myszaty Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Spoko...nie ma ciśnienia, ale ciekawostka: oglądałem dziś CS z MC i akurat wypraski były lepsze jakości niż orginał, tzn. reje w smerze pokrzywione, w mc proste. Tak na marginesie: centrum handlowe, w markecie na regałach z zabawkami były revelle - całe 3 rodzaje...apacz, hurri II i set red arrows... w sklepie z zabawkami na pasażu - cała półka mc do wyboru do koloru : latadła, pływadła i jeźdźidła... z taką dystrybucją ta firma nie zginie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 4 minuty temu, myszaty napisał: Spoko...nie ma ciśnienia,..... Jacku nie poddawaj się tak od razu, ja nie jestem tutaj wyrocznią, niech się Inni wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 mały warsztacik jest w okrętowym, jak ktoś chce to znajdzie, żadna rewelacja, to bardzo ubogi modelik, taki idealny na telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Są jakies jeszcze modele mistercafta z lepszymi detalami i lepszym dopasowaniem ? Moze cos z przepaków hellera na pocwiczenie aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 3 godziny temu, DamianosPL napisał: Są jakies jeszcze modele mistercafta z lepszymi detalami i lepszym dopasowaniem ? Moze cos z przepaków hellera na pocwiczenie aerografem? Jasne, że są np F-16A Fighting Falcon w skali 1/48 będący nieco zubożonym (!) przepakiem zestawu Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) @jawkers Może było by warto utworzyć nowy wątek pt. GALERIE KOŃCOWE, w którym każdy kto skończy model wstawi dwa-trzy zdjęcia gotowego. Po prostu, żeby w jednym miejscu było widać ile modeli zostało zbudowanych. Edytowane 30 Maja 2021 przez Kolekcjoner WP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Maja 2021 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Maja 2021 Przypomnijcie mi w sobotę, to założymy warsztat i galerię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 W dniu 28.11.2020 o 11:13, jawkers napisał: Gotowe modele, prezentujemy w galeriach w dziale: Galerie A jest sens mnożyć byty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 1 godzinę temu, Baas ArK napisał: A jest sens mnożyć byty? Dlatego najlepiej po prostu zrobić nowy temat i tam wrzucać po jednym-dwóch zdjęciach, żeby tutaj też na stronie projektu było odnotowane i w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Maja 2021 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Maja 2021 10 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Dlatego najlepiej po prostu zrobić nowy temat i tam wrzucać po jednym-dwóch zdjęciach, żeby tutaj też na stronie projektu było odnotowane i w jednym miejscu. Ale czy te galerie w projektach grupowych ktoś odwiedza? Chyba tylko sporadycznie. Wszyscy przeglądają główne galerie, a te zostają zapomniane. Można zakładać wątki w głównej galerii i dopisać, że model z wątku grupowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 Pozwolę sobie zarezerwować faireya Furmana mk1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Rezerwuję Bregueta 693, ale zacznę go dopiero w połowie sierpnia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Ja w kwestii formalnej. Proponuje, aby cały projekt trwał sobie nadal bez jego kończenia pod koniec roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 7 minut temu, bart207skw napisał: Ja w kwestii formalnej. Proponuje, aby cały projekt trwał sobie nadal bez jego kończenia pod koniec roku... Jestem za! Coś tutaj cały czas się dzieje - wygasimy temat, jak już chętnych nie będzie. A MC wypuszcza co jakiś czas "nowości" więc jeszcze trochę powinno pohulać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Jestem za! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Ja również jestem za. W sumie fajny projekt grupowy. Ja mam nawet na warsztacie dwa modele z Miater Crafta F-16A w 48 i F-86F Sabre w 72 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Spokojnie, nikt go nie zamknie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Mistercraft zmienił nazwę z Mastercraft. Przy czym nigdy chyba nie wyprodukował żadnego własnego zestawu. Mam całą masę zestawów produkowanych przez inne firmy, które trafiły też do Mister/Mastercrafta, a tylko jednego Mistercrafta. Jestem za dopuszczeniem przynajmniej Mastercraftów i i KOPRO/Mastercraft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 7 minut temu, letalin napisał: Jestem za dopuszczeniem przynajmniej Mastercraftów i i KOPRO/Mastercraft. Mister i Master to przecież ta sama firma, więc tu chyba sprawa jest bezdyskusyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Godzinę temu, letalin napisał: Mam całą masę zestawów produkowanych przez inne firmy, które trafiły też do Mister/Mastercrafta, a tylko jednego Mistercrafta. Jestem za dopuszczeniem przynajmniej Mastercraftów i i KOPRO/Mastercraft. Może inaczej podejdziemy: jeżeli zestaw wydany przez Mistercrafta zostanie zidentyfikowany ze 100% pewnością co do pochodzenia, to dopuścimy oryginały i inne przepaki? Mam już 2 Erwudzie z Plastyka i może tu warsztaty, a nie na ogólnym? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 (edytowane) Taka historia a propos własnych modeli Mastercrafta. W jednym z numerów Lotnictwa AI z 1992 pojawił się artykuł o wykonywaniu otwartych kabin w modelach. Zainspirowany nim zrobiłem przy pomocy pilniczka z żyletki piłkę i pociąłem wszystko co miałem na stanie. Jedną z ofiar padł MiG-21 z KP. O ile cięcie kabinka przeżyła w miarę dobrze, to przerabianie na ruchomą z możliwością otwierania, co także sugerował artykuł, już nie. Jakiś czas potem postanowiłem naprawić swój błąd, a najprostszym rozwiązaniem wydawało się kupno nowego modelu dla samej owiewki. Niestety w tym czasie model KP nie był już dostępny. W końcu trafiłem na model Mastercrafta, a wiedząc że firma coś kombinuje razem z KP (nie pamiętam dokładnie czy do były już czasy KOPRO/Mastercraft, ale jakaś współpraca była) kupiłem z nadzieją, że to przepak. Niestety, to była kiepska kopia, coś jakby model KP posłużył do wykonania formy z mydła. A najbardziej różniącym się elementem była szybka... Ramki od modelu leżały u mnie długo, ale jakiś czas temu zlepiłem z nich samolocik do zabawy dla dziecka, tak że nie mogę pokazać jak wyglądały. Zachowała mi się natomiast instrukcja malowania. W stylu typowym dla firmy, bo o ile się mylę to widzę jakiś związek z instrukcją od modelu Fujimi: Typowe było też to, że załączone kalkomanie nie miały nic wspólnego z instrukcją, ale, tu niespodzianka, drukował je Techmod: Edytowane 3 Listopada 2021 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 15 godzin temu, letalin napisał: Mistercraft zmienił nazwę z Mastercraft. Przy czym nigdy chyba nie wyprodukował żadnego własnego zestawu. Mam całą masę zestawów produkowanych przez inne firmy, które trafiły też do Mister/Mastercrafta, a tylko jednego Mistercrafta. Jestem za dopuszczeniem przynajmniej Mastercraftów i i KOPRO/Mastercraft. okazuje się, że Iskra to ich własny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 4 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: okazuje się, że Iskra to ich własny model Wcześniej ponoć produkowali modele vacu w 1:48. Ja w naturze nie spotkałem, ale wydaje mi się, że widziałem gdzieś recenzję takiego. Może sobie przypomnę gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 Swego czasu pamiętam Lublina w 1/48 z OBR Łódź pakowanego przez Mastercrafta, Su-15 w 1/48 vacu/wtrysk, F-117 ale czy 48 czy 72 to już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 7 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: okazuje się, że Iskra to ich własny model Iskra jest z Pruszkowa. ZTS Plastyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi