sepię. A jaką techniką? Suchy pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 8 godzin temu, zaruk napisał: A jaką techniką? Suchy pędzel? Ja używam cieni Tamki, i gąbkowego pędzelka . Ewentualnie mocno rozrzedzoną olejnæ sepię nakładaną jak wash 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 Chłopaki jakieś sugestie co do kolorystyki Ansaldo SV5? Admiral daje całe zielone i chyba tego będe się trzymał, w necie posucha. Samoloty bojowo nie polatały w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 Hejka. Na polskiego MIG-29 1:48 z malowaniem "Kościuszkowskim" to jaki GWH się nada? 9-12 Late Type może być? Ogólnie jaka różnica między BOXami GWH Late i Early. W Late jest wszystko co w ERLY + jakieś dodatki? (kiedyś tak czytałem - szukam potwierdzenia) Pzdro w Nowym Roku! Najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 I gdzie do cholery jest najlepszy wątek - zadajemy pytania i dostajemy odpowiedzi? Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 11 minut temu, Kola napisał: I gdzie do cholery jest najlepszy wątek - zadajemy pytania i dostajemy odpowiedzi? Co się stało? Wątek zadajemy pytania wyparował. Mamy jedynie to: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 9 Lipca 2022 Share Napisano 9 Lipca 2022 Hej, inwestował może ktoś w gotowe śruby rzymskie od Gaspatch w 1/48. Na fotkach w sklepach fajnie to wygląda, ale ciekawe jak w rzeczywistości prezentują się na modelu. Warto kupić, czy kombinować handmade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 (edytowane) Hej, po chwilowej przerwie zacząłem sobie dłubać trampkowego An-2, dokupiłem blaszki od parta i mam trochę problem z lokalizacją elementów PE na modelu. Jakby ktoś byłby mi w stanie wyjaśnić gdzie mam te elementy umieścić. Instrukcja Parta za bardzo nic nie wyjaśnia, a jako, że są dedykowane do Bilka/Italeri to patrzyłem i na ich instrukcję, ale nie pomogło. Gapie się na zdjęcia oryginału i też ciężko mi to znaleźć. Chodzi mi głównie o krok C, D i E. Reszta jest jasno pokazana. C domyślam się, że ma być w kokpicie chyba, tak wygląda trochę. EDIT: C będzie na części z silnikiem na to wychodzi, E na górze górnego skrzydła, natomiast cały czas zostaje zagadką dla mnie element D. Edytowane 12 Lipca 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 D wygląda jak napęd steru kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) Szczegół E. Zdjęcie z sieci tylko do celów dyskusji. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 Dziękuję wam bardzo właśnie nie mogłem też znaleźć ostrego zdjęcia z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 Zajrzyj koniecznie tutaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Witam . Jakiej firmy polecacie model A-10A Thunderbolt II w skali 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Nie kojarzę aby ktoś robił dwupłytowego A-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 4 godziny temu, Moses napisał: Nie kojarzę aby ktoś robił dwupłytowego A-10 No bo jeszcze go nie ma, Kolega KAMIL90 dopiero się za niego zabiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 A moze chodziło o Aero A.10 w 1/48 https://en.wikipedia.org/wiki/Aero_A.10#/media/File:Aero_A-10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Też jest taka opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Dokładnie to chodzi mi o model tego samolotu A-10A Thunderbolt II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 7 minut temu, KAMIL90 napisał: Dokładnie to chodzi mi o model tego samolotu A-10A Thunderbolt II I wszyscy to rozumieją Koledzy "trochę" Ci "jadą", gdyż pytasz w wątku o samolotach tego typu: więc... zadaj pytanie we właściwym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 16 godzin temu, Slawek_26869 napisał: 20 godzin temu, Moses napisał: Nie kojarzę aby ktoś robił dwupłytowego A-10 No bo jeszcze go nie ma, Kolega KAMIL90 dopiero się za niego zabiera Świetni jesteście 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Mój błąd panowie . Nie spojrzałem dokładnie jaki to dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Poszukuję naklejek do samolotów z I WŚ w skali 1:32,chodzi mi najbardziej o krzyże i brytyjskie kokardy.Zacząłem robić modele z Rodena a tam naklejki są do niczego.Może ktoś z kolegów wie gdzie takie znaleźć.Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi