filipsg Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 35 minut temu, letalin napisał: Skrzydła są jeszcze gorsze. Kupiłem w ciemno, bo kiedyś bylem zachwycony ich czolgiem w 1/72. Oni nie potrafią jeszcze w samoloty. Tyle razy sobie mówię, żeby chińszczyznę najwyżej jeść, a nie kleić. Sam sobie jestem winien. Właściwie wszystko co robili do tej pory było zachwycające, i okręty, i pojazdy. Merytorycznych baboli też raczej ciężko było u nich uświadczyć, więc tym dziwniejsze że coś takiego się wydarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Ale co się wydarzyło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 15 minut temu, zatras napisał: 57 minut temu, zatras napisał: No i właśnie przez swoje ,,widzimisię'' wydałeś ,,wyrok'' na ten model ! Ehh ten internety To moja ocena tego nowego zestawu, nie wyrok. Nie masz obowiązku uznawać, że moje uwagi są dla Ciebie wiążące w jakikolwiek sposób. Uważasz, że to co widzisz na zdjęciu jest fajne? Chętnie się dowiem. Jak i o mocnych stronach P-61 z HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) https://www.tapatalk.com/groups/72nd_aircraft/new-sbd-3-dauntless-from-flyhawk-t12183.html Widać kilka wyraźnych różnic między Hasegawą i Flyhawkiem - m.in. zupełnie inny kształt osłony kabiny i najwyraźniej skopana przez Chińczyków osłona silnika, więc trzeba będzie ten samolot porządnie porównać z planami. Edytowane 21 Listopada 2021 przez filipsg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 1 godzinę temu, filipsg napisał: https://www.tapatalk.com/groups/72nd_aircraft/new-sbd-3-dauntless-from-flyhawk-t12183.html Widać kilka wyraźnych różnic między Hasegawą i Flyhawkiem - m.in. zupełnie inny kształt osłony kabiny i najwyraźniej skopana przez Chińczyków osłona silnika, więc trzeba będzie ten samolot porządnie porównać z planami. Porównuj ze zdjęciami. Jak znajdziesz plany wg których zrobili tę zabawkę, to się okaże, że jest bezbłędna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Godzinę temu, letalin napisał: Porównuj ze zdjęciami. Jak znajdziesz plany wg których zrobili tę zabawkę, to się okaże, że jest bezbłędna:) Patrząc po zdjęciach jestem skłonny stwierdzić, że to Hasegawa ma lepszą owiewkę, niższą i bardziej "rozpłaszczoną" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Kolejny obrazek z IBG, fajnie, że są Orkany jako opcja: Wiadomo też, jakiej mniej więcej ceny ibegowskich Dor można się spodziewać: https://www.makettshop.hu/ibg-model-172-focke-wulf-fw-190d-9-cottbus-early-production_554089 https://www.hannants.co.uk/product/IBG72531 Magiczne 80 zł przekroczone, niektórzy zejdą na zawał Edytowane 22 Listopada 2021 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 9 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Magiczne 80 zł przekroczone, niektórzy zejdą na zawał Jakoś trzeba będzie to przeżyć bo dwie to na pewno kupię.Co najwyżej wizytę u kardiologa się umówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 11 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Magiczne 80 zł przekroczone, niektórzy zejdą na zawał Hola hola, to jest cena w post-brexitowej Wielkiej Brytanii, w Polsce będzie taniej. Modele IBG które u nas kosztują ok. 40 złotych, tam w przeliczeniu przekraczają 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 23 minuty temu, filipsg napisał: Hola hola, to jest cena w post-brexitowej Wielkiej Brytanii, w Polsce będzie taniej. Modele IBG które u nas kosztują ok. 40 złotych, tam w przeliczeniu przekraczają 50. Masz też cenę na Węgrzech, oni jeszcze donikąd nie poszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsynth Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 14 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Masz też cenę na Węgrzech, oni jeszcze donikąd nie poszli. Ja tam czekam na cenę w sklepie IBG, wszystkie ceny podawane wcześniej uważam za prognozowane przez sklepy. ps. Czy uważasz, że 80zł to dużo za to czego można się spodziewać w pudełku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 u Niemcow byle G kosztuje w sklepie conajmniej 15 Eu. Nawet za taki smieszny Bronco z Revella ( Academy ) trzeba zaplacic euro 19 ( albo 22) Swordfisch 22/ 24 Eu. Tk, ze te 8o zl za takiej jakosci model ( na razie strzelam w ciemno i zakladam, ze bedzie taki, jakiego go przedstawiaja ) mozna jakos przezyc. Bez wizyty u kardiologa, bo ten wezmie pewnie ze cztery dory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 35 minut temu, apsynth napisał: ps. Czy uważasz, że 80zł to dużo za to czego można się spodziewać w pudełku? Oczywiście, że nie; to jest minimum, którego się spodziewałem biorąc pod uwagę drastyczny wzrost cen wszystkich komponentów niezbędnych do wydania modelu (a także problemy z ich dostępnością - obecnie nawet z kartonem na denka pudełek bywa niewesoło) przez ostatnie półtora roku i to, że mamy do czynienia z jednak sporą ilością plastiku uzupełnioną o blaszki. Mój komentarz był li tylko nawiązaniem do uprzednich dyskusji w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Obstawiam, że Dora IBG będzie poniżej 80zł, za to Konik od AH niebezpiecznie zbliży się do magicznej już trzycyfrowej wartości, ale tanio to już było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Z utęsknieniem czekam na recenzje tego modelu ( np.Marka M ) .Jak bedzie ok. to zapewne ilość fok w magazynku do sklejenia zdecydowanie się powiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Kolejne smaczki Dory IBG w innej wersji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Co innego odkryłeś niż znajduje się w tym poście ? 21 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Kolejny obrazek z IBG, fajnie, że są Orkany jako opcja: Wiadomo też, jakiej mniej więcej ceny ibegowskich Dor można się spodziewać: https://www.makettshop.hu/ibg-model-172-focke-wulf-fw-190d-9-cottbus-early-production_554089 https://www.hannants.co.uk/product/IBG72531 Magiczne 80 zł przekroczone, niektórzy zejdą na zawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 35 minut temu, _OldMan_ napisał: Co innego odkryłeś niż znajduje się w tym poście ? Nie zauważyłem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 1 minutę temu, Kolekcjoner WP napisał: Nie zauważyłem tego Zrozumiałbym gdyby to było ze trzy strony temu, a nie pierwszy post na tej stronie. Znaczy się: nie czytamy forum tylko klepiemy w klawiaturę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 MikroMir pokazał testowe wypraski swojego Lucka ----> J4M Senden. Jest też Artbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Imperial Japanese Navy 1946 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 D-14-15 to kolejna wersja Dory z IBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Kurna, jak zobaczyłem miniaturkę, miałem nadzieję, że ktoś Sokoła wydał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Jak te kolory mają się do rzeczywistości?Nie ukrywam że rozważam ich zakup tylko nie wiem czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 14 minut temu, Grzes napisał: Kurna, jak zobaczyłem miniaturkę, miałem nadzieję, że ktoś Sokoła wydał... Spokojnie jest model Mirage Hobby ex AJ Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi