zloty Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Znakomicie prezentują się te nieboszczyki. Podziwiam wyczucie i gust przy projektowaniu opisów podstawek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 29 minut temu, Gerd napisał: A co to takie drogie tam popsuło się? O, widzę że kolega nie do końca przejrzał tą bardzo fascynującą kronikę. A szkoda, bo to naprawdę fascynująca lektura. Tym najdroźszym wypadkiem było zderzenie dwóch MiG-ów 23BN podczas strzelania npr na poligonie. Jeden z pilotów za szybko odszedł po strzelaniu w górę i staranował drugiego MiGa lecącego z nim w parze. Jeden z pilotów zginął a samoloty spadły na zalesiony obszar. Bardzo szczegółowo opisana historia i wyjaśnienie zderzenia. I ciekawe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Piękna reanimacja! Pokutuje u mnie taka sama Avia IV-8 ze 35 lat. Chciałbym powtórzyć Twoją reanimację, ale u mnie kret raczej nie wystarczy, bo chyba nitro malowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Super wychodzą Ci te reanimacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 14.08.2020 o 22:36, abtb napisał: O, widzę że kolega nie do końca przejrzał tą bardzo fascynującą kronikę. A szkoda, bo to naprawdę fascynująca lektura. Tym najdroźszym wypadkiem było zderzenie dwóch MiG-ów 23BN (...) To prawda. Skupiłem się głownie na Aviach. A ponieważ dla mnie samoloty bez śmigieł są w drugim obszarze zainteresowania (nie dotyczy L-29 ) sprawa z wypadku z 28.8.1984 jakoś mi umknęła. W każdym razie temat nadrobiłem! No i wypada rocznica za parę dni. Nie mam Migów 23 w "zamrażarce" gdyby rozwalili Migi-29.... coś by się znalazło. Poza tym samoloty rozbite w lesie to miazga i nie bardzo nadają się na dioramę. Przyznać trzeba autorowi strony przeogromny zapał. Szkoda że u nas.... itd. Kolegę Baas Ark zachęcam do podjęcia próby ratowania IV-8! czym by malowana nie była. Wszystkim dziękuję za dobre słowo . Edytowane 27 Września 2020 przez Gerd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 Proponuję założyć dział/wątek poświęcony reanimacjom na wszelkie sposoby starych modeli, których żal wyrzucić a w których tkwi jeszcze jakiś potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Tym razem Fairey Firefly z zestawu Novo Air Kits nr 78125. Kupiony na bazarze od Ruskich na początku lat '90-tych XXw. Kupiony dlatego że.... był. Nigdy go nie lubiłem... ....aż znalazłem zdjęcie: i sprawa jeszcze w 2020 r. zaczęła się dość szybko zmieniać od zwyczajowej już kąpieli w Krecie. A potem stanęło bo sprawa kalek zablokowała temat. Szczęśliwie dobrzy ludzie pomogli (Adamsky - dziękuję!!) no i mamy do mamy: Teraz już go lubię I mam kalki do reaktywacji kolejnych zwłok Edytowane 18 Lutego 2022 przez Gerd 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Jak tak patrzę na Twoje reanimacje, to mam ochotę ściągnąć z stryszku pudełko z wrakami i coś odnowić Świetna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Fiu, fiu... Czapa z łba (fr. chapeau bas). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Ale cuda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Pięknie, nietuzinkowo, frapująco. Smacznie! Grafika podstawek też powala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) To wszystko jest takie bardzo... wysmakowane. I wykracza poza proste oceny modelarskie. I bardzo dobrze! Podstawki, elementy grafiki, podłoża, szmatki, customowe kalki... Bardzo oryginalne i świeże! Jak się przyjrzeć bliżej to pewne rzeczy nieco podobają się mniej - głównie zgrubność niektórych detali, ale jakoś to niknie. Jedna rzecz która mnie razi - białe cyferblaty tablic przyrządów. Z mojej strony szczególnie duży plus za sam koncept niewywalania starych modeli tylko nadawania im drugiego życia. I to w tak pomysłowy sposób, że ich mankamenty przestają razić, znikają... Ideowo jestem bardzo na tak, bardzo nie lubię marnowania przedmiotów, choć często brakuje mi pomysłu. Pozdrawiam, Michał Edytowane 18 Lutego 2022 przez socjo1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo pomysłowe! Gratuluję umiejętności i cierpliwości. Czy to przypadek, że wszystkie zaprezentowane rewitalizacje to wraki i nieloty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Fantastyczna robota i świetny efekt końcowy. Model jak znalazł do działu vintage . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Cześć! Ja też kilka modeli reanimowałem, żal mi było wywalać czegoś, nad czym siedziałem kilka godzin... Ale respect za Twój pomysł, żeby z wraków robić wraki - to jest coś. Tak jak koledzy pisali - bardzo ładne podstawki! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 13 godzin temu, socjo1 napisał: (...) Ideowo jestem bardzo na tak, bardzo nie lubię marnowania przedmiotów, (...) czyli mamy "zbiór wspólny" 2 godziny temu, Wachmistrz napisał: czy to przypadek, że wszystkie zaprezentowane rewitalizacje to wraki i nieloty? Nie. Nie przypadek. Pragmatyka. Szkoda mi nowych modeli na takie projekty, a tak to wychodzi bezkosztowo. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moimi ulepami, za dobre słowo i w takim razie idę do piwnicy po kolejnego trupa, bo ten to był za 2021r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Ludożerka chce więcej złomków! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 A.więc @Gerd czy może zrujnujesz twórczo P40? Szkoda takiej fajnej fotki @bulik58.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Bardzo ekologiczny projekt Świetne operacje plastyczne starych modeli podane na bardzo estetycznych podstawkach. Na takich projektach widać tez wielki postęp w umiejętnościach modelarza bo modele niby te same a zupełnie inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Najwyższa pora na kolejne przebudzenie. ZTS Plastyk, 1:72, TS-11 Iskra, sklejona w pierwszej połowie lat '90 XX w. Zdjęcie tuż po "otwarciu trumny": Oto powód dla którego tym razem "padło" na Iskrę: Dalej to już jak zwykle. Hop do Kreta. A po dodaniu odrobiny curry: Na stole już kolejny zakurzony model, ale pomył na niego jest zupełnie inny, 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Co te Hindusy z tą Iskrą zrobili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Mega zombiak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 I kolejny punkt dla Gerdaaa! Proszę państwa, co za akcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 W dniu 28.08.2023 o 18:01, barszczo napisał: Co te Hindusy z tą Iskrą zrobili . Wysłali na księżyc i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 Hej, zainspirowałeś mnie swoją galerią i pomyślałem, że mógłbym odnowić stary model. Mam tylko pytania co do kąpieli w krecie -w jakich proporcjach go rozcięczasz i czy matowi oszklenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi