myszaty Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 W dniu 27.11.2020 o 21:56, Matys napisał: Ale to easy build, to nie jest model na serio. Jakościowo nie odbiega od innych modeli nie ,,easy''.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 W dniu 27.11.2020 o 14:49, JJ62 napisał: I tak dobrze, Ravena trzeba będzie zrobić z "Electric Foxa" - prawie to samo Raczej na odwrót - "Electric Fox" to Raven z dodatkowymi elementami (rurka pitota + kalkomanie). Nawet instrukcja sklejania jest od Ravena. Niestety nie ma kalkomani maszyn liniowych, więc tutaj trzeba sięgać po jakies Wolfpacki lub inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 1 godzinę temu, AnatolPigwa napisał: Raczej na odwrót - "Electric Fox" to Raven z dodatkowymi elementami (rurka pitota + kalkomanie). Nawet instrukcja sklejania jest od Ravena. Niestety nie ma kalkomani maszyn liniowych, więc tutaj trzeba sięgać po jakies Wolfpacki lub inne. Zgoda, ja po prostu mam "Electric Fox-a" z Hasegawy, a nie mam Ravena, więc wykorzystam ten zestaw. Szybko i prosto, z pomocą kalkomanii z Caracal Models (ukazały się niedawno). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 Bardzo mnie cieszy, że pan Bogdan Dopierała posłuchał mnie (kilka razy dzwoniłem w tej sprawie do niego) i wprowadzi przynajmniej dwa przepiękne Aardvarki w 72. Jestem sympatykiem F/EF-111 i mam kilka zestawów tej maszyny właśnie z Hasegawy (oraz Monogramu, ESCI, Italeri/ESCI) i nie zaszkodzi mieć kolejnych dwóch tym bardziej, że to modele dość rzadkie a rzekłbym nawet niszowe i drogie (za Electric Foxa w Plastmodel płaciłem 170 złotych). Moim zdaniem to modele dla koneserów i alternatywami dla nich są zestawy Italeri/ESCI oraz Revell/Monogram (niedawno wznowiony) ale to nie ta liga. Aardvark/Raven z Hasegawy rządzi w 72 i warto go mieć w kolekcji :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 15 godzin temu, AnatolPigwa napisał: Raczej na odwrót - "Electric Fox" to Raven z dodatkowymi elementami (rurka pitota + kalkomanie). Nawet instrukcja sklejania jest od Ravena. Niestety nie ma kalkomani maszyn liniowych, więc tutaj trzeba sięgać po jakies Wolfpacki lub inne. Jak dla mnie malowanie prototypowe tp strzał w 10! Coś innego niż nudne, szare maszyny liniowe. Pasuje do mojej kolekcji samolotów w nietuzinkowych malowaniach :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 W dniu 26.11.2020 o 20:32, Jostein napisał: A ja - F-111C z kangurem na kokardach. Coś innego niż nudne malowanie z wojny w Wietnamie. Ja bym jeszcze chętnie powitał malowania prototypów w wersji A, NASA oraz prototypu bodajże wersji F lub G nawiązujące do malowań bolidów F1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 Byłoby świetnie gdyby te Aaedvarki z Hobby 2000 posiadały w zestawach te dwa piękne malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Informacyjnie... na wyprasce H edwardowego Pfm / Pf mamy dwie belki typu Monsun . A odkryłem to po prawie roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 3 godziny temu, DTG napisał: Na Cybermodellerze zapowiedziano nowy F-15E Revella (new tool) - pierwsze słyszę, to aby nie jakaś pomyłka? Kto ostatnio wydał Strike Eagla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Revell zaczął pakować Academy, wiec moze to jest klucz Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 scalemates tez wskazuje ze new tool Ciekawe bo juz nie pamietam kiedy revell wydało swój nowy model https://www.scalemates.com/kits/revell-03841-mcdonnell-f-15e-strike-eagle--1316264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 4 godziny temu, Moses napisał: scalemates tez wskazuje ze new tool Ciekawe bo juz nie pamietam kiedy revell wydało swój nowy model https://www.scalemates.com/kits/revell-03841-mcdonnell-f-15e-strike-eagle--1316264 Ja to bym się zastanawiał kto będzie im te formy robił, żeby nie było to ekskluzywne mydło jak pierwszy Ojrofajter albo Gripen. Z jednej strony niezły zestaw z drugiej rozczarowujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 W dniu 26.11.2020 o 09:05, pmroczko napisał: Ja to bym chętnie wersję -A z Wietnamu skleił... Ja również. Teraz jedyna opcja na porządnego varka to konwersja Ravena lub żenienie ef-111 z dodatkowym kadłubem z wersji C/G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 W ostatnich latach Niemcy kilka swoich projektów w 1:72 wydali, tak na szybko - Hawka, Corsaira i Spitfire'a... Ale no właśnie - patrząc na te modele, rewelacji bym się po F-15E nie spodziewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Eduard wydał kalki m.in. do naszych Mi-24 z husarią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Małe uzupełnienie: https://www.eduard.com/eduard/decals/aircraft/1-72/mi-24v-around-the-world-1-72.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 10:40, Staryfajter1954 napisał: Bardzo mnie cieszy, że pan Bogdan Dopierała posłuchał mnie (kilka razy dzwoniłem w tej sprawie do niego) i wprowadzi przynajmniej dwa przepiękne Aardvarki w 72. Jestem sympatykiem F/EF-111 i mam kilka zestawów tej maszyny właśnie z Hasegawy (oraz Monogramu, ESCI, Italeri/ESCI) i nie zaszkodzi mieć kolejnych dwóch tym bardziej, że to modele dość rzadkie a rzekłbym nawet niszowe i drogie (za Electric Foxa w Plastmodel płaciłem 170 złotych). Moim zdaniem to modele dla koneserów i alternatywami dla nich są zestawy Italeri/ESCI oraz Revell/Monogram (niedawno wznowiony) ale to nie ta liga. Aardvark/Raven z Hasegawy rządzi w 72 i warto go mieć w kolekcji :). Jak masz takie dobre układy z Hobby 2000 to może zasugeruj im F-4G Wid Weasel? Niby Phantom II a jednak jeszcze bardziej niszowy niż Aardvark. Tym bardziej że Hasegawa ostatni raz wypuściła go chyba w 2009-tym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 2 godziny temu, AnatolPigwa napisał: Jak masz takie dobre układy z Hobby 2000 to może zasugeruj im F-4G Wid Weasel? Niby Phantom II a jednak jeszcze bardziej niszowy niż Aardvark. Tym bardziej że Hasegawa ostatni raz wypuściła go chyba w 2009-tym. Jest rozważany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 4 godziny temu, vark napisał: Ja również. Teraz jedyna opcja na porządnego varka to konwersja Ravena lub żenienie ef-111 z dodatkowym kadłubem z wersji C/G vark - ciekawa uwaga. Właśnie się zastanawiałem, jakby to trzeba z tym nowym Revellem zakombinować. Przy okazji - miałbym na składzie Hasegawy FB-111A z którym się chętnie rozstanę w zamian za coś bardziej "wietnamskiego", bo okazuje się, że w brew pozorom FB-111A z F-111A bardzo mało wspólnego ma... Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 6 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Jest rozważany. a czy a-3 skywarrior jest rozwazany? Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 7 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Jest rozważany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 ClearProp MiGa-23 zapowiada. https://www.facebook.com/Clearpropmodels/posts/2934050816877398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 Skoro pojawił się temat ClearPropa - czy są jakieś informacje o rozwinięciu ich Seasprite'a i wydaniu Super Seasprite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 4 godziny temu, pepociufakers napisał: a czy a-3 skywarrior jest rozwazany? Pzdr. Jaro Pojawił się taki pomysł, ale jakoś nie wzniecił entuzjazmu. Niemniej, coraz mniej tych potencjalnych modeli do przepakowania, więc kto wie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 @pepociufakers wiem gdzie w Monachjum można dostać Skywarriora jako KA-3 . Gość rozwiązuje sklep więc daje 20% upustu na wyszystko (orginalna cena to jakieś 42-43 €) Z tym że trzeba by jeszcze doliczyć wysyłkę do PL. Ew. zrobić większe zamówienie (ma jeszcze sporo innych dóbr) przez kogoś w Niemczech (od pewnej kwoty przesyłka jest "darmowa". ) i po przewieźeniu do Polski przesłać lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi