JJ62 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 8 minut temu, Moses napisał: Ja to tylko nadmienie, ze o ile faktycznie w hipermarkietach mamy kupców którzy chcą skleić i czesto nakleic kalkomanie bez malowania, albo pomalują co najwyżej pactrą, jednakl na forach i grupach modelarskich jest wielo Mistercraftoentuzjastów, twierdzących ze są to super modele, z których się robi super modele, a osoby sklejające hasegawe czy Tamiye to są sklejacze nie zasługujące na miano modelarzy. Nie rozumiem tego fenomenu Jak to : czysty lobbing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 27 minut temu, DTG napisał: A co to ma do rzeczy? Kupujesz coś co jest opisane jako konkretny produkt, ale tym produktem nie jest. Jak to nie jest? Skoro na pudelku jest napisane jaszczob i jest to ef16 i ma szachownice z kolorem bialym i czerwonym to jest to najprawdziwszy polski jaszczob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Mister Craft F-16A w skali 1/48 sprzedawał również w innych pudełkach odpowiadających konkretnie wersji A i również brak części był identyczny bez względu na wersję. Mam dwa Falcony (wersję A i „polską C Block 52+„) pakowane przez Mister Crafta i w obu jest dokładnie to samo w kwestii wyprasek. Dla mnie zwyczajnie idiotyczne podejście do tematu i strzelanie sobie w stopę przez właściciela firmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 2 minuty temu, JJ62 napisał: A jednak nerwy są widoczne gołym okiem... MC nie jest tego warta, naprawdę Ja wiem ze jak sie nie chce i nie umie odpowiedziec na pytanie to takie dziwne uczucie, ale zeby od razu ad personam? MC nie jest tego warta, naprawdelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 24 minuty temu, filipsg napisał: Za te 39.999 dostajesz proste do bólu, bezawaryjne i niezawodne autko do przemieszczania się z punktu A do punktu B. A zachwalane przez producenta jest jako aj waj mega auto mogące konkurowac i przescignac inne autka ze swojego segmentu a nawet segmentu wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Na co mam Ci chłopie odpowiedzieć? Zadaj jedno konkretne pytanie a nie cytuj tylko poprzedników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 8 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Dla mnie zwyczajnie idiotyczne podejście do tematu i strzelanie sobie w stopę przez właściciela firmy. Może coś jest na rzeczy i by chcieli ale nie mogą??? Bo to nie jest normalne jeżeli się ciągnie przez x lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Ale uczciwie przyznam - box arty całkiem niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) 5 minut temu, JJ62 napisał: Na co mam Ci chłopie odpowiedzieć? Zadaj jedno konkretne pytanie a nie cytuj tylko poprzedników Chłopie odpowiedziec mozesz na pytania zadawane przeze mnie w poprzednich postach. Odpowiedz konkretnie na te pytania nie cytujesz mnie i nie odpowiadasz tylko bawisz sie domorosla psychoanalize Edytowane 18 Listopada 2020 przez Smokepsv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 6 minut temu, myszaty napisał: Może coś jest na rzeczy i by chcieli ale nie mogą??? Bo to nie jest normalne jeżeli się ciągnie przez x lat... A moze poprostu pan prowadzacy ma na to wywalone? Interes sie kreci, i jak pisaliscie co kogo obchodzi co jest w pudełku? Sa to przeciez super modele dla poczatkującego XD Serio myslicie ze pan prowadzacy firme robi to z miłości do modelarzy i starych vintydzowych modeli? Skupuje byle co i opyla byle co bo i tak znajdzie to rzesze zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Chyba mam do tego kwalifikacje... Poprzestanę na tym stwierdzeniu i przychyleniu się w 100% do refleksji Mosesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 2 minuty temu, Moses napisał: Skupuje byle co i opyla byle co bo i tak znajdzie to rzesze zainteresowanych. E tam, jak mu się kasiorka zgadza to i pokocha te robotę. Wiesz, ja mam tylko takie odczucie że to nie jest chyba do końca skup ramek, bo by to seriami wychodziło, wiesz coś jak wyprzedaż, mamy x niewykorzystanych ( wybrakowanych) ramek, opylamy firmie, i koniec, nowej dostawy na jakiś czas nie będzie. A one skubane są, non stop takie same jak twierdzi @Staryfajter1954! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 8 minut temu, myszaty napisał: E tam, jak mu się kasiorka zgadza to i pokocha te robotę. Wiesz, ja mam tylko takie odczucie że to nie jest chyba do końca skup ramek, bo by to seriami wychodziło, wiesz coś jak wyprzedaż, mamy x niewykorzystanych ( wybrakowanych) ramek, opylamy firmie, i koniec, nowej dostawy na jakiś czas nie będzie. A one skubane są, non stop takie same jak twierdzi @Staryfajter1954! Dodam jeszcze tylko jedno: ok. 10 lat temu mój znajomy pracował w podwarszawskiej tłoczni płyt CD, robili tam płytki dla kilkuset światowych wykonawców pod flagą wielu znanych firm fonograficznych. Nie zdziwiłbym się gdyby podobna sytuacja była z MC i kilkoma innymi firmami. Zobaczcie co jest napisane na każdym pudełku Revella (nie wiem jak przepaki): Made in Poland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 A słyszałem gdzieś że jakiś czas temu chodziły po necie same ramki revela bez pudełek i kalek, bo fabryka jest gdzieś w wielkopolsce??? Dzisiaj byłem w firmie ( serwisant) mają 14 wtryskarek , robią dla firm, wystarczy przywieźć formę. Znam takich conajmniej kilka... Prostsze robią nawet sami bo mają 3 centra cnc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 19 minut temu, DTG napisał: Ciekawą rzecz znalazłem w instrukcji do naszego F-16: Przycinasz brzechwy do odpowiedniego rozmiaru i masz odpowiedni pocisk. Nic w tym trudnego to raz a dwa to zabieg stosowany od czasów ZTS Plastyk. Inne firmy też nakazują coś przyciąć albo nawiercić i nie ma w tym niczego ani trudnego ani niezwykłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Hehe, beka:) Faktycznie dziwne, powinni jeszcze w instrukcji zaznaczyć żeby wymienić głowicę, silnik i zmienić średnicę rakiety. Pzdr. Jaro Edytowane 18 Listopada 2020 przez pepociufakers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Różnica średnicy przy skali 1/72 to 0,35mm, na długości ok 0.83 mm, czubek można zmienić, jedyna widoczna różnica to brzechwy jest o co walczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Listopada 2020 Autor Share Napisano 18 Listopada 2020 8 minut temu, myszaty napisał: Różnica średnicy przy skali 1/72 to 0,35mm, na długości ok 0.83 mm, czubek można zmienić, jedyna widoczna różnica to brzechwy jest o co walczyć. Mądrego to warto wysłuchać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, JJ62 napisał: Co do MC masz 100% racji, tylko dlaczego piszą, że F-16C polskiego lotnictwa, skoro pozbawili możliwości takiego wykonania? Naprawdę chciałbym napisać o nich coś innego niż małe oszustwo. Dlatego nie polecałbym ich modeli młodym adeptom modelarstwa. Co do Skody: Passat to raczej vs Superb, a Octavia segment niżej :) Jak zaczynałem z modelarstwem jakieś ćwierć wieku temu to Plastyk mi pasował. I nie, żeby innych modeli w sklepie nie było, ale jako dzieciak wolałem 10 jako-takich modeli niż 2 wypaśne. Merytoryka w ogóle mnie nie interesowała. Poza tym to często te modele macałem, wszelkie detale, które by się ułamały to tylko minus. Edytowane 18 Listopada 2020 przez Tap-chan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 8 godzin temu, Moses napisał: A moze poprostu pan prowadzacy ma na to wywalone? Interes sie kreci, i jak pisaliscie co kogo obchodzi co jest w pudełku? Sa to przeciez super modele dla poczatkującego XD Na utyskiwania forumowe na pewno ma, natomiast skoro sklep do tej pory nie zbankrutował to właściciel raczej na swoją firmę nie ma. I modele są super ale nie dla początkującego tylko dla kupującego ( skoro baza kupujących nie maleje ) 8 godzin temu, Moses napisał: Serio myslicie ze pan prowadzacy firme robi to z miłości do modelarzy i starych vintydzowych modeli? Skupuje byle co i opyla byle co bo i tak znajdzie to rzesze zainteresowanych. Ta oczywista oczywistość został już wyartykułowana na pierwszej stronie tego tematu Z tym, że to co skupuje widocznie nie jest byle czym, skoro znajdują się nabywcy. Widocznie te modele są coś warte, a na pewno warte tyle za ile je sprzedaje, bo ludzie je kupują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 9 godzin temu, myszaty napisał: A słyszałem gdzieś że jakiś czas temu chodziły po necie same ramki revela bez pudełek i kalek, bo fabryka jest gdzieś w wielkopolsce??? Nie Tylko chodziły, ale jeszcze chodzą. Mam takiego Spitfire'a Mark V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 17 godzin temu, Peter_D napisał: Znalezione na jednej z grup. Pomyśleć jaka strata byłaby gdyby do było coś droższego niż Mistercraft... akurat tu będę bronił tego co robi ten model - to jego początki i uważam, ze jak na początek wyszło ok. reszta wyjdzie z czasem. plus za tematykę. skoro już znalazłeś ten post na FB to wypadałoby zamiast hejtu napisać co i jak poprawić co polepszyc... moje peirwsze modle lepiej nie wyglądały. 13 godzin temu, Grzes napisał: Hmmm... tak se czytam... Sugerujecie, że z wieloma modelami MC jest tak? a potem model MC szpachla i dłutem doprowadzamy model ze stanu męskiego w żeński - odwrotnie niż na filmiku 11 godzin temu, myszaty napisał: A słyszałem gdzieś że jakiś czas temu chodziły po necie same ramki revela bez pudełek i kalek, bo fabryka jest gdzieś w wielkopolsce??? Dzisiaj byłem w firmie ( serwisant) mają 14 wtryskarek , robią dla firm, wystarczy przywieźć formę. Znam takich conajmniej kilka... Prostsze robią nawet sami bo mają 3 centra cnc... firma jest z Bydgoszczy; mój kuzyn tam pracował; miałem trochę śmigłowców tygrys na skaldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 1 minutę temu, RAV napisał: Oni tam dostawali wynagrodzenie w naturze, czyli w wypraskach? Bo tak to przez pewien czas wyglądało na Allegro... Kilku sprzedających masowo próbowało zamienić swoją plastikową wypłatę na gotówkę. Raczej był to towar który w raportach pojawiał się w rubryce straty/odpady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Czas najwyższy ogłosić konkurs na budowę modeli MC relacje na modelworku co panowie na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 14 minut temu, Focus napisał: Czas najwyższy ogłosić konkurs na budowę modeli MC relacje na modelworku co panowie na to? ale warunkiem bedzie zakaz uzwania szpachli podczas budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi