wuwumaster Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia To jak IBG się już tak rozhulało technologicznie to czas na... korektę RWD-8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia (edytowane) Chyba już jest w sprzedaży od ponad tygodnia, ale dopiero teraz zauważyłem. Pa, pa Armo Hobby! Dłużej czekać nie będę. Edytowane 21 Sierpnia przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia No i trochę starsza (bo z czerwca) "nowość" od Eduarda. Przepak Hasegawy. Kolejny, bo parę lat temu pojawił się B-26 B/C w edycji "Wine, Women and Song". Teraz mamy B-26 F/G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, wuwumaster napisał: To jak IBG się już tak rozhulało technologicznie to czas na... korektę RWD-8 A ja bym wolał żeby IBG wydało całą serię PZL P.24 w 1/48 wzorem tych mniejszych 72 Ten IAR naprawdę wygląda zacnie. Nitowanie na zdjęciach wygląda dość dziwnie, ale to chyba dlatego, że same nity są tak małe i tak gęsto usiane, że odnoszę wrażenie, jakby całe linie nitów były lekko zapadnięte, tworzywo już chyba nie wyrabia ale na żywo pewnie będzie efekt MEGA WOW Edytowane 21 Sierpnia przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 3 godziny temu, wuwumaster napisał: To jak IBG się już tak rozhulało technologicznie to czas na... korektę RWD-8 A konkretnie to co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 7 minut temu, Wojtek59 napisał: A konkretnie to co masz na myśli ? Płat hańby może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Cóż zaczęli od RWD i szybko się uczyli. Answer nie uczy się wcale i co ? Protestuje jeden z drugim? I dlaczego najbardziej widać ludzi związanych z konkurencją?? Przypadek??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 27 minut temu, India napisał: Protestuje jeden z drugim? Przecież już kilku się zdeklarowało po prezentacji testowych wyprasek, że Biesa kupią. To po co się starać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, Artek82 napisał: Płat hańby może A Karaya już nie robi ? Pytam, bo ja mam zapas dla siebie i nie śledzę rynku. Był jeszcze zestaw do korekty osłon silnika i śmigłą z ArmaHobby. Edytowane 21 Sierpnia przez Wojtek59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Malowania na pierwszą edycję, czyli IAR.80 (early): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Co to za nędzne malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 5 minut temu, zatras napisał: Co to za nędzne malowania ? Nie marudź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 14 minut temu, zatras napisał: Co to za nędzne malowania ? Nie ma plusa za polskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 1 minutę temu, Xmen napisał: Nie marudź. Nie, nie - czekaj. @ Krzysiek, zamiast marudzenia - a które dla IAR.80 nie są nędzne? Może trzeba podpowiedzieć IBG na co ma zwrócić uwagę. Te trzy powyżej to są akuratnio dobrane: pierwsze rzadkie bo znaki w postaci kół, drugie ultra-rzadkie nie pomalowane ale już ma oznakowanie, a trzecie z krzyżami, ale ma zamalowane miejsca po kołach i żółte paski na skrzydłach, taka przejściówka miedzy starymi i nowymi oznaczeniami. Znasz ciekawsze w temacie pudełka? 8 minut temu, letalin napisał: Nie ma plusa za polskie! A za polskie korzenie konstrukcji to się nie liczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Godzinę temu, zatras napisał: Co to za nędzne malowania ? No właśnie!!! Skoro tu są takie, to co będzie w IAR.81? Nie spodoba mi się ten zestaw, bo nie będzie w nim malowań, których w nim nie będzie!!! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Godzinę temu, zatras napisał: Co to za nędzne malowania ? Napisz do producenta, jaki masz wielki problem życiowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia IAR.81C Great Battles of 1944 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Wy tak na poważnie ??? Boże jacy Wy napastliwi jesteście . Dla mnie jest tylko jedno ,,słuszne'' malowanie Nie uśmiecha mi się czekać na niego pół ,a może i cały rok ,aż łaskawe IBG to wypości, by dudków natrzepać Fajnie by było jakby się znalazło w pierwszej edycji -ale trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 2 minuty temu, zatras napisał: Fajnie by było jakby się znalazło w pierwszej edycji Nie o dutki/dudki chodzi, ale o uwzględnienie pełnej ewolucji malowań i oznakowań tych samolotów w poszczególnych przedziałach czasowych i kampaniach, w których brały udział. To, które malowania są najatrakcyjniejsze to już zależy od indywidualnych preferencji. Dajmy szansę każdemu dostać to, co lubi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Te malowanki pudełkowe IAR80 też fajne. Mam nadzieję że kiedyś wydadzą https://www.mojehobby.pl/products/LWS-4-Zubr.html To by była gratka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Mister Zatras O co jest trudniej, o dobry model, czy decalsy do niego??? Jak znam życie, Rumuni i nie tylko, dorzucą wszystkie możliwe i to w kilku wersjach. Tyle, że czepnąć się trzeba, bo nie już i proszę jeszcze popatrzeć na wersję... "Ja cie już" - to podejście 6-cio latka, nie modelarza. PS wcześniej nic Pan nie pisał, o tym braku w istniejących już modelach. Pamięć wybiórcza??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Kolejny Orzełek, tym razem skośnooki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia W dniu 16.08.2024 o 11:00, barszczo napisał: Nowości/starości z październikowego leafletu Edwarda. Wraca L-39 Albatros i Turbolet z dodatkami i nawet jednym naszym malowaniem: Czy ja dobrze rozumiem że to nie będą te same wypraski co KP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia 1 minutę temu, kret69 napisał: Czy ja dobrze rozumiem że to nie będą te same wypraski co KP? U Edwarda będzie to stara Gavia z dodatkami. Według Kniazia, Muzikant spiracił i formy Gavii i wydał model jako swój pod szyldem KP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia 16 minut temu, barszczo napisał: U Edwarda będzie to stara Gavia z dodatkami. Według Kniazia, Muzikant spiracił i formy Gavii i wydał model jako swój pod szyldem KP. O kurczę, serio? Nie spodziewałem się takich prymitywnych akcji w tym regionie Europy w dzisiejszych czasach. Ale to z tym mniejszym oporem kupię tego z Pyrlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi