EasyPlayer Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Wiem że macie mnie dosyć , ale to już mam nadzieję ostatnia sprawa. Macie jakiś ulubiony lakier do włosów, do techniki odprysków i obdrapań farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 No taki z Rossmana za 3zł. Sprawdza się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Hej co myslicie o mini slifierce z biedronki , ktos urzywał ? http://gazetki.biedronka.pl/g101,meskie_sprawy.html#/M%C4%99skie%20sprawy/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Ja używałem czegoś takiego, tylko sprzedawanego w innej sieci. Ogólnie jest to taka chińska podróba. Osobiście używam i polecam Proxxon'a. Nie ma porównania z tym badziewiem. Więcej w tym wątku http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=40&t=30746 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Osobiście używam i polecam Proxxon'a. Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Czy są i jakie polecicie blaszki do modelu Junkers Ju 87 G/D Tank Buster firmy Revell w skali 1:72? Szukam i jakoś nic nie mogę znaleźć pod tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Hej co myslicie o mini slifierce z biedronki , ktos urzywał ? http://gazetki.biedronka.pl/g101,meskie_sprawy.html#/M%C4%99skie%20sprawy/10 Do tej pory używałem mniejszej tandetnej Toy'i z Selgrosu - bez wałka, miała bicie jak pojebana a i tak dawałem radę nią wszystko opierdolić (szlifowanie kół w czołgu, wyrzynanie uszkodzeń na tłumikach, markowanie rys i zadrapań, polerowanie i szczotkowanie powierzchni itp.) kwestia umiejętności to nie gabinet stomatologiczny, precyzji starcza. To z biedronki ma o wiele większą moc i jeszcze lepiej daje radę, mi się bardzo podoba, nadaje się świetnie do szlifowania i robienia otworów, bicie nie jest aż tak straszne choć końcówka drga aż miło ale wibracja to jedno a bicie to drugie. Ja bym polecił, jak nie musisz koniecznie mieć droższego Dremela to styknie. Przyda się też w domu i w garażu z racji dużej mocy urządzenia i mnogości końcówek. Jako chrzest wyrąbałem sobie otwór pod kanał na dioramce Miniartu efekt oceńcie sami. Studzienka już wklejona ale widać, jak się ma do reszty. To białe to marker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyPlayer Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Ma ktoś metodę na przetkanie igły z kleju Revell Contacta Professional? Zatkała się klejem, już próbowałem wszystkiego co przyszło mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Zapalniczką trzeba wypalić klej ze środka igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Cześć, Skombinowałem sobie kompresor który bije do 8 bar bezolejowy ze zbiornikiem 24 L. Moje pytanie jest takie jakie ciśnienie ustawić do malowania aero 1,5 2 a może więcej bar ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Ja maluję na 1,5 mocno rozcieńczoną tamką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Ja maluję na 1,5 mocno rozcieńczoną tamką. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Cześć, Skombinowałem sobie kompresor który bije do 8 bar bezolejowy ze zbiornikiem 24 L. Moje pytanie jest takie jakie ciśnienie ustawić do malowania aero 1,5 2 a może więcej bar ?. No ładne cacko jeśli ma się oczywiście miejsce na takiego wielkoluda Sprawdź w instrukcji obsługi swojego aero jakie maksymalne ciśnienie pracy jest dla niego dopuszczalne i staraj się tej wartości nie przekraczać. W reguły to coś około 3 bar. Ja najczęściej jednak wykorzystuje do malowania ciśnienia z przedziału 1 - 2 bar i to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Skombinowałem sobie kompresor który bije do 8 bar bezolejowy ze zbiornikiem 24 L. Moje pytanie jest takie jakie ciśnienie ustawić do malowania aero 1,5 2 a może więcej bar ?. W zależności od gęstości farby, tego co malujesz i efektu jaki chcesz uzyskać. Ja operuję na przedziale 0.5 - 2 bary. Weź sobie farby, rozcieńczalnik, jakiś kawałek plastiku i potestuj co i jak. Innej drogi nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Do tej pory używałem mniejszej tandetnej Toy'i z Selgrosu - bez wałka, miała bicie jak pojebana a i tak dawałem radę nią wszystko opierdolić (szlifowanie kół w czołgu, wyrzynanie uszkodzeń na tłumikach, markowanie rys i zadrapań, polerowanie i szczotkowanie powierzchni itp.) kwestia umiejętności to nie gabinet stomatologiczny, precyzji starcza. Wszystko ładnie pięknie tylko nie wiem po co od razu "mięsem rzucać" w wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Wszystko ładnie pięknie tylko nie wiem po co od razu "mięsem rzucać" w wypowiedzi. Standardy SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Mam pytanie czy aparatem Samsung NX1000 z obiektywem Samsung NX 20-50 mm f/3.5-5.6 ED da rade zrobić dobre zdjęcia modeli ? Mam w planach zakupić go a na forach fotograficznych rozwodzą sie że do zdjęć makro trzeba inny obiektyw mieć . Może ktoś się orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyPlayer Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Czy dziury obok jarzma spowodowane są trafieniami pocisków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 O które dziury ci chodzi konkretnie. Jeżeli masz na myśli 3 otwory pionowo rozmieszczone na osłonie jarzma to są to śruby mocujące osłonę. Natomiast te dwie ciemne plamy na osłonie bocznej jarzma to są trafienia pocisków. To jest fotka tego samego egzemplarza tyle że w wersji letniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyPlayer Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Miałem na myśli osłonę boczną. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Cześć! Chciałbym sobie kupić miniszlifierkę. Wypatrzyłem dwie: 1. http://allegro.pl/miniszlifierka-walizka-walek-akcesoria-79314-lund-i3400118491.html LUND 2. http://allegro.pl/szlifierka-miniszlifierka-multiszlifierka-217-el-i3395811893.html BASS POLSKA Nie wiem którą wybrać, zależy mi żeby się fajnie na niej pracowało itp no i żeby się zaraz nie rozsypała. Bardziej podoba mi się BASS. Ktoś używał wyżej wymienionych? A może polecacie coś innego do max 100 zł?(budżet nie wysoki :/, więc dremela nie będzie ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Do 100zł, to chyba ciężko polecić coś z czystym sumieniem. Moim zdaniem to troszkę loteria i kwestia szczęścia. Możesz trafić na dobry sprzęt, a możesz na bubel i to w tym samym modelu na tej samej półce sklepowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 No właśnie o to chodzi . Chyba sobie na razie odpuszcze i odłoże na jakiegoś dremela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Cześć! Chciałbym sobie kupić miniszlifierkę. Wypatrzyłem dwie:1. http://allegro.pl/miniszlifierka-walizka-walek-akcesoria-79314-lund-i3400118491.html LUND 2. http://allegro.pl/szlifierka-miniszlifierka-multiszlifierka-217-el-i3395811893.html BASS POLSKA Nie wiem którą wybrać, zależy mi żeby się fajnie na niej pracowało itp no i żeby się zaraz nie rozsypała. Bardziej podoba mi się BASS. Ktoś używał wyżej wymienionych? A może polecacie coś innego do max 100 zł?(budżet nie wysoki :/, więc dremela nie będzie ) Pozdrawiam Moja szlifierka za 62 zł wygląda całkowicie identycznie jak BASS. Już po paru użyciach zrobiły się spore boczne luzy (ok. 0,5 mm) na uchwycie przewodu elastycznego. Kupiłem ją jakieś 3-4 lata temu. Czy z perspektywy czasu kupiłbym droższego dremela? Nie. Przydatność szlifierki przy modelach plastikowych, jak dla mnie, jest na tyle nieduża, że przy ograniczonym budżecie wolę kupić kilka pilników CMK na papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi