Tazman79 Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, mirage3 napisał: Pierwsze z góry Akurat chodzi o jednostkę lotniczą podległą 239 DLM. Wtedy w Polsce stacjonowały wojska radzieckie... Dokładne miejsce stacjonowania to Słotnica (Stargard Szczeciński) Nie ma więc tu błędu ani powodu do śmiechu Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Tazman79 napisał: Akurat chodzi o jednostkę lotniczą podległą 239 DLM. Wtedy w Polsce stacjonowały wojska radzieckie... Dokładne miejsce stacjonowania to Słotnica (Stargard Szczeciński) Nie ma więc tu błędu ani powodu do śmiechu Wiem o tym ale jak widzisz wszystko jest napisane wystarczy przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 14 godzin temu, Tazman79 napisał: Akurat chodzi o jednostkę lotniczą podległą 239 DLM. Wtedy w Polsce stacjonowały wojska radzieckie... Dokładne miejsce stacjonowania to Słotnica (Stargard Szczeciński) Nie ma więc tu błędu ani powodu do śmiechu A skąd wziąłeś Słotnica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) 19 minut temu, smialus napisał: A skąd wziąłeś Słotnica??? Pozwolę sobie tym cytatem wciąć się w dyskusję: "Następnie udaliśmy się do dawnej Słotnicy..................Między drzewami i krzakami, które wyrosły na tych terenach przez ostatnie dwadzieścia siedem lat, stoją ruiny dwóch bloków, w których zamieszkiwała kadra żołnierzy radzieckich stacjonujących w bazie lotniczej w Kluczewie. Lotnisko zatem było w Kluczewie, a obsługa zamieszkiwała w Słotnicy i Burzykowie. "Po opuszczeniu tych terenów przez żołnierzy radzieckich Burzykowo i Słotnica zostały zlikwidowane, a tereny te stały się częścią Stargardu." Tu trochę więcej: https://gs24.pl/nie-ma-juz-tych-wsi-pod-stargardem-kiedys-byl-tam-radziecki-garnizon-zdjecia/ar/c1-14468861 Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 Zaraz zaraz.... to na początku lat 90tych Su-27 przenosiły na końcach skrzydeł zasobniki z elektronika ? Wydaje mi się, ze widziałem fotki tylko z wyrzutniami pocisków p-p na końcach skrzydeł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 Jakby ktoś nabył tego SU-chara i szukał natchnienia to można obejrzeć :https://gs24.pl/stargard-i-radzieccy-zolnierze-baza-wojskowa-w-kluczewie-na-archiwalnych-zdjeciach/ar/c1-14485071 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 Dokładnie, Słotnica i Burzykowo to były miejsca zamieszkania kadry. Sorbcji na pewno nie przenosiły. Patrząc po zdjęciach to są nowsze wersje UB, a takie u "nas" nie stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 8 minut temu, smialus napisał: Patrząc po zdjęciach to są nowsze wersje UB, a takie u "nas" nie stały. Na wersjach to ja się nie znam ale z numerem i krojem cyfr to trafili: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 20 minut temu, smialus napisał: Sorbcji na pewno nie przenosiły. Patrząc po zdjęciach to są nowsze wersje UB, a takie u "nas" nie stały. Ale to chyba tylko błąd na rysunku. W zestawie są wyrzutnie na końce skrzydeł wiec luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 Zapewne belki do podwieszeń są, ale to najmniejszy problem gorzej z kabiną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Tu macie fajne zdjęcia z Kluczewa http://galeria.aviateam.pl/event/20 Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez kaesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Nie kuś, mam przygotowane 2 malowania, do tego 2 kolejne (Erytrea i Ukraina pudełkowa) już poważnie rozważam, tylko maski musiałbym kupić. To jak jeszcze zaraz będę myślał nad piątym. Chciałbym i kazachskie, ale trzeba by gdzieś znaleźć kalki, a to nie wiem czy takie łatwe. Sześciu UBeków to już niezła fortunka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 44 minuty temu, Tap-chan napisał: Chciałbym i kazachskie, ale trzeba by gdzieś znaleźć kalki, a to nie wiem czy takie łatwe. https://www.lindenhillimports.com/store/p45/LHD48023.html#/ Nie ma za co A te dwa pierwsze malowania to jakie? Ja czekam aż go pomniejszą, żeby właśnie Erytreę zrobić - kazakchskiego zrobiłem jednomiejscowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Ukraińskie cyfrowe i Angola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 No Angola to też świetne malowanie, bardzo pstrokate. Też rozważam czy go nie zrobić zamiast Erytrei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 https://www.lindenhillimports.com/store/p45/LHD48023.html#/ Nie ma za co A te dwa pierwsze malowania to jakie? Ja czekam aż go pomniejszą, żeby właśnie Erytreę zrobić - kazakchskiego zrobiłem jednomiejscowego. Wszedłem na stronę i mój medalion z cebulą od razu zadrżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 12 godzin temu, Tap-chan napisał: 21 godzin temu, Matys napisał: https://www.lindenhillimports.com/store/p45/LHD48023.html#/ Nie ma za co A te dwa pierwsze malowania to jakie? Ja czekam aż go pomniejszą, żeby właśnie Erytreę zrobić - kazakchskiego zrobiłem jednomiejscowego. Wszedłem na stronę i mój medalion z cebulą od razu zadrżał. No Linden Hill ma dość drogie zestawy. Ale są bardzo dobrze opracowane i często są jedyną opcją na unikatowe malowania. Jakość samych kalek też na bardzo dobrym poziomie. Mam chyba cztery różne ich zestawy w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 A czasami Begemot nie ma tych malowań co chcecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) W Begemocie jest pojedynczo-siedzeniowy. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 38 minut temu, smialus napisał: A czasami Begemot nie ma tych malowań co chcecie. Nie jestem pewien co do 48, ale w 72 nie dość, że jest tylko jednomiejscowy to jeszcze przedmodernizacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 A no właśnie, a mi trzeba takiego malowania jak z edka, szkoda, że edek nie ma samych kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 28 Sierpnia 2020 Share Napisano 28 Sierpnia 2020 No ale właśnie od tego jest Linden Hill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Cos dla kociarzy. Premiera jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 Eduard na październik zapowiada swojego MiGa-19. Wiadomo czy to będą formy Trumpetera z dodatkami Edka czy całkiem nowy wypust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 Trumpek z dodatkami ale nie zestawy korygujące tylko upiększające. Nic ciekawego, chyba ze się ma ciąg na czeskie 19tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi