Grzes Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 51 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: A szachownice namalowali poprawne No poprawne historycznie, ale niezgodne z oryginałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 Dodałem właśnie wszystkie nowości do bazy Scalemates. Możecie dopisywać do listy życzeń. https://www.scalemates.com/brands/mistercraft--1849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 i jeszcze to... https://www.mojehobby.pl/zdjecia/8/8/9/42108_rd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 dołączam obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 ja na bank kupie naszego Sikorskiego i właśnie ec145. zastanawiam się jakie kalki są w tych uh-1. jakie malowanie poza USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Listopada 2021 Autor Share Napisano 8 Listopada 2021 Godzinę temu, bart207skw napisał: ja na bank kupie naszego Sikorskiego i właśnie ec145. zastanawiam się jakie kalki są w tych uh-1. jakie malowanie poza USA. Ja też. Z czystej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 W dniu 6.11.2021 o 11:26, Wymysl napisał: Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale cokolwiek by nie przepakowali to będzie średnio, bo żaden z produkowanych modeli nie odpowiada nowszym wariantom Blackhawka, do których S-70i należy. Mój pierwszy Spitfire V z Airfix też pewnie nie odpowiadał naszym wariantom, ale kto to wiedział z oglądających ten model na mojej półce ? A ja miałem z 10 lat i byłem z niego dumny ! Niech go ludziska sklejają, byle schludnie, większość i tak nie potrafi wskazać różnicy. Ja też. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 W dniu 8.11.2021 o 23:05, kopernik napisał: Mój pierwszy Spitfire V z Airfix też pewnie nie odpowiadał naszym wariantom, ale kto to wiedział z oglądających ten model na mojej półce ? A ja miałem z 10 lat i byłem z niego dumny ! Niech go ludziska sklejają, byle schludnie, większość i tak nie potrafi wskazać różnicy. Ja też. O ile mi wiadomo Airfix modeli Spitfire XIX, ani nawet Mk. II nie wkładał do pudełek oznaczonych Mk. V. Większość ludzi nie potrafi wskazać różnicy między między Spitfire'em, a Bf109, ale to nie znaczy, że należy tę niewiedze pogłębiać. Z S-70i może jednak nie będzie tak źle. Najbardziej rzucającą się w oczy różnicą do UH-60A jest statecznik poziomy, a jak się okazuje Italerka (jeśli to ona będzie przepakowana) ma go w dwóch wariantach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Koledzy w związku z tym, że jakość oferowanych modeli przez Mister Crafta jest bardzo różna proponuję zrobić swego rodzaju ranking na najlepsze modele jak i najgorsze, których należy unikać. W takim rankingu podawalibyśmy informację również o pochodzeniu modelu czy jest to przepak czy jest to produkowany zestaw z posiadanych przez Mister Craft form. Przykład F-16A Fighting Falcon, przepak wyprasek firmy Italeri, skala 1/48. Model warty zakupu. BAe Harrier, kopia modelu zestawu Lindberg produkowana z form firmy Aeroplast, model marnej jakości, omijać szerokim łukiem. Co Koledzy sądzicie o tym pomyśle ? Edytowane 13 Listopada 2021 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 3 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Koledzy w związku z tym, że jakość oferowanych modeli przez Mister Crafta jest bardzo różna proponuję zrobić swego rodzaju ranking na najlepsze modele jak i najgorsze, których należy unikać. W takim rankingu podawalibyśmy informację również o pochodzeniu modelu czy jest to przepak czy jest to produkowany zestaw z posiadanych przez Mister Craft form. Przykład F-16A Fighting Falcon, przepak wyprasek firmy Italeri, skala 1/48. Model warty zakupu. BAe Harrier, kopia modelu zestawu Lindberg produkowana z form firmy Aeroplast, model marnej jakości, omijać szerokim łukiem. Co Koledzy sądzicie o tym pomyśle ? Pomysł może i dobry, tylko trzeba doprecyzować kryteria oceny. Jest na przykład model czołgu T-60. Wypraski (składalność) jak na MC to bajka. Złożyłem praktycznie bez grama szpachli. Oznaczenia (kalki) bardzo dobre. Detal - tu już średnio, w porównaniu do MiniArt czy nawet HobbyBoss wypada słabo. Oczywiście było by wszystko w kategoriach subiektywnej zabawy, ale może i warto przy nakreśleniu sztywnych reguł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Serio? Chcecie się bawić w świętą inkwizycję modelarską? Coraz bardziej odjechane pomysły. Co następne ? Pozwolenie od najwyższej izby nadzoru na produkcję? Kto wejdzie do szacownego grona opiniujących....będą wybory??? Która opinia będzie lepsza, mojsza czy twojsza? rozpętacie następny tysiąćpostowy wątek z którego i tak nic nie wyniknie, poza tym ze gdybym był właścicielem tej firmy pozwał bym stronę czy administrację forum o celowe niszczenie wizerunku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 Jak pisałem wyżej - oceny były by oczywiście subiektywne, a całość bardziej zabawą niż kompendium wiedzy. Na luzie można by zrobić taki przewodnik, ale bez spiny i przekomarzań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 1 minutę temu, mandrivecs napisał: oceny były by oczywiście subiektywne, a całość bardziej zabawą niż kompendium wiedzy. Na luzie można by zrobić taki przewodnik, ale bez spiny i przekomarzań Wybacz, ale ja już jestem za stary by w takie coś uwierzyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 18 minut temu, myszaty napisał: Wybacz, ale ja już jestem za stary by w takie coś uwierzyć. A w co by się to rozwinęło przy udziale forumowych znafcuf i ekzpertuf to już insza inszość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 6 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: proponuję zrobić swego rodzaju ranking 6 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: (...) Model warty zakupu. (...) model marnej jakości, omijać szerokim łukiem. Dla jednego model marnej jakości, dla drugiego - wart zakupu i odwrotnie. Kompletny bezsens. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 9 godzin temu, Grzes napisał: Dla jednego model marnej jakości, dla drugiego - wart zakupu i odwrotnie. Kompletny bezsens. Niby dlaczego kompletny bezsens ? Przecież każdy mógłby przygotować propozycje, które jego zdaniem są warte poleceni, a które nie i na podstawie tego przygotować taki ranking. Ja podaję powiedzmy 5 najlepszych meli, Ty podajesz swoje 5, ktoś inny tez podaje swoje itd i na podstawie tego tworzy nam się wstępny widok tego co jest warte polecenia a co nie i w ten sposób tworzymy taki ranking albo spis najlepszych i najgorszych modeli oferowanych przez Mister Crafta. W ten sposób można by uniknąć kupowania totalnych bubli takich jak np Harrier, który jest najgorszym Harrierem na rynku (stary FROG/NOVO i stara Hasegawa Harrer Gr1/AV-8A są lepsze niż ten gniot z Aero Plasta produkowany i sprzedawany przez Mister Crafta). Niczego bezsensownego nie widzę w tym pomyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 17 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Koledzy w związku z tym, że jakość oferowanych modeli przez Mister Crafta jest bardzo różna proponuję zrobić swego rodzaju ranking na najlepsze modele jak i najgorsze, których należy unikać. Ty tak na serio? To mam chyba jakieś deja vu. Cofnij się chociażby na trzecią stronę tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 48 minut temu, Baas ArK napisał: Ty tak na serio? To mam chyba jakieś deja vu. Cofnij się chociażby na trzecią stronę tego wątku. Nie tak na niby;). Jasne, że na poważnie i co w tym dziwnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: ...spis najlepszych ... modeli oferowanych przez Mister Crafta. ??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Nie tak na niby;). Jasne, że na poważnie i co w tym dziwnego ? A po co mnożyć byty?(pytanie retoryczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Modele firmy Mistercraft to powinny być w aptekach sprzedawane - na receptę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 6 godzin temu, Baas ArK napisał: A po co mnożyć byty? Chyba niektórzy lubią: https://modelwork.pl/forum/168-dyskusje-ogólne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 10 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Niby dlaczego kompletny bezsens ? Przecież każdy mógłby przygotować propozycje, które jego zdaniem są warte poleceni, a które nie i na podstawie tego przygotować taki ranking. Ja podaję powiedzmy 5 najlepszych meli, Ty podajesz swoje 5, ktoś inny tez podaje swoje itd i na podstawie tego tworzy nam się wstępny widok tego co jest warte polecenia a co nie i w ten sposób tworzymy taki ranking albo spis najlepszych i najgorszych modeli oferowanych przez Mister Crafta. W ten sposób można by uniknąć kupowania totalnych bubli takich jak np Harrier, który jest najgorszym Harrierem na rynku (stary FROG/NOVO i stara Hasegawa Harrer Gr1/AV-8A są lepsze niż ten gniot z Aero Plasta produkowany i sprzedawany przez Mister Crafta). Niczego bezsensownego nie widzę w tym pomyśle. Przecież większość(o ile nie wszystkie) modeli jest skatalogowana na Scalemates. Zgadzam się z @Baas ArK- po co mnożyć tematy? Ne róbmy śmietnika na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Wszyscy producenci podnoszą ceny to czemu MC miałby pozostać z tyłu, o: https://www.mojehobby.pl/products/IL-2-Gorbatij-Humpbag.html Ił-2 (ex Plastyk? No chyba nie Toko/Dako) za... 48zł Edytowane 15 Listopada 2021 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 37 minut temu, wuwumaster napisał: Wszyscy producenci podnoszą ceny to czemu MC miałby pozostać z tyłu, o: https://www.mojehobby.pl/products/IL-2-Gorbatij-Humpbag.html Ił-2 (ex Plastyk? No chyba nie Toko/Dako) za... 48zł numery na pudełku nie zgadzają się z poprzednimi edycjami Iła-2 w tych malowaniach z serii C, a nowy jest z serii F. Myślę, że to może być nawet przepak Zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi