Xmen Napisano 15 Listopada 2021 Napisano 15 Listopada 2021 Teraz będzie 20 stron gównoburzy o brak swastyki na ilustracji. Sprawa jest prosta. Na arkuszu kalkomanii będzie a na ilustracji nie może być o ile chcą sprzedawać model za granicą. Wszystko na temat. 1 3 Cytuj
kopernik Napisano 15 Listopada 2021 Napisano 15 Listopada 2021 Proponuję wszystkim oceniającym model od IBG ( nie wiadomo kiedy się ukaże ) zbudować miniaturkę D-9 z tego, co jest dostępne. Wklejcie warsztaty i galerie. Forumowicze zdecydują, kto jest mistrzem, nie w wynajdowaniu prostych czy krzywych linii na nieistniejącym modelu, ale w sklejaniu. Proponuję, aby wszyscy mieli równe szanse taki oto model: Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 15 Listopada 2021 Napisano 15 Listopada 2021 Żeby nie było Arma Hobby nie jest dłużna w pokazywaniu nowości. Dowiemy się jutro co to takiego. 1 Cytuj
filipsg Napisano 15 Listopada 2021 Napisano 15 Listopada 2021 1 godzinę temu, myszaty napisał: Żyli z zabijania??? Może by nie musieli gdyby.... Widzę że bardzo łatwo przychodzi wam stawiać znak równości pomiędzy agresorem a ofiarą, ja taki tolerancyjny nie jestem. A gdzie jest mowa o robieniu z agresora ofiary czy stawianiu jakichkolwiek znaków? Wojna jako taka średnio nadaje się na zabawki, nieważne jaka historia lub ideologia stoi za tym czy innym czołgiem. Z kolei z perspektywy zainteresowania historią i edukacji jest kompletnie nieistotne, jakiej nacji pojazd i z jakimi symbolami dostanie dzieciak do zabawy - od uśmiechniętego plastikowego Niemca nikt nie wyrośnie na neonazistę. To my, dorośli, dorabiamy ideologię do zabawek. Jeszcze inna sprawa że tamte "kontrowersyjne" zestawy Cobi były ściśle kolekcjonerskie i ich targetem byli dorośli/nastoletni zbieracze, więc były mniej więcej tak kontrowersyjne jak sklejane na tym forum modele. 1 Cytuj
HKK Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 11 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Żeby nie było Arma Hobby nie jest dłużna w pokazywaniu nowości. Dowiemy się jutro co to takiego. P-51 B/C 1:72? Oby. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) Nowości Kovozavody Prostejov: *Kovozavody dało swastykę na pudełkach Tempesta i Blocha Edytowane 16 Listopada 2021 przez Kolekcjoner WP Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 A nowością Arma Hobby jest #70038 P-51B/C Mustang Expert Set. 4 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) Informacje o modelu P-51B/C Mustang™ 1/72 Planujemy premierę zestawu P-51B/C Mustang Expert Set na początku grudnia 2021 roku. Zestaw będzie dostępny w przedsprzedaży w ciągu tygodnia, kiedy będą dostępne poprawne wtryski. Zestaw zawiera wszystkie części potrzebne do zbudowania wczesnych i późnych wersji P-51B/C i F-6C Mustang. Arkusz kalkomanii oferuje sześć opcji oznaczeń. Akcesoria zawarte w zestawie to elementy fototrawione i wstępnie wycięte maski. https://www.armahobby.pl/70038-p-51-b-c-mustang-expert-set.html Będzie nawet japońskie zdobyczne malowanie! I oczywiście polskie również WC-F z 309 Dywizjonu Ziemi Czerwieńskiej. Edytowane 16 Listopada 2021 przez Kolekcjoner WP 2 1 Cytuj
barszczo Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: A nowością Arma Hobby jest Boxart świetny. 3 Cytuj
mysiek13 Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 A SS-a albo Dzióbka też będzie można z niego zrobić ? Oczywiście pomijam konieczność zorganizowania kalek Cytuj
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Powinien ten numer przejść, kalki ma techmod...swojego skleiłem z academy. Cytuj
arhtus Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Najbardziej popularne malowania PSP będą w uboższych pudełkach, zwyczajem AH 2 Cytuj
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 MiG 19 z Kp...nowe formy, a dalej tłuką tylko wersję ,,S". Nadal P i PM tylko stary Bilek... Trza będzie rzezać... Cytuj
PrzemekW Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Godzinę temu, myszaty napisał: MiG 19 z Kp...nowe formy, a dalej tłuką tylko wersję ,,S". Nadal P i PM tylko stary Bilek... Trza będzie rzezać... A gdyby tak przeszczepy z Bilka do KP? Ma to sens? Pozdrawiam, Przemek Cytuj
Jostein Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Cieszy mnie szczególnie reinkarnacja MB-200. Sklejałem go z pudła starych Kovozavodów 30 lat temu... 1 Cytuj
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 21 minut temu, PrzemekW napisał: Ma to sens? Ktoś pisał że do zwykłej 19 S można zrobić przeszczep przodu z 17. Ale jeszcze nie zgłębiałem tematu. Brać kadłub z Bilka dla przeszczepu dla mnie nie ma sensu, tym bardziej że ostatnio na alle wołali za niego ponad 100. 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 20 minut temu, myszaty napisał: Ktoś pisał że do zwykłej 19 S można zrobić przeszczep przodu z 17. W sensie do konwersji do wersji P/PM? Cytuj
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Tak, P/PM miały wydłużone przody i patrząc na te 2 samoloty ( 17 i 19) by się zgadzało. Dlatego też nie wychodzi z ,,S" nasz bo myśmy ich nie mieli. Wystarczyły by plany w 72 by dokładnie przymierzyć i powinno ruszyć. Jeszcze kwestia uzbrojenia ale to już powinna być prosta rzecz. 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 25 minut temu, myszaty napisał: Tak, P/PM miały wydłużone przody i patrząc na te 2 samoloty ( 17 i 19) by się zgadzało. Dlatego też nie wychodzi z ,,S" nasz bo myśmy ich nie mieli. Wystarczyły by plany w 72 by dokładnie przymierzyć i powinno ruszyć. Jeszcze kwestia uzbrojenia ale to już powinna być prosta rzecz. Dzięki za sposób, bo brakuje mi w kolekcji właśnie polskiego miga-19 i szukałem jego modelu w wersji PM, bo Bilek jest bardzo ciężko dostępny. Czyli zostaje piłowanie i szpachlowanie nosa od Miga-17 Cytuj
Grzes Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 8 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: brakuje mi w kolekcji właśnie polskiego miga-19 Na Allegro jest wersja P za stówkę... Ale przeróbka na PM to kwestia usunięcia działek i podwieszenia rakiet Cytuj
kopernik Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 17 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Dzięki za sposób, bo brakuje mi w kolekcji właśnie polskiego miga-19 i szukałem jego modelu w wersji PM, bo Bilek jest bardzo ciężko dostępny. Czyli zostaje piłowanie i szpachlowanie nosa od Miga-17 Na razie sklej sobie coś innego, w 72 wersję PM od jakiegoś czasu zapowiada Trumpeter. 1 Cytuj
Grzes Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 3 minuty temu, kopernik napisał: wersję PM od jakiegoś czasu zapowiada Trumpeter Obstawiam, że jak co roku pojawi się w zapowiedziach na 2022 2 Cytuj
kopernik Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Ja czekam, może do czasu opróżnienia mojego magazynu, ktoś go zrobi. A jak nie, to całe moje sklejanie nie miało sensu Cytuj
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 W sumie też czekam, bo w kolejce 15, 17, jak 23, 21mf ...f13. Cała górka szmatopłatów, francja od zera...ło jest co rzeźbić. Ale zabawa z 19 by była przednia, ja lubić dłubać... Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Napisano 16 Listopada 2021 Po analizie zdjęć Migów-17 i 19 faktycznie wygląda na to, że żeby zrobić Miga-19PM wystarczy wkleić mu przód kadłuba od Miga-17. Tylko trzeba się zastanowić, który otwór wlotowy wkleić na czubek. 45 minut temu, kopernik napisał: Na razie sklej sobie coś innego, w 72 wersję PM od jakiegoś czasu zapowiada Trumpeter. W sumie to z polskich odrzutowców mam jeszcze kilka do sklejenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi