Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 27.11.2020 o 14:49, JJ62 napisał:

I tak dobrze, Ravena trzeba będzie zrobić z "Electric Foxa" - prawie to samo :)

Raczej na odwrót - "Electric Fox" to Raven z dodatkowymi elementami (rurka pitota + kalkomanie). Nawet instrukcja sklejania jest od Ravena. Niestety nie ma kalkomani maszyn liniowych, więc tutaj trzeba sięgać po jakies Wolfpacki lub inne.

Napisano
1 godzinę temu, AnatolPigwa napisał:

Raczej na odwrót - "Electric Fox" to Raven z dodatkowymi elementami (rurka pitota + kalkomanie). Nawet instrukcja sklejania jest od Ravena. Niestety nie ma kalkomani maszyn liniowych, więc tutaj trzeba sięgać po jakies Wolfpacki lub inne.

Zgoda, ja po  prostu mam "Electric Fox-a" z Hasegawy, a nie mam Ravena, więc wykorzystam ten zestaw. Szybko  i prosto, z pomocą kalkomanii z Caracal Models (ukazały się niedawno).

• Like 1
Napisano

Bardzo mnie cieszy, że pan Bogdan Dopierała posłuchał mnie (kilka razy dzwoniłem  w tej sprawie do niego) i wprowadzi przynajmniej dwa przepiękne Aardvarki w 72. Jestem sympatykiem F/EF-111 i mam kilka zestawów tej maszyny właśnie z Hasegawy (oraz Monogramu, ESCI, Italeri/ESCI) i nie zaszkodzi mieć kolejnych dwóch tym bardziej, że to modele dość rzadkie a rzekłbym nawet niszowe i drogie (za Electric Foxa w Plastmodel płaciłem 170 złotych). Moim zdaniem to modele dla koneserów i alternatywami dla nich są zestawy Italeri/ESCI oraz Revell/Monogram (niedawno wznowiony) ale to nie ta liga.  Aardvark/Raven z Hasegawy rządzi w 72 i warto go mieć w kolekcji :). 

Napisano
15 godzin temu, AnatolPigwa napisał:

Jak dla mnie malowanie prototypowe tp strzał w 10! Coś innego niż nudne, szare maszyny liniowe. Pasuje do mojej kolekcji samolotów w nietuzinkowych malowaniach :).

Napisano
W dniu 26.11.2020 o 20:32, Jostein napisał:

A ja - F-111C z kangurem na kokardach.

Coś innego niż nudne malowanie z wojny w Wietnamie. Ja bym jeszcze chętnie powitał malowania prototypów w wersji A, NASA oraz prototypu bodajże wersji F lub G nawiązujące do malowań bolidów F1.

Napisano
3 godziny temu, DTG napisał:

Na Cybermodellerze zapowiedziano nowy F-15E Revella (new tool) - pierwsze słyszę, to aby nie jakaś pomyłka?
image.png.2db43566ba73aad35172ca26953ad04e.png

Kto ostatnio wydał Strike Eagla? 🤔

Napisano (edytowane)

Revell zaczął pakować Academy, wiec moze to jest klucz

Edytowane przez Moses
Napisano
4 godziny temu, Moses napisał:

scalemates tez wskazuje ze new tool
Ciekawe bo juz nie pamietam kiedy revell wydało swój nowy model 
https://www.scalemates.com/kits/revell-03841-mcdonnell-f-15e-strike-eagle--1316264

Ja to bym się zastanawiał kto będzie im te formy robił, żeby nie było to ekskluzywne mydło jak pierwszy Ojrofajter albo Gripen. Z jednej strony niezły zestaw z drugiej rozczarowujący.

Napisano
W dniu 26.11.2020 o 09:05, pmroczko napisał:

Ja to bym chętnie wersję -A z Wietnamu skleił...

Ja również. :piwo: Teraz jedyna opcja na porządnego varka to konwersja Ravena lub żenienie ef-111 z dodatkowym kadłubem z wersji  C/G

Napisano

W ostatnich latach Niemcy kilka swoich projektów w 1:72 wydali, tak na szybko - Hawka, Corsaira i Spitfire'a...

Ale no właśnie - patrząc na te modele, rewelacji bym się po F-15E nie spodziewał 😉 

Napisano

Eduard wydał kalki m.in. do naszych Mi-24 z husarią

Mi-24.jpg.27c9347aa2613dc50d647f8814030944.jpg

Napisano
W dniu 30.11.2020 o 10:40, Staryfajter1954 napisał:

Bardzo mnie cieszy, że pan Bogdan Dopierała posłuchał mnie (kilka razy dzwoniłem  w tej sprawie do niego) i wprowadzi przynajmniej dwa przepiękne Aardvarki w 72. Jestem sympatykiem F/EF-111 i mam kilka zestawów tej maszyny właśnie z Hasegawy (oraz Monogramu, ESCI, Italeri/ESCI) i nie zaszkodzi mieć kolejnych dwóch tym bardziej, że to modele dość rzadkie a rzekłbym nawet niszowe i drogie (za Electric Foxa w Plastmodel płaciłem 170 złotych). Moim zdaniem to modele dla koneserów i alternatywami dla nich są zestawy Italeri/ESCI oraz Revell/Monogram (niedawno wznowiony) ale to nie ta liga.  Aardvark/Raven z Hasegawy rządzi w 72 i warto go mieć w kolekcji :). 

Jak masz takie dobre układy z Hobby 2000 to może zasugeruj im F-4G Wid Weasel?  Niby Phantom II a jednak jeszcze bardziej niszowy niż Aardvark. Tym bardziej że Hasegawa ostatni raz wypuściła go chyba w 2009-tym.

• Like 1
Napisano
2 godziny temu, AnatolPigwa napisał:

Jak masz takie dobre układy z Hobby 2000 to może zasugeruj im F-4G Wid Weasel?  Niby Phantom II a jednak jeszcze bardziej niszowy niż Aardvark. Tym bardziej że Hasegawa ostatni raz wypuściła go chyba w 2009-tym.

Jest rozważany.

Napisano
4 godziny temu, vark napisał:

Ja również. :piwo: Teraz jedyna opcja na porządnego varka to konwersja Ravena lub żenienie ef-111 z dodatkowym kadłubem z wersji  C/G

vark - ciekawa uwaga. Właśnie się zastanawiałem, jakby to trzeba z tym nowym Revellem zakombinować. Przy okazji - miałbym na składzie Hasegawy FB-111A z którym się chętnie rozstanę w zamian za coś bardziej "wietnamskiego", bo okazuje się, że w brew pozorom FB-111A z F-111A bardzo mało wspólnego ma...

Pozdrawiam

Paweł

• Like 1
Napisano
4 godziny temu, pepociufakers napisał:

a czy a-3 skywarrior jest rozwazany?

Pzdr.

Jaro

Pojawił się taki pomysł, ale jakoś nie wzniecił entuzjazmu. Niemniej, coraz mniej tych potencjalnych modeli do przepakowania, więc kto wie...

• Thanks 1
Napisano

@pepociufakers wiem gdzie w Monachjum można dostać Skywarriora jako KA-3 . Gość rozwiązuje sklep więc daje 20% upustu na wyszystko (orginalna cena to jakieś 42-43 €) Z tym że trzeba by jeszcze doliczyć wysyłkę do PL.

Ew. zrobić większe zamówienie (ma jeszcze sporo innych dóbr) przez kogoś w Niemczech (od pewnej kwoty przesyłka jest "darmowa". ) i po przewieźeniu do Polski przesłać lokalnie.